muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
15°

Els funcionaris del Consell tallen el carrer General Riera de Palma

24768
Nombrosos treballadors públics, de negre, protesten a les portes dels jutjats. | Ferran Aguiló - M.À.C.

Els funcionaris del Consell de Mallorca han sortit al carrer, un altre divendres, per criticar les retallades imposades des dels Governs de Bauzá i Rajoy que pesen sobre el col·lectiu dels treballadors públics.

La indignació per mesures com l'increment de l'IVA o la supressió de la paga extra de Nadal ha provocat que aquest matí desenes d'ells tornassin a mobilitzar-se, tallant la circulació en algun moment al carrer General Riera a l'alçada de la Llar d'Ancians.

Avui s'especulava amb la possibilitat que amb el principi del mes d'agost, període tradicional de vacances per a molts treballadors, caigués l'afluència entre les concentracions de funcionaris que es repeteixen cada divendres, des de fa algunes setmanes.

Tanmateix, en el cas concret de l'ens insular, cal afirmar que el nombre de treballadors públics que s'han manifestat era considerable.

De negre a Cort i als Jutjats

Una trentena dels treballadors de l'Ajuntament de Palma, per la seva banda, s'han concentrat davant la seu del consistori palmesà amb les mateixes reclamacions que els seus companys del Consell.

Durant la protesta, la Junta de Personal de Cort ha exhibit una pancarta en la qual es podia llegir el lema: 'No som el problema. Ni som la solució'.

Aquesta vegada, molts d'ells han tornat a vestir les camisetes negres amb què volen denunciar els abusos contra els drets del seu sector en particular que comporten els plans de reajustament dels Executius.

Així mateix, altres treballadors de l'Administració s'han congregat a altres edificis oficials, com per exemple els jutjats de Via Alemanya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisco, fa mes de 11 anys

La gente normal no puede aguantar este país con estas condiciones, se ha de acabar ya.

Valoració:-3menosmas
Per Jo Mateix, fa mes de 11 anys

Xareca, el problema és que es veu que tu ets funcionària i els funcionaris, com sempre, seguiu convençuts que sou uns ésser superiors, membres d'un cos d'elit, que té poders per sobre de la gent "normal" i que, en conseqüència, teniu la Raó Suprema. Beníssim, però la modèstia, la capacitat de raonar, d'assumir les crítiques constructives i la capacitat d'actuar en equip, amb solidaritat amb la resta de la societat, és allò que us fa falta. Sense això, per molt que tingueu raons vàlides, davant bona part dels ciutadans les perdeu sempre i perdeu també un suport que us caldria. Una llàstima!

Des del punt de vista d'un ciutadà "normal", les vostres protestes no serveixen de res, no posen nerviós ningú, a part de ciutadans "normals", i la prepotència aquesta dels funcionaris advertint que el que vindrà ens perjudicarà a tots, no queda bé en boca vostra. I això ja ho sabem! No ens cal un cos d'elit que ara vulgui fer-se profeta.

Valoració:0menosmas
Per Xareca, fa mes de 11 anys

I doncs podeu riure. Noltros continuarem ii a "la gent normal que s´en va a guanyar la vida" que pensi que llavors els tocarà a ells.

Valoració:-2menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys

Servir? De poc va servir a Grècia i de poc servirar aquí.
Esperau que lo bo encara no ha arribat.
Aquestes manifestacions no posen nerviosos als governants sino a sa gant normal que s'en va a guanyar sa vida.
Fan ganes de riure.

Valoració:-3menosmas
Per Xareca, fa mes de 11 anys

Serveixen per posar nerviosos als governants, i també perque aquesta injustícia tenguí ressò a la premsa internacional. Tots ens hem hagut d´aguantar qualque vegada, perque un colectiu ha fet vaga o s´ha manifestat, tot i per defensar els seus llegítims drets. Ara ens toca a noltros defensar els nostres drets. No afluixem!.

Valoració:6menosmas
Per Protesta Inútil, fa mes de 11 anys

Estic d'acord amb Agermanat i Galsia que aquestes protestes periòdiques no serveixen per a res, a part d'emprenyar qualque ciutadà innocent. Però si els fa il·lusió, que segueixin...

Valoració:-7menosmas
Per Toni Migdimoni, fa mes de 11 anys

D'ençà que ha estat aprovada la llei de funció pública no entenc l'espanyol.

Valoració:30menosmas
Per Galsia, fa mes de 11 anys

Si señor. Cortar calles es la mejor manera de ganarse las mentes y los corazones de la gente.

Valoració:-15menosmas
Per Agermanat, fa mes de 11 anys

Aquesta mena de protestes no han de ser previsibles. Fer-les sempre en divendres és un error, s'han de fer en dies i llocs diferents perquè tenguin l'efecte que es vol produir.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente