algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Els Guàrdies Civils de fora destinats a les Illes no podran tornar a casa de franc

La Direcció General de la Guàrdia Civil ha suprimit el viatge anual d'anada i tornada a la Península pagat per l'Estat del qual gaudien els seus agents destinats als Arxipèlags des de 1974

La Direcció General de la Guàrdia Civil ha suprimit un viatge anual d'anada i tornada a la seva terra als agents peninsulars del cos que estan destinats a les Illes, i que els pagava l'Estat des de 1974, segons ha informat des de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC).

Aquesta associació ha criticat a través d'un comunicat que el Ministeri de l'Interior elimini els viatges que concedia una vegada a l'any als agents que treballen a les Balears i les Canàries per visitar els seus familiars a la Península, i denuncia el "nul interès" de l'Estat per la qualitat de vida d'aquests treballadors als Arxipèlags.

Remarquen que la majoria de Guàrdies Civils destinats a l'arxipèlag balear "són d'origen peninsular" i que, per això, no "els queda cap altre remei" que recórrer a la via aèria o marítima per visitar durant les seves vacances els seus familiars.

Empobriment

L'AUGC recorda, a més, que en els últims temps els agents han sofert una rebaixa del seu sou i últimament la pèrdua de la paga extraordinària de Nadal, a més de la pujada de l'IVA i la resta de retallades econòmiques que afecten tota la societat.

Amb tot, consideren que "difícilment es pot entendre que es donin per superades les circumstàncies que van motivar aquest tipus de viatges-vacances per compte de l'Estat", i afirmen que "és evident que la despesa que han de fer és superior a la que han d'afrontar la resta de Guàrdies Civils destinats a la península".

Així mateix, han lamentat que la mesura s'apliqui des de l'1 d'agost, "de tal manera que es produeix un greuge entre els agents que ja han gaudit d'aquest dret a l'any en curs i els que pretenien utilitzar-lo en els pròxims mesos".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Gustau Presseguer i Oliva, fa mes de 12 anys

I si proven d'anar i tornar de la península bo i nedant? Així faran esport, que és molt sa pel cos. Si les retallades afecten com aquell qui diu al cent per cent de la població, no hi ha d'haver-hi motiu perquè a els de la guàrdia civil no els hi retallin també. Aqu, o tots monges o tots canonges.

Valoració:7menosmas
Per ramon d'ullastret, fa mes de 12 anys

proposo una suscripció popular per regalar-los un barco de requilla....

Valoració:9menosmas
Per joan, fa mes de 12 anys

Amb Vaixell poden anar de franc sempre

Valoració:5menosmas
Per Ca de bou, fa mes de 12 anys

I l'altra gent què fa? No s'ho paga de la seva butxaca? Idò com els altres, només faltaria. A més tots els funcionaris i els GCs ho són, tenen un complement de insularitat que se suposa que és per aquestes coses.

Valoració:12menosmas
Per Xareca, fa mes de 12 anys

Mentre no s´asilvestrin, com els va passar a Hidalgo i a Rab- asco, poden anar fent.

Valoració:7menosmas
Per Bernat Desclot, fa mes de 12 anys

Idò fort!!! més s'en mereixen ells que són tan espanyolistes ja poden veure quina casta d'estat opressor defensen.

Valoració:11menosmas
Per Berenguer, fa mes de 12 anys

Si fos anar-se'n per a no haver de tornar, ja els hi pagaria jo.

Valoració:14menosmas
Per Cucala., fa mes de 12 anys

Que aprenguin mallorquí, s'oblidin de la GRAN ESPAÑA, i es quedin a viure a aquí. Ja veuen com els tracta "La Pátria"...

Valoració:14menosmas
Per Bonyoforat, fa mes de 12 anys

Quina és la seva funció a les illes?. Perseguir corruptes i delinqüents o ablanir als que reclamen respecte per a la seva llengua i cultura?

Valoració:26menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 12 anys

Lamentable

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente