cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
13°

Comencen els interrogatoris als estudiants que ocuparen la Conselleria d'Educació

30362
Alguns dels joves, esperant a passat davant el jutge. | Ferran Aguiló - J.T.

El titular del Jutjat d'Instrucció 6 de Palma, Miquel Florit, interroga des d'avui i fins dimarts que ve a 29 dels aproximadament seixanta estudiants que el passat 22 de maig van ocupar la Conselleria d'Educació per a protestar contra les retallades del Govern balear en matèria educativa.

En concret, segons la providència dictada pel magistrat, tots ells han estat emplaçats a comparèixer en qualitat de denunciats com a conseqüència dels fets ocorreguts en el departament dirigit per Rafel Bosch, de manera que vuit d'ells estan sent interrogats avui, altres vuit demà, el mateix nombre el 30 i cinc més el 31.

Els alumnes, pertanyents a l'Assemblea de la Universitat de les Illes Balears (UIB), van accedir a la Conselleria com a forma de protesta on van penjar una pancarta en la qual es podia llegir 'Educació retallada, Conselleria ocupada'.

Una vegada dintre, una vintena d'ells va poder entrar en al despatx del conseller qui, tanmateix no hi era a l'interior, i van optar per sortir i realitzar una asseguda a la porta.

Els estudiants van ser desallotjats per la Policia Nacional, després que un dels alumnes llegís un manifest en el que criticava que el PP, «aprofitant el context de crisi capitalista, accelera amb les seves mesures dels últims mesos la transformació del model educatiu cap al que representa desmantellar l'ensenyament públic».

Agressió

Es dóna la circumstància que un altre dels estudiants va arribar a interposar una denúncia contra Ana María Rodríguez, cap de gabinet de Bosch, arran de la clatellada que presumptament li va propinar durant l'acte de protesta.

En la seva denúncia, l'afectat asseverava que les tres persones que en aquell moment hi havia a la Conselleria, entre elles la denunciada, volien tancar-lo a ell i als seus companys a una habitació, després «hi va haver una sèrie d'empentes per a intentar sortir i aquestes tres persones no ho permetien».

Tal com relatava l'escrit, un company de la cap de gabinet, en aquest forcejament, va llençar enterra Rodríguez de forma accidental, i quan aquesta es va aixecar es va dirigir cap a l'estudiant i li va etzibar un cop.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 11 anys

El que passa és que sou tots beneits, ells juguen a que ens tenen dividits, pensau per un moment que no hi ha dreta ni esquerra, pensau que la gent normal ens juntam deixant de lloc ideologia política.Això els faria mal de veres, llavors seríem perillossos, mentres ells guanyen i no podem fer res.
Cridau.me quan obrigueu els ulls i estigueu dispostos a lluitar o matar pel que voleu mentres no digueu dois,

Valoració:-33menosmas
Per Pere, fa mes de 11 anys

Mb., efectivament la llei es clara, el codi penal diu exactament aixo, com a Falta contra l'ordre public, entra altres coses:


"Será castigado con la pena de localización permanente de dos a 10 días o multa de uno a dos meses el que se mantuviere contra la voluntad de su titular, fuera de las horas de apertura, en el domicilio de una persona jurídica pública o privada, despacho profesional u oficina o establecimiento mercantil o local abierto al público."

Quan entraren al despatx, no era fora d'hora d'obertura, i varen sortir quan varen veure que els funcionaris mostraren una actitud hostil i fins i tot en un cas violenta. De totes maneres, no estàn denunciats per l'afer del despatx (al menys no de manera colectiva), si no per la manifestació en si.

Valoració:3menosmas
Per Formenterense, fa mes de 11 anys

Vadeu , que fan de via a jutjar. No n'han fet tanta amb sa piscina d'en pedrojotaramiresss.

Això emprenya, no ser tothom igual davant sa llei.

Valoració:15menosmas
Per Mb., fa mes de 11 anys

Pere: a un despatx encara que sigui a un edifici públic no hi pot entrar tothom, la llei és clara amb això, nomes es pot entrar amb permís, igual que a les consultes dels metges als hospital públics, o als despatxos dels jutjats etc. I de manifestació pacífica res de res, encara que duguin raó amb les seves idees la seva actuació fou totalment errònea.

Valoració:-42menosmas
Per Pere, fa mes de 11 anys

Molts d'anys Jaume!

Això de fer ses coses bé me pareix bastant subjectiu. Què es fer ses coses be? Quedar assegut a nes sofa mirant sa tele? Anar a una manifestacio convocada per UGT-CCOO? No fer res?

Crec que s'han de fer les coses en consonància als atacs produïts. Entrar a un edifici públic (on pot entrar tothom), cridar un parell de consignes i llegir un manifest és una resposta que davant els continus atacs a l'educació pública que s'estàn duent (Exemple: si t'has de matricular a alguna universitat per l'any que ve, la teva butxaca ho notarà moltíssim més que anys anteriors) me pareix que euda curta i tot. No fa falta dir que dur a jutjats aquesta manifestació de rebuig pacífica, així com està el món, és una bajanada èpica.

Valoració:15menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys

Ses coses o sa fan bé o no sa fan!!

Tontosssssss
Tontossssss
Tontossss

Valoració:-18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente