cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 12°
12°

33 joves multats amb 29.050 euros per l’ocupació de la Conselleria

La xifra pot augmentar 19.000 euros més si també imputen els altres 19 identificats pels fets i que encara no haurien rebut la notificació

L’ocupació pacífica de la Conselleria d’Educació tindrà un preu: 29.050 euros. Aquesta és la xifra que sumen les multes administratives (i no penals) incoades contra 33 dels joves que participaren en l’acció. Les sancions, contra les quals els joves presentaran ara al·legacions, les ha estipulades la Delegació de Govern a partir de l’informe de la Policia Nacional.

D’entre els 33 acusats es troben 7 menors d’edat, als quals només se’ls demana una multa de 150 euros per hom (1.050 euros en total). A la resta de 26 activistes, tots ells majors d’edat, la Delegació de Govern els imposa una multa de 1.000 euros, excepte a un jove a qui li demanen 3.000 euros de sanció perquè l’acusació és més greu que les altres.

En tot cas, la Delegació del Govern ha emprat el mateix model sancionador per a la resta de notificacions, basades en l’atestat policial de CNP en el qual s’apunta que tots els joves seien al vestíbul de les oficines d’Educació.

Degoteig de cartes
Les notificacions de les sancions han anat arribant als acusats en les darreres tres setmanes. Tal com informen des del Grup de suport als encausats de la Conselleria d’Educació’, “el fet que les cartes arribin a poc a poc, com un continu degoteig, fa pensar que en poden arribar més”. No debades, tot i que encara només es comptabilitzen 33 multats, la Policia Nacional hauria identificat fins a 52 joves (45 majors d’edat i 7 menors). D’aquesta manera, encara queden 19 joves que sí que foren identificats però dels quals encara no consta que hagin estat multats. Si la tendència sancionadora continuàs com ara, la quantia total de les multes es podria elevar a 19.000 euros més. Així, quedaria situada en 46.050 euros.

La Delegació del Govern hauria decidit així sancionar tothom que participà en l’acció, tot complint amb l’avís que llançà el delegat de Govern, José María Rodríguez, en una entrevista a dBalears: “La paciència s’està esgotant”.
En tot cas, des de la Comissió de seguiment del Grup de suport informen que els joves han decidit, en línies generals, no pagar la multa. De fet, en breu començaran a interposar al·legacions individuals contra les incoacions sancionadores. En cas que les al·legacions no siguin admeses a tràmit, es continuarà la via legal amb la presentació de nous recursos.

Els joves, de fet, disposen de les gestions legals de l’entitat antirepressiva Alerta Solidària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per pum, fa mes de 11 anys

I a la guarra que va fotre clotellada, no li caurà el pèl?
Sí, JoséMari, ja se mos està acabant la paciència. El dia que s'acabi del tot, no te bastaran les forces d'ocupació per defensar-te del "populacho" que es revolti. Qui sap, potser tu seràs un dels primers en caure del trono d'aquesta dictadura que vos heu montat.

Valoració:6menosmas
Per Alamerda, fa mes de 11 anys

Aquests idiotes de gonelles i fafors ( fatxes forasters), ténen la grandiosa barra de parlar de la ¨dictadura lingüistica del Català" i en assetgen a noltros de mala manera fíns i tot als nostres fòrums.

Valoració:6menosmas
Per Cabrit, fa mes de 11 anys

@Maggy2

Per cert, i perdona, que m´ha fuit es conill. Si lo de la "meva incoherència" va pel comentari del "maki", et recomano, i perdona-m l´atreviment, una llegida de la definició de "sarcasme" al diccionari. Pensava que ho hauries entès, ja saps, tu no ets un d´aquests espanyolots incultes. Sorry.
Bon dia.

Valoració:-3menosmas
Per Cabrit, fa mes de 11 anys

@Maggy2

Perdona Maggy2. No recordava que voltros teniu l´exclusiva de la coherència, sentit comú, saviesa, raó i, sobretot, veritat.

No vull desaprofitar l´opotunitat per agraïr-te que malgastis 2 minuts del teu valuos temps en llegir les meves incoherències. Gràcies. Et demano de totes maneres perdó i et promet que faré el possible per arribar a ser com tú.

Let me be like u, hun.:-)

Valoració:-5menosmas
Per bobos, fa mes de 11 anys

mas fuerte les multaria yo.
fooooort !
y ahora os vais con la xarequita (que le parece lo mas normal del mundo ocupar un despacho de conseller) a tomar un heladito a la playa...

bobos.

Valoració:-3menosmas
Per Maggy2, fa mes de 11 anys

Crec que n'hi ha que fan comentaris que només cerquen cridar l'atenció, com "Cabrit" que sembla que fa el contrari només per picar la gent ja que molts dels seus comentaris són incoherents i contradictoris.
Molt bé "maki"
I a na Neus, que veu tan bé les betcollades, m'agradaria saber si a ella li agradaria que pegassin als seus fills a les escoles. Potser sí, potser ella aplica aquesta teoria dins ca seva ensenyant els seus fills a cops.
M'agradaria fer un incís: les protestes dels estudiants han estat sempre un motor per al canvi quan hi ha hagut repressió, Així va ser abans de la transició, amb protestes i ocupacions a totes les universitats. Gràcies a tota la societat i també a aquells estudiants avui tenim la democràcia, una democràcia en perill per les actuacions del govern central i autonòmic. Perquè on hi ha por, lleis injustes, manca de treball, educació deficitària, sanitat en retrocés, ... no hi pot haver democràcia real. I cada dia anam a pitjor. Aquells que encara conserven la feina o dins aquelles famílies on encara hi ha membres que tenen prou ingressos sembla que no se n'adonen. Però temps al temps si no canvien les coses.

Valoració:-1menosmas
Per Seguretat per als treballadors públics, fa mes de 11 anys

Als edificis i instal·lacions de l'administració pública controlades pel pp poden haver-hi irregularitats relatives a la seguretat i higiene dels treballadors, com n'hi pot haver a qualsevol empresa privada. Es fan moltes revisions a cafeteries i restaurants, a tallers i garatges, fins i tot a consultes de professionals, però qui revisa l'administració pública? Se segueixen els criteris de protecció de la salut i la seguretat dels funcionaris i empleats públics? Es revisen, per exemple, els extintors? I els ascensors? Hi ha les indicacions corresponents per a una sortida d'emergència? Hi ha un pla integral d'emergències per a cada edifici? Algú ho hauria de comprovar.

Valoració:2menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys

Una indecència darrere l'altra. Fins quan ho aguantarem?

Què estaran a enviar-nos a la audiensia nazioná per anar enllaçats??

Definitivament, els membres d'aquesta màfia, que sembla estar creat per anar contra el poble, no podran voltar mai més per Mallorca.

Valoració:12menosmas
Per perroflautas, fa mes de 11 anys

Encara ni han quigut pocs.

Valoració:-31menosmas
Per Per una educació digne., fa mes de 11 anys

Per quan una vaga/manifestació/concentració per ajudar a n'aquests estudiants?

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente