algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
22°

“No aturarem fins que rectifiquin”

Els centres educatius tornaren a respondre ahir als ajusts amb casserolades. Més de 3.000 alumnes, pares i professors secundaren l’acte central de la jornada de lluita a Palma

27208

L’esplanada de l’Escorxador a Palma quedà petita. Milers de perosnes participaren en la protesta.

J.Torres.

Alumnes, pares, professors i sindicats estan disposats a protestar tot el que faci falta perquè el Govern faci marxa enrere en les mesures anunciades el passat 30 d'abril per ajustar el dèficit de la Comunitat, que afecten de ple el sistema educatiu. L'opinió unànime d'ahir va ser que "no ens aturarem fins que rectifiquin".

La llista d'iniciatives que n'agreujaran la situació el pròxim curs són moltes: increment d'alumnes per professor, augment d'hores lectives dels docents de Secundària, reducció dels professors de suport i rebaixa dels doblers pel funcionament dels centres... La jornada de vaga convocada ahir a l'Estat a tots els cicles educatius i també a la universitat es traduí a les Illes en una jornada de lluita. Balears, la Rioja i el País Basc són les úniques comunitats que no secundaren l'aturada, però que optaren per altres accions de protesta, com les casserolades o les assemblees de treball.

A l'Arxipèlag les casserolades es repetiren per tots els centres i anaren acompanyades de pancartes reivindicatives i camisetes verdes de la Crida. Alguns dels centres que participaren en la protesta d'ahir fent tot el renou possible varen ser: l'IES Marratxí, el CEIP Es Fossaret de Palma, l'IES Algarb (Sant Jordi de ses Salines) i l'IES Macabich (Eivissa). Ja a l'horabaixa, pares, alumnes i els sindicats STEI-i, FETE-UGT, ANPE, FE-CCOO, FAPA i FADAE convocaren a l'esplanada de l'Escorxador de Ciutat l'acte central de la jornada de lluita, que aplegà més de 3.000 persones. Durant un minut, diferents organitzacions, com la plataforma Crida, Assemblea de l'embut, Assemblea de mestres i professors en català, Moviment per la Llengua, Assemblea de la UIB i moviment 15-M, exposaren el seu punt de vista sobre l'actual situació que viu el sistema educatiu.

La presidenta de la Junta de Personal Docent no Universitari, Maria Antònia Font, anuncià que, tot i no secundar la vaga general convocada a tot l'Estat, "no descartam fer-ne una a les Balears a final o a principi de curs". Recordà que les mesures del Govern no han estat "negociades en temps ni en forma". Precisament, la Junta de Personal obsequià, també ahir dematí, amb una casserolada la Conselleria d'Educació. Posteriorment, registraren un document en què denuncien, entre d'altres, "la reiterada desconsideració de la Conselleria cap als legítims representants del professorat. La Junta també assegura en el document que "no pot ser que circuli informació oficiosa pels centres que procedeixi de la Direcció General de Planificació i Centres, sense que hagi passat per la Mesa d'Educació".

Els sindicats han estat convocats demà, dijous, a les 13 hores a Educació, on esperen aclarir quina serà la situació dels centres el pròxim curs.

‘Així, no podem'

I en aquest context, ‘Així, no podem' és el nom que defineix la iniciativa que vol posar en marxa una família de Maó en contra de com s'està realitzant el procés de la lliure elecció de llengua. Allò que reivindiquen és el "dret a la informació com a pas previ i imprescindible per exercir la nostra llibertat d'elecció del centre". En els pròxims dies, concretaran les accions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.