algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 7.61°
15°

Bosch reitera al Parlament que la lliure elecció de llengua no serà un problema

28420
Rafel Bosch ha titllat d'apocalíptics aquells que prediuen que la mesura de la lliure elecció suposarà problemes a l'ensenyament primerenc. | Ferran Aguiló - M.À.C.

El conseller d'Educació, Rafel Bosch, ha garantit avui que l'entrada en vigor el pròxim curs de la lliure elecció de la llengua en la qual els infants aprenen a llegir i a escriure no generarà problemes significatius i ha criticat els qui prediuen que la mesura suposarà l'"apocalipsi".

"No passarà res de l'altre món", ha subratllat Bosch, que ha assenyalat que fins que es tanqui el procés de matrícula no es podrà determinar en quina mesura són necessaris professors de reforç i desdoblament d'unitats.

"Farem les adaptacions que haurem de fer", ha incidit el conseller en resposta a una pregunta de l'oposició en el ple del Parlament.

La diputada socialista Cristina Rita l'havia acusat de generar incertesa entre els professionals de l'educació i els pares dels 50.000 alumnes afectats amb la falta de precisió sobre com es posarà en marxa la lliure elecció de llengua.

Rita ha retret al Govern que estigui disposat a invertir recursos en la "segregació lingüística" dels escolars o a "concertar col·legis de l'Opus" mentre prohibeix que es cobreixin les baixes de menys d'un mes i augmenta les proporcions d'alumnes per aula.

D'altra banda, el conseller i portaveu de l'executiu ha demanat disculpes a la diputada del PSIB Conxa Obrador per haver-li etzibat en el ple de la setmana passada que no sabia "de què punyetes parlava", i ha ressaltat que la seva gestió té com objectiu assegurar els "recursos bàsics" per a l'ensenyament públic, evitar una nova baixada de salaris dels docents i garantir l'educació universal.

Obrador ha acceptat les disculpes, encara que ha recalcat que té "la mateixa legitimitat" per parlar sobre educació que el conseller i li ha tirat per cara que sigui el portaveu d'una política de retalladess fruit d'"una austeritat maníaca i estèril".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per TUTUP, fa mes de 11 anys

NO VULL ESTUDIAR: LLIURE ELECCIÓ DE MATEMÀTIQUES, MEDI I EDUCACIÓ FÍSICA JA!

Valoració:-9menosmas
Per el observador, fa mes de 11 anys

Los que han incumplido la legislación vigente en materia educativa fue el anterior Govern del Pacto, al bloquear el decreto que permitia la libre elección de lengua en la primera enseñanza, claro que avalado por todo el lobby de organizaciones independentistas, separatistas y demás chupópteros. Es lamentable que no se pudiera consultar en la pagina wed del Govern en castellano integramente cualquier texto, ya no hablar del BOIB, y ni que decir que en determinados centros catalanistas por excelencia si solicitabas algo por escrito y que se te remitiera en idéntico idioma existia silencio administrativo. Así a sido el triste pasado, pero los tiempos cambian y la libertad está con los que quieren ese cambio, democrático y no el régimen lingüistico fascista hasta ahora impuesto en las Islas Baleares. Yo animo a todos los padres y madres que no se sientan acomplejados y denuncien la vulneración de los derechos lingüisticos que observen y lo haga público y notorio, ya que están en su derecho.

Valoració:3menosmas
Per BOSCH DIMISSIÓ!, fa mes de 11 anys

La lliure elecció de llengua no serà un problema perquè NO ES PODRÀ APLICAR. S'HA DE SER CURT PER NO VEURE-HO. O ES FA SEGREGACIÓ O ÉS MATERIALMENT IMPOSSIBLE, A NO SER QUE ELS PROFESSORS FACIN CLASSE PER TELEVISIÓ DUAL SUBTITULADA I TOTS ELS NINS TENGUIN EL SEU APARELL DE TV!

Valoració:-2menosmas
Per un mallorqui, fa mes de 11 anys

No existeix, no ha existit ni existirà cap problema amb la llengua, més aviat el gran problema el tenen tots aquests totalitaris separatistes que no han fet més que xuclar de les subvencions per fer creure a la població balear que serviria d'alguna cosa i per al que realment ha servit és per malgastar els diners de tots. Ja està bé de farses i mentides ultranazionalistas ja que no tenen veritablement el suport social del carrer. Ja n'hi ha prou que sigui una minoria la que ens digui com hem de parlar, escriure, accedir a un lloc de treball etc, a través de la imposició, Estem farts ja molts mallorquins d'aquest teatre patètic i demagògic, ja que a mi, com a molta més gent del que ells creuen, no compartim ni les seues maneres, ni les seves formes, a més que el que estan aconseguint és un cada vegada major rebuig social a aquests defensors de la pàtria catalana.

Valoració:5menosmas
Per Pedro Portas, fa mes de 11 anys

Mirau que és trist això! El conseller d'Educació de les Illes Balears donant suport a una llengua que no és la nostra i fent tot el possible per llevar d'enmig la nostra llengua. No sé on arribarrem!

Valoració:0menosmas
Per Filiprim, fa mes de 11 anys

No. No serà cap problema, senyor conseller. Serà un PROBLEMASSO!

Valoració:10menosmas
Per L'ultim mohicà, fa mes de 11 anys

Hi ha molts nirvis a la Conselleria d'Educació. Podria haver-hi dimissions.

Valoració:2menosmas
Per Vinícola, fa mes de 11 anys

Però si no teniu ni idea de com fer-ho per dur-ho a la pràctica. Encara haureu de desdir-vos i tot quedarà en focs d'encenalls. El mal que heu fet, però, ja està fet i, com taca d'oli, quedarà present. En certa manera això serà bo perquè la gent no oblidi mai quina mena de polítics va tenir i quina mena de partit és el pp. Us desig molts fracassos i que ben aviat sigueu cessats. No sou el meu govern, per tant no compteu amb mi per a res.

Valoració:7menosmas
Per Narcs, fa mes de 11 anys

Simulador Economico-Militar i Polític basta en la Vida real gratuït i per internet, eRepublik! Uneix-te al nostre Partit (Esquerra Independentista i aconseguim la independència de Catalunya al joc! almenys mentre no tenim la real) Enllaç al joc:
http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal

Valoració:-4menosmas
Per carai, fa mes de 11 anys

freedom: val més pocs i bons,que no molts d incults,irrespetuosos,ignorants,prepotens,xulos ect.....I mira si, els catalans tenim problemes en triar llengüa a madrid,Valladolid,Asturias,Sevilla i i i i no podem triar,això que la nostre llengüa també és una llengüa espanyola.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente