cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

El fundador de Vídeo U carrega contra Nadal i hi implica Munar

Miquel Oliver declara que els dos polítics eren darrere de la compra de la meitat de la seva productora, feta per tenir una televisió propera a UM. Diu que ho sabé després de vendre

28396
Font: youtube.com | Ferran Aguiló

El fundador de la productora Vídeo U, Miquel Oliver, va carregar ahir contra l'exvicepresident del Consell Miquel Nadal i hi va implicar l'expresidenta del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar. Els va acusar d'estar darrere de la compra de la productora Vídeo U a través de dos testaferros, encara que va admetre que mai no n'havia parlat directament amb Munar.

Durant la primera sessió del primer judici del cas Maquillatge, Oliver va mantenir que, quan va vendre el novembre de 2004 la meitat de les accions de Vídeo U i Bahía Difusión a Miquel Sard i Víctor Garcia, no sabia que darrere hi havia els dos polítics d'Unió Mallorquina. Va admetre que havia comentat a Miquel Nadal que cercava inversors, a través d'un dinar concertat via la llavors directora general de Comunicació del Consell, Margalida Sotomayor, també acusada. I que en un segon dinar Nadal li va dir que n'havia trobat: Sard i Garcia, interessats a comprar un quart de la unió de totes dues empreses, que acabaren sent una de sola. Oliver va cobrar 300.000 euros en efectiu per la venda, però va acceptar fer veure que ho havia cobrat en sis terminis. "No vaig demanar explicacions", va admetre.

Oliver, com Luisa Almiñana i Ramon Rullán, ha pactat amb la Fiscalia i ara tots tres socis de Vídeo U s'enfronten a condemnes de manco de dos anys que els evitarien quedar entre reixes.

Segons Oliver, va ser més tard que va descobrir, per atzar, qui eren els que li havien comprat la meitat de les empreses. "Vaig saber que Nadal era darrere de la compra en l'aniversari de Munar, en una discoteca", va declarar. Ho va sospitar, va dir, quan va descobrir que la muller de Nadal es deia Sard i, quan ho preguntà al polític, aquest va admetre que Miquel Sard era el seu cosí polític.

També va dir que havia sabut a través del mateix Nadal i de Víctor Garcia que Munar era al darrere de l'adquisició de l'altre quart de l'empresa. Això sí, va declarar que mai no havia parlat directament de la qüestió amb Maria Antònia Munar. Així, no la va poder acusar tan directament com a Nadal.

La Fox a la mallorquina

Segons Miquel Oliver, la compra es va fer just abans del concurs públic de freqüències de televisió digital terrestre (TDT) que va obrir el PP i tenia l'objectiu d'aconseguir "una televisió amb una tendència" propera a UM, "tal com és la Fox als EUA" en pro dels republicans. Va dir que Nadal mateix li ho havia deixat clar.

Durant el judici, el fiscal Juan Carrau també va preguntar a Oliver sobre una sèrie de contractes a membres o simpatitzants d'UM que, segons va admetre l'empresari, no treballaren mai a Vídeo U. Oliver va explicar que Sotomayor i l'exsecretària de Nadal, Eugènia Cañellas, li havien demanat aquests contractes i que ell hi havia cedit perquè va ser "idiota" i per mantenir la bona relació amb el Consell.

Oliver i els seus socis tornen els 120.000 euros

Miquel Oliver, Luisa Almiñana i Ramon Rullán han dipositat al tribunal 120.000 euros, la mateixa quantitat que Oliver, ahir, va admetre que s'havia quedat la seva empresa a través de les subvencions del Consell.

Els altres 120.000 euros de les dues subvencions irregulars que es jutgen en aquesta peça del cas Maquillatge els va donar, via transferència, a l'empresa Studio Media Comunicació, d'Alfredo Conde i Elisabeth Diéguez, també acusats.

Segons Oliver, l'exdirectora general de Comunicació del Consell, Margalida Sotomayor, li havia fet saber que volien fer arribar doblers a la ràdio del Consell, Ona Mallorca, però que "no ho podien fer directament perquè administrativament era un embolic". Per això havien preparat "una subvenció arbitrada d'ofici" de 120.000 euros per donar-la directament a Vídeo U, que se'n quedaria la meitat i en passaria la resta a l'empresa Studio Media Comunicació, d'Alfredo Conde i Elisabeth Diéguez.

"Viure i treballar"

A l'hora de cobrar, sempre segons Oliver, Conde va dir-li que necessitava tota la subvenció, però que en podrien demanar una altra, per la mateixa quantitat, i quedar-se-la sencera. Oliver va admetre que ho havia fet així, que el segon pagament de 120.000 euros es quedà a Vídeo U "i serví per viure i treballar".

La subvenció era per un programa per a la ràdio del Consell que es deia Temps d'esports, però que no es va arribar a emetre mai. Oliver va intentar justificar que s'havia fet explicant que, en realitat, el programa era el so de l'apartat d'esports dels informatius de la Televisió de Mallorca, però aquell espai ja s'havia pagat per una altra banda. Segons Oliver, tot allò tan sols era "un tràmit administratiu" sense més importància. "Que era un delicte ho he entès després", va afirmar ahir, just després de reconèixer que Vídeo U s'havia quedat 120.000 euros. Oliver digué que "la feina es va fer" -perquè eren els programes emesos a la televisió- i si no es va emetre va ser "perquè el senyor Conde no la va necessitar".

En la seva declaració, Oliver no va implicar Munar ni Nadal en l'afer de les subvencions. Va admetre que mai no havia parlat d'aquest tema amb cap dels dos i va dir que just ho havia tractat amb Conde i Sotomayor. Amb tot, el fiscal Juan Carrau pot intentar demostrar que aquests doblers serviren per pagar una part dels sous dels membres i simpatitzats d'UM que hauria comprat la productora per encàrrec de Sotomayor i Eugènia Cañellas. Segons va confessar Oliver, sumaren 190.000 euros, als quals cal afegir 50.000 euros en feines que Vídeo U hauria fet per a UM sense cobrar-les.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mina, fa mes de 11 anys

Molt bé! N'Oliver diu que li compraren la tele. Molt bé! I els doblers on són?

Valoració:5menosmas
Per Ai Nadal, fa mes de 11 anys

Suposadament seria en Nadal,.. que no te ni ha tingut dos dits de front. perque qui fa la toneria de comprar accions a un socialista com Miquel Oliver per tenir un mitja afí. Es com qui tira una pedra a la mar esperant que torni.

Valoració:3menosmas
Per Fifty, fa mes de 11 anys

Aquest personatge no vivia del "cuento" en el Grup Serra? No estava casat amb una Aguiló que va ser cosa del PSOE fastigós de l'espanyolista Ramon Aguiló? Quina tropa? Són els corruptes menors, però no deixen de ser corruptes.

Valoració:1menosmas
Per Carla, fa mes de 11 anys

És curiós que un senyor que té uns estudis superiors i tanta "labia", sigui capaç de ser com ell mateix s'ha autoqualificat, "tan idiota". Com pot haver prevaricat en consciència i a més tant feliç ara manifestar-ho a l'Audiència. Com pot ser que un home malalt de càncer per una banda vulgui vendre la seva televisió i al mateix temps seguir-ne lligat a través de la seva exdona Almiñana i del seu altre soci Rullan? Com és que la fiscalia no diu res del president o expresident del Col·legi d'advocats Sr. Joan Font i germans Gené sobre els 60.000€ que s'enbutxaca en una operació que segons el propi Oliver Reus es veia per al seva part poc clara , Crec que tot això no s'aguanta per enlloc...

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente