nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L’ordre per triar llengua no inclou els nins ja matriculats

El conseller Bosch va prometre que les famílies que tenen els infants a 1r de Primària podrien exercir el seu dret el curs vinent, un cop passin a 2n. L’STEI-i denuncia que els que hi són no han de marcar cap creu

L'ordre d'admissió i matriculació per al curs 2012-13 no inclou que els nins ja matriculats a un centre sostingut amb fons públics puguin exercir el dret a triar entre el català o el castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament. Concretament, l'article 5 només diu que "els alumnes que sol·licitin plaça (...) podran exercir el dret d'elecció de la llengua". S'entén, per tant, que la resta en queda exclosa.

El conseller d'Educació, Rafel Bosch, va prometre dimarts que les famílies que ja tenen infants a primer de Primària podrien exercir el seu dret el curs que ve, un cop passin a segon.

"Els que ja estan matriculats i que vulguin exercir aquest dret ho faran en el full de matrícula", comentà Bosch. Segons denuncià el sindicat STEI-i, "els alumnes que ja són dins el centre no fan cap procés d'admissió, ni han d'omplir cap full de sol·licitud, ni marcar cap creu". I és que la mateixa ordre, publicada en el BOIB el 5 de maig passat, recorda a l'article 1 que: "No requeriran procés d'admissió els canvis de nivell (...) en un mateix centre o entre centres adscrits".

És més, l'article 18.2 torna a apuntar que "en el segon cicle d'Educació Infantil i primer curs d'Educació Primària s'ha de fer constar l'elecció de llengua".

Educació es justifica

Des d'Educació, però, mantenen que l'elecció de llengua també serà possible per als infants que ja estan escolaritzats. Tal com detallà Bosch dimarts, "la sentència del Tribunal de Justícia del novembre passat, que és la que hem tingut en compte en el preàmbul de l'ordre d'escolarització, fixa que les dues llengües tenen tractament vehicular i que els pares poden exercir el dret en el segon cicle d'Educació Infantil i en el primer cicle de Primària".

Bosch detallà, durant la roda de premsa de presentació del procés d'admissió, que l'ordre d'elecció de llengua del 13 de setembre del 2004 està vigent i que serà un dels elements claus per garantir el pròxim curs l'elecció de llengua a les aules. Aquesta ordre també parla que el dret es garantirà als pares, mares o tutors legals que realitzin "la matrícula per primera vegada a l'Educació Infantil o, excepcionalment, al primer cicle de l'Educació Primària". Ara bé, es podrà demanar a Primària "sempre que no s'hagi matriculat abans a Educació Infantil en un centre sostingut amb fons públics".

Bosch "té el curs suspès"

La diputada del PSIB Conxa Obrador assegurà ahir que el conseller Bosch "té el curs suspès". La socialista criticà que "estam a punt d'arribar al 25% de la legislatura i hi ha un desmantellament de l'educació pública de les Illes per acceptar les retallades que vénen des de Madrid". La diputada socialista Cristina Rita, de la seva banda, explicà que "trobam molt greu que tinguin doblers per a l'Opus i no per als nins i nines".

El Grup Socialista demanarà a Bosch "com pensa organitzar el proper curs escolar, amb la segregació d'alumnes per llengua". També sol·licitaran la compareixença del conseller en Comissió Parlamentària per explicar com organitzarà tot el procés d'admissió del curs que ve.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Antoni, Wis, fa mes de 11 anys

Polaco gonella, i colonitzadors de poca monda.......
Si no fos per és Castellans com voltros ja faria quasi 1000 anys que sariem PAIS, cap búcero amb orees......

Valoració:2menosmas
Per ja esta be, fa mes de 11 anys

esta crisis solo acabara, cuando los empleados publicos comprendan que no se puede vivir en una sociedad de dos castas, una en la que el estatuto de los trabajadores en papel mojado por que vivimos en una sociedad nueva y otra de empleados publicos con convenios y seguridades que los jovenes de hoy no pueden ni soñar....

justicia social ya...
no quiero pagar con mis impuestos a gente que tiene mucha cara y cobra el doble que yo y ademas para toda la vida...

esto se va a acabar....ya lo veras..

Valoració:1menosmas
Per Antoni, fa mes de 11 anys

Algú d'aquest desgavell de Conselleria ha avisat als pares que optin per llengua castellana a un col·legi amb català com a vehicular, o al reves, que en passar a primària li canviaran la llengua ? sabeu les consequeències d'una animalada com aquesta? les rutines, els coneixaments mecanics assolits a Infantil en materia de llengua queden totalment trastocats i pot esser que l'alumne no entengui res del que passa. Això es fomentar el fracas escolar. Convendria afegir aquesta advertència als fulls d'incripció, com es fà als paquets de tabac...

Valoració:3menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 11 anys

Donar corda a l'anticatalanisme és donar corda a la incultura, la ignorància, el feixisme i la estupidesa. I sobretot és donar a elements tòxics per a la nostra cultura balear.

No donem corda als trolls de l'anticatalanisme.

Valoració:6menosmas
Per pregunto, fa mes de 11 anys

En polaco: que dius? ens ho pots explicar?

Valoració:3menosmas
Per xaume, fa mes de 11 anys

Que passaria, tal com va passar amb els controladors, si els mestres obligats a donar l'ensenyament en castellà es donassin de baixa per depressió? Sobre tot ara que no hi ha interins per substituir-los.

Valoració:2menosmas
Per Aquí, en polonès!, fa mes de 11 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el castellà no és útil ni necessari.

Valoració:7menosmas
Per En polaco, fa mes de 11 anys

Aqui, en catala!: Si no fuera por el castellano tú no existirias majete.

Valoració:-1menosmas
Per article interessant, fa mes de 11 anys

http://in.directe.cat/joan-lladonet/blog/7867/lextrema-dreta-imposa-la-segregacio

Valoració:0menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 11 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, a gent com "El polaco", que aquí el castellà no és útil ni necessari.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente