nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.42°

Felip Ferré nega ara que Flaquer li prometés una prima de 40.000 euros

L'exregidor de Lloseta ha declarat que els doblers eren per pagar despeses extres de la seva empresa, i no cap gratificació

28290
A la societat esmentada per Ferré hi participaven Josep Juan Cardona, Kurt Viaene i Antònia Ordinas. | PERE BOTA

Felip Ferré, exregidor del PP a Lloseta i nebot polític de l'expresident del Govern Jaume Matas, ha negat durant la seva compareixença davant el jutge d'instrucció del cas Ibatur que quan l'exconseller de Turisme Joan Flaquer li va prometre un pagament de 40.000 euros no era en concepte de prima o gratificació per l'organització d'un viatge promocional a la Xina, sinó per les despeses extra que havia tingut la seva empresa Gourmet. "Eren despeses reals", ha incidit l'imputat.

Durant la seva declaració davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 2, Pedro Barceló, Ferré, que ja va comparèixer en el marc d'aquesta causa, ha explicat que va ser durant una reunió al 'hall' d'un hotel de Pequín amb Flaquer i l'aleshores gerent de l'Institut Balear de Turisme, Raimundo Alabern, quan l'exconseller li va dir que "com estava content amb l'organització del viatge i jo li havia comentat que havia tingut despeses extra, li va dir a Alabern que m'havia de pagar 40.000 euros".

En aquest context, l'encausat ha explicat que quan en una anterior declaració va parlar de "prima extra o sobresou" que Flaquer va decidir que se li lliuràs, "no es tracta" de cap de les dues coses sinó que va "ser per compensar les despeses extra de Gourmet", tal com ha incidit. Una mercantil que, segons ha recordat, estava participada per l'exconseller de Comerç Josep Juan Cardona, l'exdirector general de Promoció Industrial Kurt Viaene i l'exgerent del CDEIB Antònia Ordinas.

En aquesta mateixa línia, Ferré, que s'ha prestat a col·laborar amb els investigadors a fi d'aclarir la presumpta trama ordida durant la segona legislatura de Matas (2003-2007) a través de l'Ibatur i per qui s'haurien desviat milions d'euros públics, ha recordat que el pagament es va decidir realitzar a través de factures inflades de diversos expedients per treballs reals, la qual cosa va ser acordat en la mateixa reunió a l'hotel. "Flaquer li va dir a Alabern que ho arreglàs amb mi", ha agregat.

El declarant també ha estat preguntat per la realització del projecte Honey Moon -desenvolupat per a la promoció de les Balears amb un cost final de 800.000 euros per part de l'Ibatur, malgrat estar pressupostat en 300.000-, respecte al qual ha recordat que li va ser presentat a Matas i "quatre o cinc dies" després Flaquer li va comunicar que la iniciativa havia rebut el vistiplau i que es canalitzaria a través de l'Ibatur.

Flaquer se'n desmarcà

En concret, la declaració de Ferré ha tingut lloc després que el passat mes Flaquer declaràs de forma voluntària i negàs en la seva deposició haver incorregut en cap irregularitat, rebatent per tant les acusacions que anteriorment Ferré havia dirigit contra ell.

En la seva deposició, Flaquer, defensat per l'advocat Carlos Florit, va assegurar que quan era alt càrrec del Govern no va tenir coneixement que s'estiguessin produint pràctiques il·legals com l'inflament de factures o el cobrament de comissions a través de l'Ibatur, en contra de la qual cosa va manifestar el seu dia Ferré, qui el va involucrar en aquesta presumpta trama en assegurar que l'exconseller estava al corrent d'aquests fets.

Respecte a la presumpta prima de 40.000 euros com a gratificació per l'organització del viatge promocional a la Xina a través de l'empresa de Ferré -una de les mercantils investigades en el marc d'aquesta causa i presumptivament afavorides amb contractes irregulars-, l'extitular de Turisme va negar de forma taxativa aquests fets.

Ferré, que d'altra banda es troba acusat en el marc del cas Scala, va denunciar en la seva anterior compareixença que tant Flaquer com l'exgerent de l'Ibatur, Raimundo Alabern, eren conscients que les factures dels contractes que atorgaven des de l'Administració pública "estaven inflades".

El també administrador de les empreses Comarca Global, Gourmet and Boutique Island i IAS Hong Kong va confessar que, entre les presumptes pràctiques il·legals que es van dur a terme des de l'Ibatur, des de les seves empreses -que es troben entre els principals proveïdors de l'Executiu autonòmic durant l'anterior legislatura-, s'efectuaven treballs "per exagerar el que es cobrava" i "sempre es feia un petit expedient".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.