El judici per la protesta pel català en el lliurament dels premis Ciutat de Palma acabà ahir de la millor manera possible per als quatre acusats: dos quedaren absolts i els dos que irromperen a la platea del teatre Principal varen ser condemnats per la falta de pertorbar lleument un acte cultural a pagar una multa de 60 euros cada un i a dos dies de "localització permanent".
El fiscal i els missers defensors arribaren a un acord abans del judici. L'acusació pública ni tan sols no els va culpar de resistència a l'autoritat, va retirar els càrrecs contra els dos joves que no entraren a la platea i no va tenir en compte que un dels agents havia al·legat que s'havia esquinçat un turmell en l'operació. La Fiscalia mateix, doncs, va desmuntar la majoria dels arguments que s'esgrimien en la denúncia, sobretot les acusacions de resistència a l'autoritat.
Els dos condemnats varen reconèixer sense problemes que havien interromput l'acte i, per tant, acceptaren la multa, malgrat que creuen que tot plegat ha estat un "judici polític". El seu advocat, Josep Maria Fiol, el va considerar "innecessari".
Cal recordar que els dos condemnats, els professors de música Amadeu Corbera i Yanhire Llabrés, irromperen en el lliurament dels premis Ciutat de Palma que es va fer el 20 de gener mentre el batle, Mateu Isern, llegia el seu discurs.
Pretenien desplegar una pancarta a favor del català dessota de la tarima mentre dos companys seus, Dídac Martorell i Christian Sancho, ho retrataven tot. El pla no va funcionar. Quan Corbera anava a treure's la pancarta de davall de la jaqueta, se'ls tiraren a damunt mitja dotzena d'agents de paisà de la Policia Local. Els varen fer fora de la sala i de l'edifici, i uns altres policies també s'endugueren a fora els altres dos implicats.
Durant el judici, un dels agents que interceptà els joves va reconèixer que no s'havien identificat com a policies a pesar que anaven de paisà i que en la denúncia deia que ho havien fet. L'acusació de resistència, doncs, tal com havia avançat aquest diari, no podia prosperar. A més, els professors negaven que s'hi haguessin resistit. Segons va dir un policia al judici, "la resistència va ser a posteriori, a força de victimitzar-se".
Un dels agents fins i tot presentà un informe mèdic segons el qual aquell dia es va esquinçar un turmell i va haver de dur crosses quinze dies. L'acusació ni el va tenir en compte, però el jutge s'hi va interessar, possiblement perquè l'informe d'urgències duia una data quatre dies posterior als fets. L'agent va dir que s'havia ferit ajudant Corbera a aixecar-se, mentre que aquest ho va negar.
Majorki!
No siguis tant mal parlat, pobres professors, no!
No te posis filosòfic i diguis mentides, no és compatible.....................