cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

Manifestacions a les Illes contra la reforma laboral

Els sindicats UGT i CCOO es mobilitzaran aquest dimecres en contra de la Reforma Laboral, de les polítiques d'austeritat dels governs que "dirigeixen Europa" i per reivindicar l'"ocupació" i la "justícia social". La manifestació es realitzarà en el marc d'una jornada d'Acció Europea, organitzada per la Confederació Europea de Sindicats (CES).

La secretària general de CCOO, Katiana Vicens, i el d'UGT, Lorenzo Bravo, han demanat, en roda de premsa, que la ciutadania se sumi a les diferents protestes convocades pels sindicats a l'arxipèlag i han recolzat les mobilitzacions que estan duent a terme els estudiants.

Vicens ha reclamat als governs europeus que canviïn de polítiques perquè "dos anys seguits d'austeritat no estan acabant amb la crisi" i estan duent Europa cap a una "nova recessió".

En aquest sentit, Bravo, ha manifestat que "un altre tipus de polítiques és possible" i ha instat la CES a reclamar a Europa més "inversions públiques", una "única política fiscal" i un "únic model de relacions laborals".

Davant l'amenaça que el president del Govern, José Ramón Bauzá, pugui posar en marxa "més retallades per reduir el dèficit de les Balears", Vicens ha vaticinat que hi haurà dificultats de "governabilitat" ja que els ciutadans no estan disposats a ser "els pagans de la crisi per més temps".

Sobre aquesta qüestió, ha demanat al Govern "més diàleg i menys imposició". "Si no hi ha negociació amb els sindicats, la gent farà la guerra pel seu compte", ha opinat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.