algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Urdangarin: «Vénc a aclarir la veritat dels fets i a defensar el meu honor»

El duc de Palma ha arribat a les 8.45 hores al jutjat i ha recorregut a peu la rampa d'accés a l'edifici, on s'ha aturat davant la premsa i ha dit que "vénc a aclarir la veritat dels fets i a defensar el meu honor"

28722
Urdangarin i el seu misser, davallant la costa de la polèmica. | Joan Torres.

El Duc de Palma ha reconegut aquest matí davant el jutge José Castro que el Rei li va ordenar en 2006 deixar la Fundació Nóos. Aquest tema ha transcendit als mitjans després del primer recés a la declaració d'Iñaki Urdangarin, mentre al carrer, a Via Alemanya, es concentraven uns 500 ciutadans amb crits i cartells.

El duc de Palma ha arribat a les 08.49 hores als Jutjats de Palma per declarar com imputat per les suposades irregularitats detectades en la gestió de fons públics per part de l'Institut Nóos, que va presidir.

Urdangarin ha arribat a peu, i no amb cotxe, per l'entrada posterior de l'edifici judicial, l'única oberta avui dissabte, i ha dirigit unes paraules als mitjans de comunicació abans d'entrar per la porta de la seu dels jutjats de Via d'Alemanya.

En la peça separada del conglomerat Palma Arena per la qual haurà de declarar Urdangarin, el jutge José Castro investiga al duc i a una vintena de persones més pel suposat ús irregular de fons per part de l'Institut Nóos, una entitat sense ànim de lucre que va percebre 5,8 milions d'organismes públics.

LLANCEN OUS AL COTXE
L'Opel Zafira blau en què el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, s'ha traslladat des del Palau de Marivent als jutjats de Palma ha rebut aquest dissabte diversos impactes d'ous durant el trajecte, que han estat netejats, després, pels serveis de seguretat de la Casa del Rei.

Així, en arribar als jutjats a les 08.50 hores, el vehicle presentava diverses taques d'impactes d'ous que, tot i això, no han arribat al gendre del Rei.

En el moment en què Urdangarin ha baixat del vehicle, ha estat rebut per més de 200 manifestants que han cridat 'Els Borbons als taurons'; 'Amb Cristina a la guillotina'; 'No hi són tots, falta Cristina' i 'Aquesta és la veu del poble'.

Alhora, el lletrat del duc de Palma, Mario Pascual, que ha arribat a peu als jutjats, també ha estat increpat pels manifestants, tot i que ningú ha llançat cap objecte a la porta dels jutjats ni a l'advocat ni a Urdangarin.

Mentrestant, a la porta principal dels jutjats a la Via Alemanya hi havia diverses persones fent una actuació: anaven vestides de 'justícia' hi havia un pintor que havia dibuixat un quadre de les balances de justícia plenes de diners; alhora, hi havia una jove vestida de blanc i crucificada simbolitzant també la justícia.

A l'altre extrem del carrer de Parellades, la policia havia acordonat la zona, de manera que a les proximitats no hi havia molta gent, si bé una dona ha hagut de ser empesa pels agents tenint en compte que es trobava molt exaltada proferint crits antimonàrquics.

Al seu torn, uns joves amb banderes estelades de Catalunya han increpat una dona que s'havia declarat monàrquica tot i que no defensava Urdangarin, a qui exigia que torni els diners i fos a la presó.

Per la seva banda, un altre home s'ha introduït en la manifestació dels republicans per cridar-los: «si no voleu ser espanyols, marxeu d'Espanya, perquè jo estic orgullós de ser-ho».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per antes de p y b, m pondré, fa mes de 12 anys

Se nota que hay mucho corrector de catalán en paro...

Valoració:1menosmas
Per Jo, fa mes de 12 anys

Sense tant de rotllo com n'Elisa, però Mallorquí: el teu nom no fa justícia: no pots ser mallorquí dient que pels pobles no es diu "manco".

Valoració:5menosmas
Per Elisa, fa mes de 12 anys

Per Mallorquí: No has sentit mai dir "almanco"? Ni "més o manco"? No has sentit dir mai "manco" als pobles? On vius, a una urbanització turística? I si saps que és un barbarisme el més normal és evitar-lo, o és que la nostra llengua no és digna de ser preservada? La contaminació de castellanismes no és un fet d'evolució natural, és resultat de 300 anys de persecució política, de prohibicons, d'exclusió de l'ensenyament i de l'àmbit cultural i per això s'ha de corregir. Tenim paraules nostres i no ens fan cap falta els barbarismes. Creus que als espanyols no els fan mal les orelles quan senten parlar "Spanglish"? La diferència és que encara que existeixi, l'espanyol seguirà existint perquè té un Estat que el protegeix i on la gent la parla sense interferències lingüístiques.
Una llengua minoritzada com la nostra s'arrisca a convertir-se en un híbrid que és la primera passa de l'assimilació pel castellà. I l'assimilació vol dir desaparició.

Valoració:3menosmas
Per Pa negre, fa mes de 12 anys

"Mr. Mangarín". Qui defensa el nostre honor?,, Vos?,,, Sa seua família?,,, Els nostres polítics?...
El nostre honor ho defensarà únicament la República.
La República és l'única sortida a tot aquest show que s'està muntant la Família Real, són com els Simpson, però menys graciosos (al meu poble si que deim menys, perquè els que diuen "menos" són votants del PP) i a més els subvencionam entre tots.
Vos queden dos telediarios...
Els nostres fills viuran sa 3ª República...
Per cert, sa segona República no va ser la causant de la Guerra Civil, tal i com ens intenten vendre els de la dreta extrema. Els causants de la Guerra van ser el fills de militars que van perdre Cuba, Les Filipines i l'Àfrica. Els anomenats Nacionals, que estan obsessionats en que Espanya torni a ser un imperi. Ells van fer un cop d'Estat. Ells van ser els terroristes.

Valoració:9menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 12 anys

Per Xaume:Te recoman que pasetgis per Mallorca i escoltis ha sa gent,veuras que ''manco'',sa gent d'es pobles ni (en general)de Palma, no ho diu, i si,jo també entenc que ''menos'' es un barbarisme,pero es axí com se diu ha Mallorca,i torn repetir,sense cap problema ni complexa.Si vas ha ses altres illes també ho sentiras dir,aquest i altres ''barbarismes.¿perque no anau ha Barcelona ha rectificar sa seva manera de xerrar?tambe eprean molts de ''barbarismes'' ,tants que penç que estan castellanicats.Pero millor que no,perque vos enviaran ha porgar fum,ho pot ser ha un altra banda que fa pudor.........

Valoració:-9menosmas
Per xaume, fa mes de 12 anys

En referència a n'aquest pobre homo que s'ha ficat als republicans dient-lis «si no voleu ser espanyols, marxeu d'Espanya, perquè jo estic orgullós de ser-ho», se li hauria de fer saber que hi ha republicans que són espanyols al cent per cent, lo que passa és que volen una Espanya republicana i no monàrquica. Ara bé, si el redactor volia dir que s'ha dirigit als de Esquerra Republicana, sols fer-li arribar que Espanya està a s'altre costat de la mar i que qui està de més aquí és ell.

Valoració:6menosmas
Per Rosella, fa mes de 12 anys

Per defensar l'honor, primer n'han de tenir.

Valoració:10menosmas
Per xaume, fa mes de 12 anys

Mallorquí:
Si no t'agrada el mot "menys" pots emprar "manco", que és ben mallorquí, però "menos" és un barbarisme.

Valoració:4menosmas
Per La Colcada, fa mes de 12 anys

A Mallorca és tradició llançar ous per demostrar el seu acord o desacord en alguna cosa. Llegiu, sinó La Colcada de Pere d´Alcàntara Penya i veureu que llançaven capcetes d´olor (ous plens de colònia tancats amb parafina) a les autoritats i cavallers justs i ous podrits, sense cap tipus d´embolcall, a aquells que es posaven al marge de la rectitud. Gràcies, a tots aquells que no ens permeten oblidar-ho.

Valoració:9menosmas
Per Recordatori, fa mes de 12 anys

Convindria que la sentència fos justa. Si no, el poble s´alçarà. El pare del seu sogre va estar exiliat. A França passaren per la guillotina. Val més que no encenguin més el poble que aguanta les endemeses. Per bé de tots.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente