muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
20°

Cayo Lara creu que Urdangarin ha d'entrar als jutjats caminant “com tothom”

El coordinador general d'Esquerra Unida (IU), Cayo Lara, ha afirmat que el Duc de Palma, Iñaki Urdangarin, investigat per les seves activitats a través de l'Institut Nóos, "ha d'entrar caminant com tothom, com tot fill de veí" als jutjats de Palma, on anirà a declarar demà dissabte.

Així, ha assenyalat a Màlaga que encara que "molts no són iguals davant la llei, si se suposa que som iguals ha d'entrar caminant com la resta que vagin a declarar". Lara ha apuntat que si Urdangarin és culpable "que ho pagui", una cosa que, segons el seu parer, servirà perquè la Justícia "es retrobi amb aquesta part de la societat que creï que parteix de la Justícia és una conya".

El líder d'IU ha defensat que Urdangarin "pagui, com qualsevol altre fill de veí, els presumptes delictes, si n'hi hagués". "Que apechugue amb les responsabilitats penals i que torni tot el que suposadament pogués haver usurpat amb maneres d'actuació irregulars de la Hisenda Pública, és a dir, de tots els ciutadans," ha sostingut en declaracions els periodistes.

Ha manifestat que hauria estat "de més transparència democràtica" que el rei d'Espanya "hagués posat en coneixement del Govern i la Justícia si hi havia activitats presumptivament irregulars com s'ha demostrat després", i ha lamentat que s'hagi tardat "diversos anys a reaccionar". Finalment, Cayo Lara ha indicat que Urdangarin "n'està fent més per la República que el que hem fet molts al llarg del temps".

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.