nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Aguiló xifra en 300 milions la reducció de la despesa pública el 2011

El vicepresident econòmic, de Promoció Empresarial i Ocupació ha retret als seus antecessors que van tractar de substituir amb despesa pública la inversió privada

28642
Aguiló ha defensat la política d'austeritat i control del dèficit dels vuit mesos del Govern del PP. | P. Bota.

El Govern xifra en 300 milions d'euros la reducció de la despesa general de la comunitat autònoma duta a terme des que el PP regeix l'executiu regional, segons ha assegurat avui el vicepresident econòmic, de Promoció Empresarial i Ocupació, Josep Ignasi Aguiló, sobre la liquidació de pressuposts de 2011.

"La reducció de la despesa general de la comunitat autònoma duta a terme per aquest Govern supera els 300 milions d'euros", ha assegurat Aguiló en resposta a una interpel·lació del grup socialista sobre la política d'ocupació de l'executiu.

La diputada socialista Lourdes Aguiló ha acusat el Govern de no haver aplicat "cap" mesura de reactivació econòmica ni per activar l'ocupació ni per reduir l'atur.

Aguiló ha repetit fins a tres ocasions que a les Balears hi ha 98.927 aturats i ha acusat al Govern del PP de no haver fet res per pal·liar aquesta xifra en els vuit mesos que porta al capdavant de l'executiu autonòmic.

La socialista s'ha referit també a la reforma laboral del Govern central i ha acusat els governs del PP a les Balears i a Madrid de "aprofitar la crisi per retallar els drets dels treballadors que són els més febles".

La diputada ha criticat la que considera una reforma laboral realitzada "contra els treballadors" i que "sembla feta amb un bisturí fi perquè afecta tota la regulació laboral i l'obre en canal de dalt a baix".

Ha augurat que pot produir més acomiadaments, més inseguretat laboral i més dificultat per accedir al crèdit, ha assegurat que la reforma "té com objectiv facilitar l'acomiadament i abaratir-lo" i l'ha reclamat al Govern que faci alguna cosa sobre això durant la tramitació d'aquest canvi legislatiu en el Congrés.

El vicepresident ha replicat que les polítiques del Govern per donar solidesa a l'economia es poden resumir en dos: la racionalització de la despesa pública per fer-ho sostenible i "no ofegar ningú", i reformes legislatives que treballadors i empreses puguin adaptar-se a la nova realitat que imposen les circumstàncies i millorar la seva competitivitat.

El responsable econòmic de l'executiu del PP ha acusat a l'anterior Govern del PSIB i el Bloc per Mallorca d'haver incrementat la despesa en un 2,4% i ha defensat que l'actual política econòmica que aplica el PP "més seriosa i més sòlida, que pugui donar resultat no sol per als tres pròxims mesos sinó per als pròxims 20 anys".

El vicepresident ha retret als seus antecessors que van tractar de substituir amb despesa pública la inversió privada. "I així ens ha anat, així hem arribat a les xifres de despesa pública i a les xifres de deute que són un problema per a tots", ha incidit.

"Hem de fer al contrari i guanyar futur pagant els deutes per treure'ns de sobre l'endeutament que ens està amargant", ha defensat Josep Ignasi Aguiló.

El vicepresident ha defensat la necessitat d'escometre canvis legislatius per donar un bolc a la situació i ha defensat que, en la comunitat autònoma, "no és fàcil plantejar reestructuracions del sistema sanitari, canvis del sistema comercial i de l'estructura de l'administració pública, però s'ha de fer".

Entre les actuacions realitzades ha esmentat l'actualització de la llei general turística de les Balears perquè la indústria continuï sent competitiva i la proposta d'ampliar horaris comercials de Palma.

Ha anunciat que en indústria i energia "hi haurà mesures per facilitar la inversió i l'actuació dels empresaris" i en l'àmbit del treball es fomentarà sobretot la formació.

També ha dit que el Govern ha posat en marxa línies de pagament a proveïdors, s'han avançat els avançaments corresponents i s'han obren línies ICO.

D'altra banda, segons Aguiló, les mesures que proposa la reforma laboral "s'estan contaminant amb un missatge distorsionat que no ajuda a ningú" i ha negat que fomenti de l'acomiadament, sinó la competitivitat empresarial.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Elisa, fa mes de 12 anys

I per què no comença per a retallar sous, dietes i altres privilegis de polítics?

Valoració:6menosmas
Per Honorat, fa mes de 12 anys

No arribarà a retallar tant el conseller-comptable. No podrà. I si pot és que nosaltres, els que pagam els imposts, no hem sabut defensar-nos.

Valoració:1menosmas
Per Blai, fa mes de 12 anys

Es pensen que per aquestes retallades seran recordats en els llibres d'història? No. El pitjor és que ni tan sols els ho agrairà el propi partit i ningú no se'n recordarà d'ells d'aquí a uns anys. Quina vellesa més trista!

Valoració:1menosmas
Per Pilar, fa mes de 12 anys

Senyor Bauzá, president
amb crisi tan evident
heu de ser més conseqüent
per començar a retallar
per on heu de començar?
el sou al cinquanta per cent
a vos i a la vostra gent.,
Que per la feina que fan
encara els en sobraran.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente