cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Salut vetllarà per garantir el trasllat de malalts davant una possible vaga

La consellera Carmen Castro s'ha reunit amb els representants dels treballadors de les ambulàncies que s'han concentrat davant la seu del Servei de Salut de les Balears

27616
Els treballadors de les ambulàncies han protestat per la mala situació del transport de malalts. | Ferran Aguiló - J. Morey.

Els treballadors del transport sanitari de les Balears s'han concentrat aquesta tarda davant de la seu del Servei de Salut de les Balears (Ib-Salut) per protestar per les seves pèssimes condicions laborals i mostrar la seva preocupació per la "mala qualitat assistencial" que estan deixant.

Membres dels comitès d'empresa de les quatre illes de la companyia Serveis Soci Sanitaris Generals a les Illes Balears (SSG), adjudicatària del servei programat de transport de malalts i del transport urgent de malalts a Menorca, Eivissa i Formentera s'han concentrat davant de la seu de l'Ib-Salut i han donat lectura a un manifest.

Els treballadors han denunciat que SSG incompleix contínuament el contracte que té adscrit amb l'administració per prestar aquest servei i han acusat a l'empresa de buscar "un enriquiment econòmic a costa dels impostos dels ciutadans", segons el manifest facilitat pel sindicat UGT.

Després d'haver-se reunit avui amb la consellera de Salut, Família i Benestar Social, Carmen Castro, els representants dels treballadors han mostrat la seva confiança en la qual l'administració autonòmica, com a últim responsable del servei d'ambulàncies, comenci a reparar les deficiències i els incompliments per part de l'empresa.

Demanen al Govern que adopti les mesures oportunes per reparar la pèssima situació que viuen els treballadors del servei d'ambulàncies.

Segons els comitès d'empresa, els treballadors sofreixen des de juny "una persecució diària amb contínues amenaces, coaccions, expedients disciplinaris contradictoris, males formes i impagaments" dels retards del conveni i de la paga extraordinària de Nadal de l'any passat.

"Aquesta pressió que sofrim està provocant que una professió tan meravellosa com la nostra es converteixi en un infern per als que la desenvolupam i que està afectant directament o indirectament a la qualitat del servei prestat", indica el manifest.

Entre les pressions denunciades per la plantilla figura que des de juliol l'empresa ha aplicat unilateralment una modificació substancial de les condicions de treball al·legant motius que no ha pogut demostrar, amb l'anul·lació dels temps de descans en la jornada i una pèrdua de poder adquisitiu d'entre el 40 i el 50%, amb una rebaixa salarial d'uns 700 euros.

Els treballadors han recordat que van iniciar un procés de conflicte col·lectiu als jutjats per aquesta qüestió l'agost i van presentar una demanda contra SSG per haver deixat de pagar altres conceptes del conveni fa dos anys, que suposa uns 250 euros mensuals per treballador.

Denuncien continus retards en l'abonament de les nòmines mensuals, amenaces de no fer efectius els pròxims salaris per mancar de solvència econòmica i advertències d'acomiadament.

També han interposat unes 60 denúncies davant de la Inspecció de Treball per nombrosos incompliments en temes de salut laboral per part de l'empresa.

Segons els treballadors, l'administració ha informat que està realitzant els pagaments ordinaris corresponents a l'any 2012 pel que l'empresa hauria d'93onar els salaris als treballadors.

El comitè d'empresa ha sol·licitat la creació d'una Taula Tècnica del Transport Sanitari per abordar aquests "incompliments i abusos empresarials" i ha assenyalat que la concentració d'avui és la primera de "una sèrie de mobilitzacions prèvies a una possible convocatòria de vaga".

Encontre

La Conselleria de Salut, Família i Benestar Social ha assegurat avui que "vetllarà per garantir" els trasllats dels malalts "amb la màxima qualitat assistencial" davant de la possibilitat d'una vaga del transport sanitari programat i urgent de les Balears.

La consellera Carmen Castro ha fet una crida a empreses i treballadors que les seves diferències no interfereixin en els trasllats dels malalts durant la reunió que ha mantingut avui amb representants dels treballadors de les empreses adjudicatàries i que ha tingut com a objectiu "apropar les actituds" entre empleats i empresa.

Durant l'encontre, els representants dels treballadors han demanat a Castro que intercedeixi per obrir un diàleg amb les empreses, en el qual puguin manifestar la seva voluntat d'assolir un acord, segons ha informat la Conselleria en un comunicat.

La setmana passada UGT va advertir d'una possible vaga si el Govern no frenava la "persecució" que sofreixen els treballadors d'aquestes empreses i va denunciar que els empleats de SSG, l'empresa que du a terme el transport d'ambulàncies no urgent, sofreixen retalls injustificats de les seves condicions laborals que representen la pèrdua de fins i tot el 60% del poder adquisitiu.

Castro ha informat que ja s'ha reunit amb el gerent de SGG i, pròximament, ho farà amb el d'Ambulàncies i Emergències per buscar una solució al conflicte.

La consellera s'ha reunit avui amb els representants dels treballadors d'Ambulàncies i Emergències, de SSG, i amb la gerent del 061, Guadalupe Hidalgo.

Aquests encontres s'emmarquen en un calendari de reunions que la consellera du a terme amb els treballadors i les empreses adjudicatàries del servei.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mariano, fa mes de 12 anys

estos recortes son de mantequilla

Valoració:-4menosmas
Per Eivissenc, fa mes de 12 anys

Carmen Castro és la millor consellera de Sanitat que hi ha hagut fins ara: està fent una feinada en favor de l'oposició per la seva mala gestió, una gestió que ni tan sols no comparteixen els seus (aviat es produiran més dimissions, si no hi ha hagut cessaments previs).

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 12 anys

vetllarà = vetlarà

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente