nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

Ajornen el judici pel cas Bitel al 5 de març

L’exgerent Damià Vidal s’enfronta a una petició de condemna de la Fiscalia de 14 anys de presó

27690
AppleMark | Ferran Aguiló

El judici pel cas Bitel s'ha ajornat fins al pròxim 5 de març degut al fet que falta un informe pericial. L'exgerent de Bitel, Damià Vidal, i altres quatre acusats tenien previst asseure's avui a la banqueta per a ser jutjats per la Secció Segona de l'Audiència Provincial pel presumpte desviament d'uns 700.000 euros a través de l'anterior empresa pública durant l'última legislatura del PP (2003-2007).

En concret, en aquest procediment, que va ser instruït pel jutjat d'Instrucció número 10, la Fiscalia Anticorrupció postula que els inculpats haurien incorregut en delictes de malversació de cabals públics, frau, falsedat documental i revelació de secrets entorn de la gestió de l'entitat Balears Innovació Telemàtica S.A. (Bitel).

Peticions de presó

Al costat de Vidal, qui es troba en llibertat sota fiança de 200.000 euros i per a qui el Ministeri Públic sol·licita 14 anys de presó, també seran jutjats l'exsecretari del consell d'administració de Bitel Sebastià Romaguera, l'enginyer informàtic Ivan Guàrdia, l'excap de Nuevas Generaciones Ramón de la Iglesia i l'excap finançer de Bitel Miquel Simonet.

Segons la Fiscalia, Vidal s'hauria gratificat a si mateix amb 112.021 euros per incentius, plusos de distància, hores extra... i altres conceptes no justificats en cap acord del consell d'administració. Mentre comandà Bitel, durant el Govern popular del 2003 al 2007, però, també hauria gastat 20.703 euros de la targeta de crèdit de l'empresa i n'hauria tret 22.092 a través de caixers automàtics. A més, la Fiscalia sosté que es va transferir 36.000 euros de Bitel al seu compte corrent i que, a través d'una empresa que controlava amb un testaferro, Helix Infocom, va rebre 267.434 euros via transferències i contractes. També li atribueixen haver cobrat comissions de contractes per valor de 241.089 euros a dos dels altres acusats.

A tot això, l'haurien ajudat i hi haurien participat els altres quatre acusats. Romaguera hauria col·locat el seu fill de testaferro a Helix Infocom i, segons la Fiscalia, hi tapava la participació de Vidal. Guardia hauria col·laborat preparant pressuposts fraudulents per "vestir" els contractes negociats sense publicitat a què es presentava Helix Infocom. Amb De la Iglesia, s'hauria beneficiat d'una sèrie de contractes de Bitel pels quals pagaven comissió a Vidal.

Segons la Fiscalia, Simonet hi col·laborà, com a director econòmic de Bitel, pagant les factures de Vidal, Helix Infocom i Guardia, tot i que no estaven justificades. També hauria ajudat a preparar els expedients administratius fraudulents. Pels fiscals Anticorrupció, cometeren els delictes de malversació de doblers públics, frau, falsedat documental i revelació de secrets.

Per tot plegat, a Guardia i a De la Iglesia els demanen tres anys i vuit mesos de presó; a Romaguera, una multa i inhabilitació de nou mesos per a cap càrrec públic; i a Simonet, dos anys de presó i nou d'inhabilitació. Vidal, a banda dels catorze anys de presó, s'enfronta a 35 anys d'inhabilitació i a una multa de 141.274 euros. Així mateix, els reclamen indemnitzacions que sumen 1,2 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per larosa, fa mes de 12 anys

i el govern del bauzá encara dona la culpa al govern del pacte, ido mirau hon es la podridura amb els seus i els de um aquest homme no es mes dolent perque no s´entrena vaja un capita que te mallorca lo pitjor de lo pitjor

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente