algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Ballester carrega contra Matas i implica Urdangarin

L’exdirector general d’Esports del Govern afirma que avisà Jaume Matas dels problemes de doblers a Illesport per finançar els congressos de Nóos, però que aquest li va dir “deixa’t anar i paga”

27624
Ballester sortí dels jutjats sense amagar-se.

L'exdirector general d'Esports del Govern Josep Lluís Ballester implicà ahir el gendre del rei espanyol i l'expresident Jaume Matas en les irregularitats investigades en el cas Urdangarin. Ho va fer declarant durant més de quatre hores, més de la meitat de les quals van ser just per respondre les preguntes del jutge José Castro. A l'interrogatori, això sí, exculpà la infanta Cristina.

Ballester -conegut amb el sobrenom de Pepote- ratificà, com ja havia dit als fiscals, que Iñaki Urdangarin es va oferir per fer d'intermediari perquè el Govern patrocinàs l'equip ciclista Banesto, que passaria a dir-se Illes Balears. Va dir que el duc de Palma s'hi havia ofert a canvi d'una quantitat que arribà als 300.000 euros. El duc cobrà a través de Nóos Consultoria, però "a qui realment es contractava era a Urdangarin", segons Ballester.

Tal com consta en la declaració, l'exdirector general d'Esports va tornar a afirmar que havia presentat Matas a Urdangarin, de qui era amic des de 1985, en una reunió que es va fer al palau de Marivent el setembre de 2003. Matas nega que es reunís amb Urdangarin al palau que els Borbons usen a Palma, però ahir el seu misser, Antonio Alberca, no intentà desmentir-ho. Ballester s'havia preparat per parlar-ne amb tota mena de detalls. Aquell mateix estiu es va trobar "8 o 9 vegades" amb el gendre del rei en cases particulars, iots i a Marivent. Va dir que alguns pics hi parlaren de feina, però que mai davant la infanta, i que Urdangarin no li digué mai que ella sabés res d'aquells negocis.

Assegurà que Matas i Urdangarin pactaren directament els convenis amb l'Institut Nóos pels dos Illes Balears Fòrum, que van costar 2,3 milions d'euros al Govern. La Fiscalia sosté que la major part d'aquests doblers es van desviar cap a Urdangarin i Torres a través de les empreses de la trama.

Ballester també va dir que llavors s'havia queixat a Matas perquè a Illesport ja hi havia problemes de tresoreria, però que l'expresident li va dir "deixa't anar i paga".

Quan preguntaren a l'exdirector general d'Esports si rebia instruccions polítiques de Jaume Matas sobre els tractes amb Urdangarin, va respondre que "venien del president del Govern" i que "cadascú les entengui com vulgui". Durant la seva declaració, l'exdirector general d'Esports es referí al duc de Palma amb el nom "Urdangarin", tot i que van ser amics durant molts anys, fins al 2007. Aleshores romperen relacions, precisament, per uns pagaments pendents de l'últim Illes Balears Fòrum. El 2007 el gendre del rei li hauria telefonat "entre cinc i vuit vegades" per reclamar 400.000 euros pendents de cobrar per part de l'Institut Nóos que Ballester considerava que no s'havien justificat. Llavors, oficialment, Urdangarin ja havia deixat l'entitat.

Ballester, defensat per Àngel Aragón, seguí fil per randa el guió del pacte al qual ha arribat amb la Fiscalia per rebaixar la possible condemna. Cal tenir en compte que està imputat en altres casos. Això sí, quan li preguntaren si havia arribat a un acord amb els acusadors públics, va respondre que no ho sabia, però que havia autoritzat el seu advocat per col·laborar amb la justícia.

D'altra banda, l'exgerent de l'Ibatur Joan Carles Alía també es reafirmà en la seva declaració als fiscals i insistí que seguia les ordres de Ballester. Apuntà, però, Matas com a responsable de la decisió de patrocinar l'equip ciclista. L'assessor jurídic de l'Ibatur, Miquel Àngel Bonet -que es presentà als jutjats totalment tapat-, ratificà igualment la declaració a la Fiscalia i va afirmar que era Alía qui li havia dit que Nóos Consultoria tenia l'exclusivitat de la promoció de l'equip ciclista Illes Balears. Sobre aquesta mateixa qüestió, l'exgerent d'Illesport, Gonzalo Bernal, que també declarà, es va contradir amb Alía perquè defensà que no hi havia cap exclusivitat.

Amb tot, tots tres acusats, tal com ja havia fet Ballester, es ratificaren en termes generals en les seves declaracions anteriors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per astorat, fa mes de 12 anys

I aquest Alia no havia pagat "els plats romputs" del cas Rasputin? o aqui amb una en tapam una altra? Quina vergonya, pensar que no recordam res de res. Així anam

Valoració:14menosmas
Per astorat, fa mes de 12 anys

Prest no farà falta ni en Bauzà ni cap dels seus per fer malbé el catala (mallorquí), aquest traductor del Balears farà la feina tot sol. Que és això de quatre hores i mitjana? i el Palma Sorra? Ai bon jesus que a cada bugada perdem un llençol....

Valoració:12menosmas
Per CATA, fa mes de 12 anys

MATAS PUEDE TOMAR UNA DECISION, PERO LOS DIRECTORES Y FUNCIONARIOS,SI ES ILEGAL DEBEN DECIRLO Y POR ESCRITO,ESPECIALMENTE ASESORIA JURIDICA E INTERVENCION.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente