algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

Isabel Borrego i el Consell, disposats a potenciar la imatge de la Tramuntana

La Secretària d'Estat de Turisme ha explicat que l'encontre obre una ronda de reunions amb les administracions públiques de les Balears

26352
Borrego s'ha reunit amb l'equip de Salom per dissenyar els incentius de la Tramuntana. | J. Torres.

La Secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, i la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, han acordat potenciar els valors que ofereix la Serra de Tramuntana, declarada recentment Patrimoni de la Humanitat, en tractar-se, segons han coincidit a destacar, d'un dels principals incentius dels quals disposa l'illa per aconseguir turistes els 365 dies de l'any.

Així ho han destacat ambdues al terme de la reunió que han mantingut a la seu insular. Salom ha agraït a la Secretària d'Estat que hagi acudit a la Institució "com a bona mallorquina que és" a parlar de les "inquietuds i necessitats que tenim a Mallorca", cosa que les dues, ha dit, "ho tenim molt clar".

Així, Salom ha remarcat que l'illa és "molt més que sol i platja", i ha apostat per donar a conèixer la resta d'espanyols i estrangers el patrimoni cultural, les tradicions, la gastronomia i un munt de coses que hem de posar en valor perquè Mallorca sigui turística els 365 dies de l'any".

Per la seva part, la Secretària d'Estat de Turisme ha assenyalat que l'encontre ha servit com "una primera presa de contacte", i que obre tota una ronda de reunions amb les administracions públiques de les Balears -especialment amb els Consells Insulars- i amb les de la resta de l'estat i també del sector privat, "per saber el que pensen de cara a potenciar el turisme, que és l'eix principal de la nostra economia".

"Coneixen molt bé el sector i les necessitats que tenen de promoció, per la qual cosa volíem conèixer de primera mà el que es necessita", ha explicat, mentre ha afegit que "s'han estat examinant els convenis que es van formalitzar al seu dia entre Estat-Govern i Consell de Mallorca per millorar el producte, i també s'han revisat les possibilitats de veure com es potencia i de donar a conèixer aquest producte".

Potenciar la serra

En aquest context, la presidenta insular ha assenyalat que una de les principals apostes del seu govern passa "per aprofitar la imatge de marca i el reclam de qualitat" que representa la Serra de Tramuntana, declarada com a Patrimoni de la Humanitat perquè els visitants "vinguin a l'hivern a comprar, a visitar la Serra, a anar d'excursió, a gaudir dels restaurants i els productes autòctons de Mallorca."

Sobre això, ha afegit que en aquest moment un dels projectes més destacats que s'estan emprenent des del Consell és acabar les etapes de la Ruta de Pedra en Sec, una ruta de senderisme que discorre des d'Andratx fins a Pollença i que permetrà poder fer excursions pels antics camins de la Serra de Tramuntana.

"Una vegada que estigui acabada la Ruta de Pedra en Sec, interessarà donar a conèixer que es pot recórrer caminant, es pot gaudir trepitjant tota la zona nord de Mallorca" ha remarcat Salom, qui ha assegurat que és una cosa de la qual Borrego "és conscient".

Finalment, Borrego ha explicat que també ha estat parlat amb Salom de les noves tecnologies que, segons ha remarcat, seran un dels eixos vertebradors del futur Pla Integral de Turisme. L'esmentat Pla, ha remarcat, "tindrà en compte no solament a les administracions públiques i privades sinó també a les entitats locals", ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan pere, fa mes de 12 anys

Als de la serra ens ha tocat ser els jardiners dels hotelers, politics i altres cacics, a canvi de no res,'Es el nostre castig per haver conservat

Valoració:0menosmas
Per Andritxol, fa mes de 12 anys

Però... saben on és la Serra de Tramuntana?

Valoració:9menosmas
Per Solleric, fa mes de 12 anys

Idò recuperant el projecte d'es Guix o urbanitzant Muleta no anireu bé. En quan al tema de "...el patrimoni cultural, les tradicions..." el més important és que recordeu que la primera pedra de tot això és la nostra llengua que vosaltres estau intentant extrerminar a tot preu.
Convendria que els peperos visitasiu un bon psiquiatre que pareix que patiu algun trastorn cerebral, potser de identitat disociatiu.

Valoració:20menosmas
Per toni, fa mes de 12 anys

Aposta "es garriguer· hi podrà fer els sues xaletets. Quina banda d'incompetents.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente