algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Govern paga part del deute a la concertada

Bosch no sap quan disposarà de doblers per abonar els 5,3 milions pendents de transferir al sector educatiu

32218
El conseller Bosch, assegut amb els representants del sector de l'ensenyament concertat, avui. | Ferran Aguiló - J. Morey

La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats anuncià ahir que ja ha abonat la meitat del deute que tenia amb l'escola concertada. Així mateix, confirmà que s'ha transferit part del deute amb la pública. El conseller Rafel Bosch confirmà que "els pagaments estan actualitzats fins a 31 de maig".

Això suposa que, tot i haver saldat part del deute, queda pendent el pagament de 3 milions d'euros a la concertada i de 2,346 milions d'euros més a la pública, corresponents als mesos de juny a agost. Tal com assenyalà Bosch, "a partir de setembre i quan hi hagi disponibilitat, anirem actualitzant els pagaments", si bé el conseller no s'aventurà a donar una data exacta de quan es podran efectuar nous abonaments per transferir els més de 5,3 milions d'euros pendents.

Així ho anuncià ahir Bosch durant la roda de premsa posterior a la reunió duita a terme a la Conselleria amb la Plataforma per a la defensa de l'ensenyament concertat. El portaveu de la Plataforma, Bernat Alemany, explicà que "les dificultats serioses duen a haver-se de conformar a mesura que hi ha possibilitats" de poder cobrar-ne una part.

Encara que el conseller indicà que per "seriositat" no es pot pactar un calendari, Alemany es mostrà més optimista gràcies als dos pagaments efectuats durant el darrer mes. Tant el conseller com el portaveu de la Plataforma coincidiren a assegurar que "el començament de curs es produirà amb tota normalitat". Un cop iniciat el curs, la intenció de Bosch és "establir unes bases comunes de model educatiu, un pacte educatiu", i per això esperen poder presentar un primer document d'anàlisi amb propostes "a l'octubre".

En ser preguntat sobre si a Balears es podria produir, com a la comunitat de Madrid, un increment de les hores lectives del professorat, el conseller assegurà que amb vista al curs 2012-13 aquesta mesura i d'altres caldrà discutir-les a les "meses sindicals". A més, descartà que amb vista al curs que comença el Govern vulgui incrementar fins a 20 les 18 hores de classe que imparteixen els docents a la pública.

La manca de doblers marca l'inici de curs

Col·legis i instituts de les Illes obriren ahir les portes per preparar l'inici del curs escolar 2011-12, que arranca marcat per la crisi econòmica. Tot i l'anunci d'ahir que el Govern havia saldat part del deute amb l'escola pública, allò cert és que la majoria de centres desconeixien que el pagament s'havia efectuat, perquè ningú no els ho va notificar. Aquest és el cas de la directora del Col·legi Públic (CP) Es Pont, Cristina San Juan, que ahir dematí explicà que "tenim pendent el pagament d'un any sencer de beques de menjador escolar; això suposen uns 120 euros mensuals que les famílies que ho necessiten han hagut d'avançar i que encara no se'ls ha pogut retornar". La manca de doblers d'aquest centre és una mostra de la situació que pateixen la resta d'escoles. Per poder iniciar el curs escolar amb garanties, molts centres han hagut de fer malabaristes amb els doblers que tenien reservats per a altres finalitats.

Malgrat que encara falten les dades definitives sobre si enguany la Conselleria disposarà de menys professorat, la directora general de Recursos Humans, Margalida Pizà, confirmà "que tenim cobertes un 98% de les places". Pizà calcula que enguany impartiran classe 15.342 docents, tant a l'escola pública (11.366) com a la concertada (3.976). La intenció de la Conselleria és poder publicar avui la llista actualitzada d'interins que encara no han estat cridats. Des de la Federació d'ensenyament de CCOO varen denunciar ahir que dia 22 d'agost encara hi havia 730 interins pendents d'obtenir una plaça. El sindicat també alertà ahir que "no ens han convocat per informar-nos sobre les valoracions, polítiques o actuacions que es duen a terme o que puguin ser previstes". FECCOO va denunciar l'existència de "cert obscurantisme" que pot estar incentivant "certs comentaris i preocupacions entre la comunitat educativa".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xim, fa mes de 12 anys

Ja és ben hora que s'acabi amb el finançament d'empreses privades amb doblers públics.
O públiques, o privades.

Valoració:-1menosmas
Per Filiprim, fa mes de 12 anys

Margalideta: quan dius que els professors interins "han aprovat oposicions però no han tengut sufcient nota per poder agafar plaça" estàs mentint. Hi ha moltíssims de professors que han entrat a la llista d'interins que no s'han plantejat mai presentar-se a cap oposició. I fan feina! Demana-ho als que tenen centenars de punts: aquests agafen plaça on volen i no passen cap pena! És ver que hi ha moltes persones que estan a les llistes i que no els cridaran més que per fer alguna substitució o fins i tot ni faran feina enguany.

Valoració:0menosmas
Per Margalideta, fa mes de 12 anys

¡Quin negoci s´han montat ses escoles privades-concertades!. I mentres treuen al punyeter carrer mestres i professors interins que no es que fassin falta, és que fan moiltíssima falta, i a més són els que han aprovat oposicións però no han tengut suficient nota per poder agafar una plaça. A Inglaterra, França i Alemanya, a cada aula hi ha dos professors: un du sa classe i s´altre recolça als alumnes més endarrerits o als que no han entés puntualment un tema, però aquí els fan fora. Es tercer mundista.

Valoració:-4menosmas
Per gabriel mairata, fa mes de 12 anys

El rigor periodístic encara és de vacances?

Escola semiprivada? Aquesta sí que és bona !!
La concertada és una escola privada concertada, ni pública, ni semipública ni semiprivada...
Perquè quan reparteix beneficis no n'arriba cap al Govern, més aviat a les monjes i frares, opus dei i companyia; i cooperatives de treballadors, algunes molt dignes.

Idò això, rigor, per favor!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente