muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

Uns 70 indignats clamen a Palma contra el 'Pacte de l'Euro'

Han realitzat una cacerolada davant la Delegació del Govern

Al voltant de 70 indignats del Moviment 15-M han realitzat una casserolada davant la Delegació del Govern, a Palma, en contra de la firma del 'Pacte de l'Euro', mitjançant el qual, segons critiquen, els governs europeus estableixen "nous retalls al sector públic; augment de les jornades laborals; retard de l'edat de jubilació; congelació de totes les pensions; reducció d'ajuts socials i augment d'imposts".

Així, reproven que aquest Pacte suposa un "gran atracament socioeconòmic d'abast internacional", ja que "els polítics de la Unió Europea es posen d'acord per legislar a les ordres del Fons Monetari Internacional (FMI), del Banc Central Europeu (BCE) i del Banc Mundial (BM).

Durant la cacerolada, un dels indignats ha criticat que "abans s'anomenava reforma laboral i Pla Bolonya i ara Pacte de l'Euro" i, en aquesta línia, ha criticat la "impunitat" que té la classe política. Així, ha criticat que s'està donant "carta blanca a un panda de mediocres perquè decideixin per nosaltres", ja que "el poble no està votant".

D'aquesta manera, ha asseverat que la firma del Pacte de l'Euro suposa un "pas més en la direcció que aquesta gent està prenent", amb referència als polítics, i, en aquest sentit, ha considerat que l'única solució és una democràcia "directa i participativa", i a partir d'allà, "canviarem totes les altres coses".

"Diguem no al Pacte de l'Euro, però diguem no a la impunitat que tenen aquest panda de mediocres", ha recalcat. La cacerolada d'avui horabaixa s'ha produït, després que el passat 19 de juny milers de persones participassin a la capital balear en una manifestació multitudinària en contra de la firma del Pacte de l'Euro.

Una altra de les indignades ha llegit un comunicat en el que censura que la firma del Pacte de l'Euro "reforçarà a les grans corporacions financeres, perquè s'adoptaran polítiques que interessen a la banca i a les grans empreses europees".

Així mateix, ha afegit que "es continuarà permetent la usura bancària; no s'intevendrá als paradisos fiscals; no es posaran imposts a les transaccions financeres ni seran regulades les agències de qualificació; no es prendran mesures contra l'atur, ni a favor del benestar social, ni s'explicarà degudament a la ciutadania en què consisteix el deute públic".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepqueriu, fa mes de 12 anys

Idò jo, si ves pel carrer els tres d'enmig del video, els que ho dirigeixen tot, no sabria si dir "mira, tres policies" o "mira, tres falangistes".

Valoració:5menosmas
Per Corrector gràfic, fa mes de 12 anys

Segurament volíeu dir casserolada en comptes de cacerolada.
Gràcies

Valoració:5menosmas
Per Martí, fa mes de 12 anys

A Mallorca la figura que és té idealitzada és la de Joan March. I ja és ben hora de canviar "d'idols". Millor Robin Hood o Joanot Colom que March, Canyelles, Matas o la Salom. Quina Creu!!!

Valoració:4menosmas
Per IntelBook, fa mes de 12 anys

Doncs JO DEFENSO parcialment el PACTE DE L'EURO (excepte en la part de rescatar als bancs espanyols amb els diners dels contribuents germànics i gals). El programa econòmic de Democràcia Real JA es redueix a exigir-li a Europa que ens segueixin donant els diners dels seus contribuents a fons perdut per tal que la FESTA no s'acabi. Que no altra cosa és el seu rebuig al Pacte de l'Euro: "Doneu-nos diners però no ens exigeixin cap compromís versemblant perquè els tornem". I això duu a la prima de risc (els inversors, que ens presten els diners per mantenir el xiringuito estatal no es refien i deixen de prestar).

Ni reduccions de despesa ni liberalització de l'economia. Res. Perquè si no accepten ni retallades en la despesa pública, ni augments de certs impostos com l'IVA o societats (en això de l'IVA hi coincidim, no els pugin més!), ni una reforma del mercat laboral que es carregui els convenis col·lectius per permetre que tornin a sorgir oportunitats de negoci, com pretenen que sortim d'aquesta? Sí, d'aquesta, perquè per si algú no s'ha adonat, estem a la vora de la suspensió de pagaments.

El que passa és que a Espanya es tenen idealitzades les figures de ROBIN HOOD y del MAIG DEL 68. AIXÍ NO AVANÇAREM MAI.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente