muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

A favor i en contra...

La creació del nou equip de govern del president Bauzá, amb sis conselleries i polítics com l'exbatle de Calvià Carlos Delgado o l'encara president d'Asaja, Biel Company, ha provocat tota mena de reaccions

Les reaccions davant el full de ruta del nou gabinet de Bauzá no s'han fet esperar: pros i contres de la reducció, aglutinament i desaparició d'àrees de govern i conselleries, per una banda; i sensibilitats diverses respecte d'alguns consellers, per l'altra. Els hotelers de Mallorca consideren "molt positiva" la presència de Carlos Delgado a la Conselleria de Turisme i Esports, perquè és "sensible" i "coneixedor" de les necessitats que presenta la indústria. La gerent de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Inma de Benito, apuntà que el futur conseller "hi té àmplia experiència, perquè ha estat batle d'un dels municipis turístics més grans d'Espanya" (Calvià).

El president de la patronal CAEB, Josep Oliver, valorà "la valentia" de Bauzá per haver reduït l'estructura de govern i per haver "confiat en gent valuosa, experimentada i amb coneixements demostrats en les àrees que gestionaran". Alguns d'ells, indicà, "són més coneguts en el món empresarial", com Pep Ignasi Aguiló i Biel Company. El president de la Petita i Mitjana Empresa (PIMEM), Rafael Rubio, digué que Bauzá "ha fet macroconselleries. Ara s'ha de veure com s'articulen les línies d'actuació de les direccions generals. En comerç i indústria, sí que desitjaríem, si no un director general, sí un interlocutor".

Més crític va ser el secretari d'Ocupació de CCOO, Francesc Mellado, qui lamentà que Treball no sigui una conselleria "amb entitat pròpia". Així mateix, expressà temor que Ocupació es converteixi en una àrea "maria". UGT, en canvi, "considera precipitat" valorar que les àrees de Treball, Formació i Salut Laboral no tinguin adscrites una conselleria pròpia. D'altra banda, el president de l'Institut de Política Familiar de Balears (IPFB), Agustín Buades, està satisfet per la creació d'una conselleria que "inclogui 'família' en el nom". Unió de Pagesos valorà la creació de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori i "la recuperació de l'àmbit agrari i ramader", i donaren el vistiplau a Company com a conseller.

El president del GOB, Macià Blàzquez, afirmà, en canvi, que els avanços que Bauzá ha fet "respecte de projectes com Son Bosc i les Fontanelles són poc esperançadors. La creació d'economia a costa del territori és mala notícia". Afegí que "els nomenaments de Company i Delgado ens remeten a polítiques fetes tant a ASAJA com a Calvià".
Pel que fa a Educació, els responsables d'aquesta àrea d'UGT, STEI i CCOO, Carme Santamaria, Biel Caldenteny i Toni Blao, valoraren el "perfil moderat i dialogant" del futur conseller Rafel Bosch, si bé estan a l'expectativa de comprovar "què pensa fer" amb la llengua a les aules.

Altres reaccions quant a la desaparició del nom de la Conselleria de Cultura foren les del director de la coral de la UIB, Joan Company, qui afirmà que "les competències podrien transferir-se al Consell"; les del president de l'Associació d'artistes visuals, Àngel Pasqual, qui demanà a Bauzá que es "reconsideri la cultura com a element fonamental en el desenvolupament de les Illes". El més contundent fou, però, l'escriptor Sebastià Perelló, qui afirmà que la manca d'aquesta conselleria "ha estat fruit d'una desconsideració total i absoluta que fa que quedi marginada fins a espais exigus insuportables".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.