cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Bauzá avisa els seus que serà "implacable" amb la corrupció

Bauzá aprofita el discurs d'investidura per avisar els seus que serà implacable amb qui fiqui la mà a la caixa. Defensa una política d'austeritat i que el Govern posi facilitats a la iniciativa privada per afavorir la creació de llocs de feina

52084
AppleMark | Ferran Aguiló

El futur president José Ramón Bauzá marcà ahir, en el discurs d'investidura, les prioritats del seu Executiu. A curt termini, reactivar l'economia i crear ocupació i, per fer-ho, deixà clar que el paper de l'Administració serà facilitar la tasca a la iniciativa privada. A més llarg termini, reiterà la seva aposta per millorar l'educació. Pel camí, oferí pactes d'estat a l'oposició en turisme, educació o territori; defensà una política d'austeritat; i sorprengué quan advertí amb contundència els seus que serà implacable amb qui posi la mà a la caixa, que serà inflexible amb la corrupció i que no n'admetrà ni un sol cas més.

El líder del PP, que ahir pujà per primer pic a la tribuna d'oradors, obrí el debat d'investidura amb un discurs de 33 minuts, el més breu que s'hi ha sentit mai. Evità les estridències i l'alarmisme, llançà missatges de confiança, no cercà la confrontació i es mostrà conciliador amb l'oposició quan, amb la majoria més absoluta, reiterà ofertes de consens. En català estàndard, Bauzá es començà a posar ahir el vestit de president.

El popular advertí que, per recuperar la confiança dels ciutadans, cal una nova manera de fer política i cal "ser implacable amb aquell que s'atreveixi a ficar la mà a la caixa". En un clar missatge als seus, avisà que "si algú pensa que l'Administració és un bon lloc del qual servir-se, es trobarà amb un president inflexible, que des d'ara mateix li diu que aquest no és el seu lloc". I hi insistí: "No admetré ni un sol cas més" de corrupció.

Apostà també per "reinventar" l'Administració. "El meu compromís és llevar tot el que sobra", "s'han acabat els dispendis, s'han acabat els luxes, vull un Govern que estigui al carrer" i "vull menys alts càrrecs, menys cotxes oficials, menys despeses de representació, menys dietes... i més treball". I "qui pugi a aquest vaixell sap que aquestes són les condicions i que haurà de signar un compromís de transparència que no deixa cap dubte".
Però aquesta nova manera de fer implica una política més propera als ciutadans i basada en el consens. "Faré tot el possible perquè aquests quatre anys siguin de debò transcendents per als quaranta anys següents", digué.

Per afrontar la crisi, deixà clar que l'Administració no ha de crear feina, sinó que ha de facilitar que la creï la iniciativa privada. "Vull menys lleis i més senzilles en la seva aplicació, i que atorguin facilitats als qui de debò ens han de treure d'aquesta crisi", apuntà Bauzá, qui anuncià una llei per ajudar els "microempresaris".

En turisme, també anirà "de la mà del sector" i la iniciativa privada en serà el motor. Anuncià canvis legislatius que suposaran "la supressió definitiva de les traves per a la millora dels establiments". Apostà per una "profunda reestructuració" de l'oferta i advertí que "hi ha projectes molt importants que han d'arrencar ja i de manera definitiva", com el de la Platja de Palma.

Reiterà l'aposta per l'educació, "que no donarà rèdits a curt termini", però "ens garantirà el futur". En defensà un model basat "en la llibertat i en la qualitat" i optà per la moderació amb la qüestió lingüística. Passà de puntetes per la sanitat, però posà l'èmfasi, també aquí, en la "imprescindible" col·laboració amb la sanitat privada. S'estengué més amb el sector primari, "fonamental", i a garantir "seguretat jurídica" a l'hora de parlar de territori.
Acabà remarcant el compromís d'una gestió "responsable" per poder "abaixar impostos" i dinamitzar l'economia. I conclogué que la seva acció es basarà "en la llibertat i no en la imposició".
El debat acaba avui amb la rèplica de l'oposició i la investidura de Bauzá com a president.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per CALA TUENT, fa mes de 12 anys

ESTE GOVERN BAUZÀ representa la renovación, romper con un pasado que ya estaba agotado y no podía perdurar. Incluso podemos leer en el ABC, en primera página, RAJOY COPIARÀ EL MODELO DE AUSTERIDAD DE BAUZÀ. Ha nacido un nuevo estilo de hacer política y ya se notó con las ovaciones y aplausos en sa Llotja o Llonja, como prefieran. No hubo canapés ni bebida, oficialmente, para dejar claro que había empezado LA AUSTERIDAD, una nueva época en la Administración. Algunos no se han repuesto todavía de esta mayoría aplastante conseguida en las urnas. Les costará reconocer los méritos ajenos porque son sectarios y han perdido su vivir cómodo parasitario. Las cosas grandes que uno quisiera hacer los hombres pequeños las estorban (MA) y aquí perdura todavía mucho enano infiltrado.PRESIDENT BAUZÀ: "Los Servicios Sociales estarán garantizados como si gobernara cualquier otro partido". Frase clave del discurso.

Valoració:-1menosmas
Per Majurca, fa mes de 12 anys

Esta obsoleta izquierda mallorquina y balear no se entera que EN ESPAÑA ALGO ESTÀ CAMBIANDO. Izquierda Unida ha decidido por 28 votos a 19 que en EXTREMADURA GOBIERNE EL PP. Se abstendrán en la elección de Monago (PP) como presidente.¿QUÉ DICE LA IZQUIERDA DE LES ILLES, tan desfasada en el tiempo actual de hoy 19 de junio de 2011?

Valoració:1menosmas
Per Xesca, fa mes de 12 anys

Es Xerif Ripoll parla del meu comentari o n'hi ha un altre que jo no he vist signat com a Xesca?
No em sent al·ludida pel que diu però diu el meu nom.
En fi, senyor Bauzá, em reiter. Deman ordre, feina, austeritat econòmica, bon aprofitament dels recursos humans i materials, responsabilitat, seny, incentius per als inversors. I també protecció del nostre patrimoni natural i cutural perquè, si no, conservam allò que tenim acabarem essent el poal de fems d'Europa. Per això hem de pensar des d'aquí. Els de Madrid no en tenen gaire idea de la nostra problemàtica. En haver cobrar el nostre impost, ja estan satisfets.

Valoració:2menosmas
Per jau, fa mes de 12 anys

Aquest jovenet, a qui els que el coneixen són els ùnics que en parlen bé d'ell, ens ha fet una mica més joves i ens ha donat una píldora d'il·lusió, que no li perdonariem si d'aquí a un temps la nos tragués de la boca. Déu faci que el que ens ha dit sia capaç de fer-ho. Tot i que ens preocupa que alguns pusil·lànimes dels que prest l'envolteràn l'allunyarán del poble i voldràn fer-lo parlar amb la llengua ùnica -el castellà, no en faltaria d'altra- per tal de que alguns, molts, no el tenguin pel seu president. Assessors, alts càrrecs, xòfers i secretaries, dins un bolic i de cap dins mar

Valoració:1menosmas
Per Indignada, fa mes de 12 anys

"El meu compromís és llevar tot el que sobra"
Ohhh! i per què no comença per l'Ajuntament de Marratxí? Ha vist la quantitat de funcionaris què hi ha? I ell ve d'allà! Encara no entenc com algú l'ha pogut creure i votar...
En quan a la corrupció, També pot fer una volteta per Felanitx o Santanyí.

Valoració:2menosmas
Per ciudadano, fa mes de 12 anys

Me pareció muy mal que hiciera todo el discurso en catalán, aunque supongo que lo hizo para apaciguar los ánimos de los fundamentalistas lingüísticos

Valoració:-12menosmas
Per MJ, fa mes de 12 anys

Vaig néixer el 1941, a Ciutat. Fins a Preu, tot en castellà, immersió total. A cameva.

Amb els amics, familiars i en el carrer, tothom parlava en mallorquí, aleshores, no havien arribat els peninsulars. Idò bé, malgrat aquesta immersió Brutal a la meva terra, vius, que ells són a ca nostra, vaig aconseguir, a Madrid, el títol d'enginyer. I no som res de l'altre món.

Vull dir que mescalr immersió amb educació és com confondre ous amb caragols.

Valoració:7menosmas
Per Misteris, fa mes de 12 anys

Y? Quant ha comdemnat la corrupciò brutal entre el 2.003 i el 2.007 per part dels seuc companys de partit,sobretot del seu mentor Jaume Matas.Si aquest Sr.governarà amb una misèria de vots per molt que ens vulguin fer creure que han tengut una gran victòria.Idò examinem xifres.De mès de 700 mil persones amb dret a vot votaren el 59'94% es a dir 445.624 i d'aquets votants reals 194.569 votaren PP i 250.969 votaren altres partits.Per lo tant no s'entèn que amb el 46'37% tenguin 35 dels 59 diputats del Parlament Balear.Si descomptam l'abstenciò en Joserra y su troupe ens governaràn amb menys del 28% de recolzament ciutadà.Això son els misteris de la Llei d'Hons.Aixì que menys xulerìa que teniu ben poc recolzament de la poblaciò.I esperem que es respecti com si fos una cosa sagrada la caixa comuna.Peperos de Balears: Això no ès toca! Caca!!

Valoració:2menosmas
Per good bye spain, fa mes de 12 anys

Està ben clar, fent cas de la llibertat de la llengua que promou el sr Bauzá, ara més que mai ens hem d'assegurar de fer ús de la nostra llengua i no girar en cap moment. Si ens parlen en castellà, perfecte; nosaltres som bilingües i ja ho entenem i com a gent educada que som contestarem en català, faltaria més (estem fent ús de la nostra llibertat d'elecció de llengua). Esperem que els nouvinguts es faran càrrec, es posaran les piles i, com passa a tots els països, s'integraran i aprendran el català. Salut i gràcies al Sr president per la nova llibertat d'expressió.

Valoració:2menosmas
Per caproig, fa mes de 12 anys

I per començar, Alcúdia.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente