algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Ramis d'Ayreflor demana al jutge que li aixequi la fiança de 50.000 €

L'exconseller d'Economia i Hisenda del Govern Matas i l'excap de Tributs Jorge Sainz de Baranda demanen al magistrat instructor del cas Bomsai que s'aixequin les mesures cautelars contra ells

126234
Lluís Ramis d'Ayreflor, l'abril de 2010, poc després d'abonar la caució i evitar l'entrada a la presó. | PERE BOTA

L'exconseller d'Economia i Hisenda Lluís Ramis d'Ayreflor i l'excap de Tributs Jorge Sainz de Baranda, defensats pels missers Llorenç Salvà i Josep Zaforteza, respectivament, han sol·licitat al magistrat instructor del cas Bomsai, Joan Catany, que aixequi les mesures cautelars que recauen sobre ells. En concret, són dues fiançes de 50.000 euros que hagueren d'abonar per no entrar a la presó. Les altres mesures que s'adoptaren foren la retirada del passaport i l'obligació de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes als jutjats.

A Ramis d'Ayreflor se li imputen presumptes delictes de malversació de cabals públics, suborn i prevaricació en l'adjudicació de les obres de la Conselleria de Salut i del parc de Bombers de Palma. Ramis d'Ayreflor sempre se n'ha declarat innocent.
És el quart conseller de la legislatura 2003-2007 imputat en casos de corrupció. Els altres són Josep Juan Cardona (cas Scala), Joan Flaquer (cas Palma Arena; del cas Castell de Sant Elm ja fou desimputat) i Jaume Font, ara cap de la Lliga Regionalista, que fou desimputat del cas Pla Territorial de Mallorca, que s'arxivà per complet.

Sobreseïment

D'altra banda, l'exdirector general d'Emergències Joan Pol també ha presentat un escrit en què sol·licita el sobreseïment i l'arxivament del cas Bomsai respecte de la seva persona. Si això no prospera, el seu advocat, Gaspar Oliver, presentarà una petició perquè se li aixequin les mesures cautelars. En el seu cas, la fiança fou de 30.000 euros. Ramis d'Ayreflor, Sainz de Baranda i Pol són exalts càrrecs del darrer Govern del PP.

Un altre imputat, treballador de l'empresa Iturri, que fou assessorada per Pol i que a posteriori aconseguí contractes per subministrar equipaments al parc de Bombers, també ha sol·litat el sobreseïment per a ell. El cas Bomsai investiga els pagaments de les companyies constructores de la nova seu de la Conselleria de Salut i del parc de Bombers de Palma a la societat Atlas Capital, que s'encarregà de fer els plecs per a les bases deld concursos que l'empresa pública CAIBPatrimoni els va adjudicar. Les UTE liderades per les empreses Sampol, pel que fa a la construcció de la Conselleria, i per Llabrés Feliu, pel que fa al parc de Bombers, pagaren uns 600.000 euros a Atlas. En el plec de condicions del concurs es va incloure una clàusula que obligava l'empresa adjudicatària a abonar l'1,8% del pressupost total de l'obra a Atlas. El fiscal sospita que aquesta operació encobreix alguna il·legalitat en relació al desviament de fons públics, sense que de moment no se'n conegui la destinació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.