nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

La Policia sospita que la trama d'UM tenia uns 200 treballadors

La possible contractació irregular a través d'organismes públics vinculats a UM s'investiga en diversos casos de corrupció com Maquillatge, Inestur i Pícnic

123964
Miquel Nadal, en un miting d'UM davant més de 8.000 militants. | P

Fonts de la Policia Nacional apunten que la presumpta trama de contractació irregular de treballadors que feien tasques per a UM a través de diversos organismes públics o d'empreses relacionades amb el partit nacionalista podria arribar fins a les 200 persones. Els investigadors assenyalen que hi ha diverses empreses investigades, però que encara queda feina per fer, i afegeixen que, amb probabilitat, hi haurà més treballadors imputats.
Les fonts consultades afirmen, però, que totes aquestes persones no pertanyen a un sol cas de corrupció, sinó que formen part d'un gran nucli de "treballadors d'UM" que estan sent investigats en diferents processos judicials com el cas Maquillatge, el cas Inestur i el cas Pícnic.

Cas Inestur

La darrera diligència realitzada ve per part del Jutjat d'Instrucció número 10, encarregat del cas Inestur, també conegut com a operació Voltor. La jutgessa instructora, Carme Abrines, va decicir dimarts citar com a imputats 28 persones que havien estat contractades pel Consorci d'Informàtica Local (Cilma). Aquesta diligència s'inclou dins la peça del sumari que investiga si els empleats feren feina per a diversos projectes del Consell o si, en realitat, treballaven per al partit nacionalistat cobrant doblers públics.

Cas Pícnic

Alguns dels imputats en la peça d'Inestur també ho estan en el cas Pícnic, que investiga més trames de contractació irregular d'UM, en aquest cas a Palma. Aquí s'indaga la contractació a través de l'Institut Municipal de Formació i Ocupació de més d'una vintena d'informadors mediambientals de la Regidoria de Medi Ambient de Cort controlada per Cristina Cerdó (UM). Fiscalia apunta que presumiblement els empleats feien tasques de captació de vots. La major part dels treballadors han declarat com a testimonis.

Cas Maquillatge

La investigació sobre una suposada trama de col·locació o amiguisme a UM es destapà dins el cas Maquillatge, que investiga subvencions i contractes des del Consell a productores per tal de posar en marxa la Televisió de Mallorca. Una de les parts del sumari aborda la possible contraprestació que Vídeo U realitzà després d'aconseguir les subvencions del Consell, controlat per UM. A més, s'investiga si la productora estava en realitat controlada pel partit. Treballadors de Vídeo U realitzaren tasques durant la campanya electoral de 2007 que no s'arribaren a cobrar mai. La productora i altres societats associades, com Àmbit Digital, contractaren gent propera a UM, que va fer tasques de partit en lloc de la que li corresponia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.