nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Sampol acusa el Govern central de voler reduir el dèficit públic a costa de Balears

Critica que el retard en el pagament del Fons de Competitivitat 'pot arruïnar empreses'

El senador autonòmic per Balears Pere Sampol ha acusat el Govern central de reduir el dèficit públic a costa de determinades comunitats autònomes, com el cas de les Balears i Catalunya, i de no complir amb el sistema de finançament de les Illes en no abonar els 240 milions del Fons de Competitivitat.

Així ho ha indicat després de conèixer la determinació del conseller d'Economia i Hisenda en funcions, Carles Manera, d'ordenar la "indisponibilitat de crèdit o bloqueigs" a partides de crèdit per import d'uns 355 milions d'euros", fins a que Balears no rebi l'avenç del Fons de Competitivitat esmentat.

El senador ha subratllat que aquesta mesura segurament s'ha adoptat per "no gastar uns doblers que no es tenen" per no haver rebut els avenços a comptes del Fons de Competitivitat, i afegeix que aquestes restriccions originades per l'actitud de l'Executiu central repercutiran negativament en els "proveïdors" de l'administració pública.

"Això pot arruïnar empreses" ha assenyalat Sampol per censurar la negativa del Govern a no aportar el Fons de Competitivitat a les Balears i Catalunya, alhora que li exigeix retalls en la despesa pública.

Un sistema 'enrevessat'

Segons la seva opinió la situació es produeix perquè l'actual sistema de finançament és "enrevessat", "discrecional" i aporta "inseguretat jurídica" a les comunitats perquè s'altera els seus pressuposts en funció de l'actitud del Govern, una actitud que ja va denunciar amb la tramitació del model de finançament en el Senat.

"El 80% del pressupost de les Balears se centra a les partides per a sanitat, educació i serveis socials. D'on es pot retallar a les Illes?", ha demanat Sampol per recriminar que el Ministeri d'Economia i Hisenda vulgui baixar el dèficit només a costa de certes autonomies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Moner, fa mes de 12 anys

A les Balears, hi ha molta de gent que no pensa en clau nacionalista, i estan ben contents de ser balears i espanyols, per això voten partits espanyolistes, només heu de mirar els resultats electorals.

Valoració:-1menosmas
Per Foner Mallorquí, fa mes de 12 anys

Si votas PP i PSOE callate i jo.....

Valoració:3menosmas
Per Ligeia, fa mes de 12 anys

I bé que ens ho hem cercat. Han guanyat les eleccions dos partits espanyols, aquí. La gent vota contra Mallorca i llavors es queixa. No hi hauria d'haver cap partit espanyol governant les Illes.

Valoració:5menosmas
Per joan, fa mes de 12 anys

com sempre, a xupar de la mamella de les illes balears i catalunya, i com sempre, a ser tant capdafaves de seguir votant partits castellanoespanyolistes que sempre ens tractaran com una colònia espanyola a qui xuclar tots els seus doblers, per invertir-los a les "castillas" "madrid" "andalucia", i demés espanyes castellanes.

Valoració:7menosmas
Per montuirer, fa mes de 12 anys

Això ja seria es 'colmo'.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente