cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.56°
10°

Els 'indignats' consensuen un manifest i es desvinculen de partits i sindicats

El document demana un canvi en el sistema electoral i castiga els culpables de la crisi. El moviment assegura que no es mourà de la plaça d'Espanya passi el que passi

125826
Imatge d'un dels moments de l'assamblea on es van consensuar els punts que recolliria el manifest del Moviment.

El suport cap al moviment social en contra del sistema polític i econòmic que des de dimarts està plantat a la plaça d'Espanya creix dia a dia, s'organitza i es consolida. Ahir, al voltant de 300 "indignats" de totes les edats varen participar en una assemblea oberta en què es va debatre sobre política, economia, educació i justícia, sempre deixant clara la desvinculació del moviment vers els partits polítics i sindicats.

Aquest va ser, precisament, un dels punts del manifest que els implicats varen consensuar i votar a mà alçada. El document demana un canvi en el sistema electoral i planteja l'alternativa d'"un vot, una persona". El manifest condemna el sistema econòmic actual, proposa "castigar els culpables de la crisi", diferencia entre economia productiva i especulativa i entre polítics honests i corruptes, i proposa eliminar els paradisos fiscals.

"No pot ser que els partits es financin amb els nostres pressuposts",
es remarca en un altre punt del text, que també reclama la no-criminalització dels moviments socials i que no es tregui profit de la destrucció del territori, a més d'"una revolució ètica i de valors".

Així, quatre dies després que el moviment es plantàs a la plaça d'Espanya, ja se supera el centenar de persones que dormen cada nit al ras. La cèntrica plaça apareix cada matí canviada respecte del seu habitual dia a dia, amb nombrosos sacs de dormir i estoretes escampades davall l'estàtua de Jaume I, i un gran cercle amb un centenar d'implicats al centre reunits en assemblea, a banda de tots els curiosos que els envolten.

Els "indignats" per la gestió de la crisi pretenen continuar a la plaça d'Espanya fins la jornada electoral de diumenge.
Els activistes, en cap cas, no estan disposats a tirar la tovallola. Defensen una profunda reforma del sistema democràtic i han avisat que no se senten vinculats a la decisió de la Junta Electoral de prohibir o no la concentració durant la jornada de reflexió prèvia al 22-M. Jordi, un dels portaveus, argumentà ahir que ells "no són cap partit polític i que el seu dret de ser a la plaça està recollit en l'article 21 de la Constitució", en què es "reconeix el dret de reunió pacífica i sense armes. Aquest exercici del dret no necesitarà autorització prèvia", diu el mateix article.

A les acaballes de la campanya, el ritme de la plaça d'Espanya és constant. Des de primera hora del matí, la riuada de gent per donar suport al moviment és continu. La primera passa, abans fins i tot de l'assemblea, és ordenar la maquinària i la logística. La solidaritat de la gent ha fet que el moviment no decaigui.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 10
Siguiente
Per Rocio, fa mes de 12 anys

Això no és veritat! Molt de noltros esteim vinculats a sindicats y els recolzam vívament (sindicats com CGT, Solidaridad Obrera, Co.bas, Comisión deTrabajadores Asamblearios-Baleares, Sindicato de Estudiantes...., no sindicats del poder que lo únic que saben fer es pactar amb els empresaris i amb l'Estat acomiadaments, reformes laborals de éspoques antigues i repartirse el presupost que li donen cada any)
Indignant! Però això no se diu. Lo que passa és que som un cos heterogeni però que cerque els mateixos objetctius..

Per part d'aquesta part
VAGA GENERAL JA!
REFORMA DE LA LLEI DE PARTITS!!
DERROGACIÓ DE LA REFORMA LABORAL I DE LA JUBILACIÓ ALS 67 ANYS!!
SOCIALITZACIÓ DE LA BANCA URGENTMENT I DE LA TERRA MÉS QUE MÉS..

PROPOSTES DE PARTITS I SINDICATS HI HA MOLTES, EL PROBLEMA ÉS QUE NOMÉS VEIM PP PSOE UGT CCOO

Valoració:-2menosmas
Per reforma electoral, fa mes de 12 anys

Una persona = un voto.

Es normal que los nacionalistas anden muy nerviosos.

Valoració:-3menosmas
Per navegant, fa mes de 12 anys

http://bibiloni.cat/blog/?p=1009

Valoració:-2menosmas
Per IntelBook, fa mes de 12 anys

@thor Aportem documents que demostrin que les multinacionals "expulsen" als indígenes, de quins indígenes em parles? d'on?

El capitalisme no oprimeix ni beneficia perquè es tracta de relacions comercials voluntàries, tu acceptes o no. Però ets lliure. Cosa que els esclaus de Roma o els jueus NO ho eren (lliures). Sé que et sembla molt poètic el que dius però són bestieses, errors de raonament MOLT GREUS.

El socialisme i el marxisme SÍ que volen viure a costa dels altres, dels que produeixen. No el capitalisme. Te recordo que un treballador pot rebutjar treballar per a un empresari i pot muntar la seva pròpia empresa i gaudir de la seva "plusvàlua".

Valoració:6menosmas
Per thor, fa mes de 12 anys

@intelBook

la teva postura vers als qui tenen menys és paternalista: de superioritat, perquè ja evidencies -amb el teu discurs -, que el TEU SISTEMA oprimeix i crea diferències socials.
Això que expliques sobre les multinacionals, que posen plats a la taula és demagògia. Les multinacionals expulsen als indígenes de les seves terres i converteixen economies tradicionals en capitalistes, fet que otorga beneficis a les empreses i misèria a les famílies , ja que han de canviar completament de forma de vida. No hi ha capitalisme sense opresors i oprimits. Els esclaus a Roma també tenien un plat a la taula, fins i tot els jueus a Austwitz.
Hi ha moltes maneres de produir i distribuir, llegeig l'assaig sobre el do de Marcel Mauss. Et veuen el "plumero". Viure a costa dels demés, açò és el que tu vols.

Valoració:-5menosmas
Per Far Right For Majorca herewego, fa mes de 12 anys

Distribuïdor o no, només dic que el teu exemple de bon samarità no és un bon exemple de bon patriota.

Valoració:2menosmas
Per IntelBook, fa mes de 12 anys

@Far right for majorca.

Vicent Ferrer va ser un redistribuïdor.

Per redistribuir primer cal PRODUIR. Sense les multinacionals no poden haver RE-distribuïdors. Per això, Ayn Rand va defensar tota la seva vida als productors i no als RE-distribuïdors ni Teresas de Calcuta del món.

Valoració:5menosmas
Per Far Right For Majorca..., fa mes de 12 anys

Vols dir en VicentE Ferrer? http://www.fundacionvicenteferrer.org/es/home/1 No va esser un bon patriota.

Valoració:1menosmas
Per IntelBook, fa mes de 12 anys

Desconec la situació a Llatinoamèrica i a la Xina respecte a les multinacionals però te puc assegurar que aquestes multinacionals porten un plat de menjar i un sou per mínim que sigui, cosa que TU NO FAS. A més se t'oblida que donen quantitats ingents de menjar als pobres (que redistribueixen persones com Vicenç Ferrer, sense les multinacionals ell no hagués pogut exercir la seva tasca de bon samarità).

Per altre banda, impossible que una companyia govern en un món lliure, COM HA DE GOVERNAR si desapareix el sistema polític? Sols a cop de pistola! I per això reclam l'Estat sols com a monopoli de la Justícia. I punt.

I sóc jove, i fa 4 anys que vaig llegir i apassionar-me (molt erràticament) per Marx. Després vaig comprendre la gran estafa que era i com tots els seus arguments econòmics i filosòfics eren desterrats per intel·lectuals superiors a ell, com l'Escola Austríaca d'Economia.

Valoració:6menosmas
Per secondat, fa mes de 12 anys

Una persona, un vot i tots els vots han de valdre el mateix!!!!!!!!

http://raimonbono@msn.com

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 10
Siguiente