algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

La Junta Electoral obre un expedient sancionador a Espais de Natura

La coalició PP-GIF presentà una denúncia per l'acte realitzat el passat 10 de maig a les Salines d'Eivissa i Formentera

La Junta Electoral de les Balears ha acordat l'inici d'un procediment sancionador a Espais de Natura Balear per la inauguració del Centre d'Interpretació del Parc Natural de les Salines d'Eivissa i Formentera, després que la coalició Sa Unió de Formentera -PP i GIF- presentàs una denúncia per l'acte realitzat el passat 10 de maig. La Junta Electoral ha determinat que l'actuació està prohibida segons l'article 50.3 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (Loreg) i ha destacat que a aquesta vulneració se li estableix una multa de fins a 901,52 euros. Segons recorda la Junta, des de la convocatòria de les eleccions fins a la celebració d'aquestes està prohibit que "contingui al·lusions a les realitzacions o als assoliments obtinguts".

Segons justifica la Junta, un acte es considera com a inauguració quan es produeix una certa solemnitat. Aquesta, segons indica, ha tingut lloc en haver convocat prèviament als mitjans, haver participat autoritats polítiques i per les posteriors notes de premsa emesa. Unes actuacions "no necessàries per a la posada en servei de les instal·lacions, però sí per donar rellevància o solemnitat a l'obertura".

En aquest sentit, subratlla que si haguessin tingut coneixement previ de la intenció de realitzar aquest acte l'hauria suspès. Per això, una vegada realitzat, "es pot obrir expedient sancionador per depurar les possibles responsabilitats". Així mateix, determina com a responsable de l'acte al gerent de l'empresa pública Espais de Natura Balear, Francesc Aguiló, i recorda que aquest pot formular al·legacions, prendre audiència i proposar prova en el procediment en un termini de 15 dies. A més, es pot interposar recurs davant de la Junta en un termini de 24 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.