algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Una imputada al cas 'Voltor' afirma que l'exgerent de Cilma li deia a qui contractar

Al seu torn a Eugenio Losada els hi indicaven exalts càrrecs del Consell, segons la declaració d'aquesta encausada

L'exadministrativa del Consorci d'Informàtica Local de Mallorca (Cilma), Susana Mas, ha afirmat en qualitat d'imputada davant la jutgessa instructora del 'cas Voltor' que s'encarregava de gestionar les contractacions dintre d'aquesta empresa pública seguint ordres de l'exgerent Eugenio Losada, qui li indicava a quines persones calia col·locar després que així l'hi traslladessin a aquest exalts càrrecs del Consell de Mallorca a través de les seves secretàries, com en el cas de l'exvicepresident insular, Miquel Nadal.

Durant la seva compareixença davant la titular del Jutjat d'Instrucció nombre 10, Carmen Abrines, i el fiscal anticorrupció Miguel Angel Pujaran, Mas ha manifestat que com administrativa es limitava a seguir instruccions de Losada, pel que ha negat que tingués qualsevol poder decisori en matèria de contractació, segons han assenyalat fonts jurídiques a EuropaPress.

Així mateix, ha explicat que les contractacions es realitzaven per obra i servei, a assenyala que aquestes es van produir en el marc dels projectes Infomallorca, EIEL i Mallorca Digital, iniciatives que segons les investigacions van servir per a camuflar la contractació a l'Administració pública de 34 persones afins a UM, que haurien estat ordenades per exmembres d'aquesta formació que ocupaven alts càrrecs en el Consell, si bé aquests empleats mai van acudir al seu lloc de treball sinó que s'haurien limitat a realitzar labors de partit.

Així s'indaga en el marc de la peça 13 del 'cas Voltor', en la que la imputada ha precisat que Losada li transmetia el nom de qui havia de ser contractat a través de correus electrònics, que ell li rebotava després de rebre'ls de l'exsecretària tècnica de Nadal, Eugènia Cañellas.

Lluïsa Tortella

Per la seva banda, Lluïsa Tortella, exdirectora del Centre d'Investigació de Tecnologies Turístiques de Balears (CITTIB) i fillola política de l'expresidenta del Consell i del Parlament, Maria Antònia Munar, ha explicat que va treballar al Cilma ja que havia tirat el seu currículum a la Conselleria insular de Presidència, i ha assegurat que cada dia acudia al seu lloc de treball i duia a terme la labor que tenia encomanada.

De fet, Mas ha manifestat en la seva declaració que coneixia a Tortella i que la veia per allà, després d'haver estat contractada amb motiu de l'inici de la pàgina web d'Infomallorca.

Dues imputades es neguen a declarar

No obstant això, altres dues encausades que han estat citades a declarar aquest dimecres, les exsecretàries personals de Nadal i de Francesc Buils -quan aquest ostentava el càrrec de conseller insular de Presidència-, s'han acollit al seu dret de no declarar. Precisament, també Nadal es va negar dilluns passat a prestar declaració davant la magistrada.

Qui si va ser interrogada va ser Eugenia Cañellas, i ha afirmat que es va encarregar de gestionar la contractació de diverses persones afins a UM en el Cilma a instàncies tant d'Antònia Vidal, com, en una ocasió, del llavors director insular de Projectes, Mateu Cañellas. A més, apunta que també altres alts càrrecs li van proposar noms de persones que podien ser contractades, entre ells el batle de Pollença, Joan Cerdà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.