algo de nubes
  • Màx: 16.94°
  • Mín: 7.61°
16°

Bauzá diu que amb imputats a les llistes no tindria “credibilitat”

La decisió va suposar deixar fora polítics de pes com Jaume Font, Antoni Serra o Joan Flaquer

El president del PP a Balears, José Ramón Bauzá, ha reconegut que, si no hagués decidit excloure els imputats de les seves llistes electorals, "el PP no podria presentar-se amb la garantia i la credibilitat que vol" a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 22 de maig i ha advertit que "seria del gènere ximple pensar que això ja està guanyat". Recordem que la decisió de no dur imputats a les llistes electorals suposa deixar fora polítics de pes com Jaume Font, Antoni Serra o Joan Flaquer.

"Si no ho haguéssim fet, el PP no podria presentar-se amb la garantia i la credibilitat que vol de cara als nostres ciutadans", ha manifestat Bauzá aquest dimarts, en una entrevista a la Cadena Cope, mentre ha eludit pronunciar-se sobre el fet que altres autonomies governades pel PP no hagin fet el mateix.

El líder dels 'populars' a les Balears ha afirmat que la seva competència és "a nivell autonòmic", pel que creu que ha de fer "el millor per a les Illes" i, en el cas de dur imputats a les llistes, no té "el menor dubte". "Jo vull aplicar una altra forma de fer política i el polític, pel que a mi respecta, ha de predicar amb l'exemple", ha asseverat.

En aquest sentit, ha recordat que ell ha marcat un "protocol molt estricte en aquesta matèria". "El primer d'ells va ser que tots els imputats amb mesures cautelars havien d'abandonar la nostra formació i posar el seu càrrec a disposició del partit. Segon, em vaig comprometre que no hi hagués ni un sol imputat a les nostres llistes. Així ho hem complert", ha postil·lat.

"No hi ha cap imputat en llistes municipals ni insulars ni autonòmiques. Balears tenia una situació molt especial i davant de circumstàncies especials cal aplicar solucions extraordinàries. És el que hem fet perquè la societat així ens ho demanava", ha argumentat.

Sobre la possibilitat que es produeixi un "tots contra el PP", en el cas que els 'populars' no aconseguissin guanyar les eleccions amb majoria absoluta, ha advertit que a Galícia ja hi va haver un bipartit i "així fou de dolent per a la societat" i que a Catalunya ha existit un tripartit que, també, va ser "molt dolent". "Aquí tenim Galícia multiplicada per Catalunya. Hem tingut sis partits i així de malament ens ha anat a tots", ha subratllat.

En relació amb els resultats de les enquestes electorals que el situen com a futur president de les Balears, ha insistit que els sondeigs són "intencions de vot" i "visualitzacions que s'està al camí correcte".

Tanmateix, Bauzá ha opinat que "la verdadera enquesta" són les eleccions, de les que "tots" coneixerem el resultat "el dia 22 a la nit". "Fins llavors, hem de continuar treballant amb molta humilitat, sense cap eufòria i amb molta calma perquè res no està guanyat. Seria del gènere ximple pensar que això ja està guanyat", ha matisat.

Reforma a la política lingüística

Finalment, preguntat sobre si té intenció de corregir la política del president del Govern balear i candidat del PSIB a la reelecció, Francesc Antich, en matèria lingüística, ha contestat que "sense cap tipus de dubte" perquè ell advoca pel "sí a la llibertat i no a la imposició".

"De fet, un dels meus compromisos en matèria educativa, que és el meu principal objectiu en la pròxima legislatura, és que els pares elegeixin en llibertat la llengua vehicular per a l'educació dels seus fills, perquè han de ser els pares els que elegeixin i no els polítics en els claustres de professors", ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Gri, fa mes de 12 anys

Tots els "peperos" que varen ficar la mà dins la caixa tampoc no estaven imputats en res quan es varen presentar a les llistes de les eleccions anteriors. A més, molts d'aquests malfactors del PP no eren dins cap llista, perquè varen ser col·locats a dit com a directius o personal de confiança dels que comandaven. Per tant, el fet que en les llistes del PP no hi vagi cap imputat no és una garantia que siguin persones que en un moment donat s'aprofitin de "gestionar" els doblers comuns en benefici propi. Sembla que la corrupció forma part de l'ADN de molts dels afiliats al PP.

Valoració:-1menosmas
Per colonier, fa mes de 12 anys

A la llista del 2007 tampoc duien cap imputat i mirau com han acabat. Inclus el cap de llista Bauza, tot i no estar imputat, pot tenir problemes amb una adjudicació poc transparent de les aigues de marratxi al "Fomento Agricola Castellonense, SA"

Valoració:3menosmas
Per Ligeia, fa mes de 12 anys

Ui, sí, en canvi ara té una gran credibilitat...

Valoració:3menosmas
Per Virgili, fa mes de 12 anys

No comprenc com és que no dur imputats en les llistes aquí és un mèrit i al País Valencià no passa res per dur-ne. Per què el pp fa servir dues mesures? No són tots els militants iguals? No ho entenc.

Valoració:2menosmas
Per Mirall trencat, fa mes de 12 anys

NOELSVOTIS!! Vota NUL per la regeneració política!

Valoració:2menosmas
Per Solleric, fa mes de 12 anys

Molta credibilitat demostra tenint de cap de llista al Consell no una imputada sino una COMDENMADA (encara que havia prescrit el delicte) per cobrar soborns al cas Tunel de Sóller.

PP LLADRES

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente