nubes
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

El PSIB vol elevar el pressupost de Salut fins al 5,5% del PIB

Francesc Antich ha anunciat que serà possible obtenir cita amb el metge en menys de 48 hores

El secretari general del PSIB, Francesc Antich, s'ha compromès a augmentar el pressupost dedicat a salut fins al 5,5% del PIB en la pròxima legislatura, que suposaria un increment al llarg dels següents quatre anys de l'ordre de 250 milions d'euros respecte a la partida actual, que és d'uns 1.168 milions d'euros. Així ho ha assenyalat Antich aquest divendres en una compareixença davant els mitjans en la qual ha presentat, al costat del conseller de Salut, Vicenç Thomàs, les propostes electorals del PSIB en matèria sanitària de cara a les eleccions autonòmiques del 22 de maig.

El líder socialista s'ha mostrat ferm en la seva defensa dels serveis sanitaris públics i accessibles per a tota la ciutadania, en contraposició amb les propostes orientades a la "privatització" que han plantejat altres formacions, com el PP. En aquest sentit, ha afirmat que seran "molt bel·ligerants davant de qualsevol pas enrere que hi hagi en aquests temes". "Ens dóna molta por aquells que plantegen revolucions que signifiquen que minvin aquests drets i estendre cap a la privatització d'uns serveis que si ha de ser garantia de tots els ciutadans i ciutadanes s'han de gestionar i per dirigir des del públic".

Antich ha subratllat la intenció del seu partit en continuar millorant les prestacions sanitàries públiques i, en aquest sentit, ha garantit que en la pròxima legislatura serà possible obtenir cita amb el metge de capçalera o amb la infermera d'atenció primària en menys de 48 hores. Així mateix, ha assegurat que les persones amb un problema de salut greu o complex tindran "dret" a una segona opinió mèdica d'un facultatiu de lliure elecció que formi part del servei de salut públic balear.

Una altra de les propostes del PSIB per personalitzar l'atenció hospitalària al pacient en l'assignació al mateix d'una infermera de referència quan ingressa en un centre públic, la qual seguirà el seu procés des de l'ingrés fins al moment de l'alta. A més, els socialistes volen impulsar un programa de prevenció de l'obesitat infantil, que afecta a un de cada cinc menors de les illes, mentre un programa de detecció precoç del càncer de colón per a persones amb edats compreses entre els 50 i els 69 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ca, fa mes de 12 anys

220 milions per les constructores per destruir llevant amb el tren de la vergonya... I després anau fent aquestes promeses?! Increible. NOELSVOTIS i vota nul.

Valoració:9menosmas
Per Jaume, fa mes de 12 anys

I perquè no començaven a fer-ho aquesta legislatura, en contes de reduir-ne el pressupost durant els dos darrers anys...

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente