algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
18°

Antich i Bauzá xoquen pels 240 milions d'euros

El socialista diu que està parlant amb “dalt de tot” de Madrid perquè avancin els doblers, però el líder del PP ho nega: “Ningú no l'escolta en l'àmbit estatal”

123784
Isern, Bauzá i Rodriguez es passejaren ahir per Can Pastilla. | T.Ayuga

Els dos aspirants a president de Govern, el socialista Francesc Antich i el popular José Ramón Bauzá, s'enfrontaren ahir pels 240 milions d'euros del Fons de competivitat, una part important del finançament que Madrid no vol avançar enguany, a diferència d'allò que havia fet fins ara. El primer a atacar fou Francesc Antich, qui ahir acusà el PP de fer "electoralisme" amb aquesta qüestió. I assegurà que està negociant personalment i al més alt nivell amb l'Executiu central perquè avanci enguany els 240 milions que corresponen a Balears i no s'hagi d'esperar fins al 2013.

Antich també deixà clar que està en contra de les privatitzacions de serveis públics i de l'aplicació del copagament en la sanitat que, segons ell, portaran a terme els populars si governen a les Balears. "La meva exigència des de Balears és que s'avancin aquests doblers", afirmà Antich en un acte electoral al Molinar de Palma. "Estam parlant amb 'dalt de tot' perquè això es faci. El conseller d'Economia parla amb Economia i jo parl amb una mica més amunt", apuntà Antich, qui reconegué així que ha tramès la seva petició al president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero.

Les envestides al PP no acabaren aquí. El socialista afirmà que està "molt preocupat", perquè "alguns volen solucionar la situació de dificultats econòmiques parlant de privatitzacions i copagaments" i deixà clar que els socialistes "no estan gens a favor que la gent, per anar a fer-se radiografies, anar a cercar medicaments o per qualsevol relació amb la sanitat pública, hagi de pagar". Per contra, el president del Partit Popular, José Ramón Bauzá, criticà que el PSOE hi hagi impedit l'arribada dels ja cèlebres 240 milions d'euros del Fons de competitivitat, per la qual cosa qualificà de "francament negativa" la decisió del Congrés de no avançar els diners que haurien de rebre certes comunitats. Així, el líder dels populars insistí que, "més que un recurs contenciós, com a mínim hauria de lluitar" per les Balears. "A Antich no l'escolten en l'àmbit estatal. Si aquesta és la seva manera de lluitar per les coses, millor que no lluiti per nosaltres", digué.

Policia a la Platja de Palma

Per una altra banda, el candidat del PP a la batlia de Palma, Mateu Isern, avançà ahir tres propostes per guanyar seguretat ciutadana a la Platja de Palma. Primer proposà crear una unitat específica i permanent de Policia per a aquesta zona turística. "No n'hi ha prou que hi siguin en temporada alta", indicà el candidat. També apostà per fer patrulles conjuntes entre la Policia Local i la Nacional. "El servei 112 rep l'alarma i l'emet. Aleshores pot ser que vagin dues patrulles, una de cada cos, a cobrir la mateix urgència". Per això demanà un "comandament únic" per a les dues entitats. A més a més, el PP es comprometé ahir a destinar a les àrees d'educació, sanitat i benestar social els mateixos recursos que hi va invertir el Pacte en el primer any de legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

Que han fet els quatre diputats balears del PSOE?
Per què aprovaren la proposta den Zapatero?
A qui representen?
Per què permeten el espoli, 3000 milions de euros cada any?

Valoració:6menosmas
Per cavallet, fa mes de 12 anys

BASTA DE DESBARATS, és una vergonya i això que el vaig votar. BASTA d'enguenar als ciutadans. BASTA DE MENTIDES: El programa del PSOE es resumeix en "volem seguir visquent dels treballadors"

Valoració:4menosmas
Per Idees?, fa mes de 12 anys

ZP ja ha dit que no a Catalunya. Teniu pus idees?

http://www.ara.cat/politica/Puig-PSC-corazon-costat-PSOE_0_478752352.html

Valoració:3menosmas
Per Ligeia, fa mes de 12 anys

Uf, una pressió terrible. Segur que en ZP i els del PSOE no poden dormir.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente