algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Biel Barceló: “PP i PSIB són submisos a Madrid”

PSM-IV-ExM proposa crear un consell assessor per planificar a llarg termini l'evolució de l'economia balear

El candidat de PSM-IV-ExM al Govern, Biel Barceló, creu que tots els partits i institucions de les Balears reconeixen el dèficit de finançament de l'Aarxipèlag, però que tant el PP com el PSIB, quan han governat, han estat "submisos" a les cambres estatals i no ho han canviat.

Precisament per això Barceló va defensar ahir la necessitat d'un nou pacte fiscal amb l'Estat. Va dir que cal signar un acord entre totes les formacions de l'Arxipèlag i defensar-lo a Madrid "fins a les darreres conseqüències".

A més a més, els econacionalistes proposaren ahir que es creï un consell assessor per al desenvolupament sostenible de les Illes Balears, un ens consultiu del govern que hauria d'estar format per experts reconeguts. Segons va dir Barceló, es tractaria d'un consell que no faria feina de gestió del dia a dia, sinó que proposaria plans estratègics i mesures per promoure un canvi de model econòmic a llarg termini. La coalició ha designat el senador autonòmic Pere Sampol per impulsar el consell i pretén que abordi reptes crònics com la desestacionalització del turisme, la diversificació de l'economia, la modernització de l'oferta hotelera, etc.

Amb tot, per PSM-IV-ExM, una de les primeres qüestions que hauria d'abordar el consell és, precisament, la millora del finançament balear. Sampol va explicar que a les Illes gairebé es destinen 300 euros manco que la mitjana estatal en despesa sanitària per persona; que la despesa en recerca és del 0,36% del PIB, mentre que a l'Estat és de l'1,35%, i que en Educació s'hi destina un 3,3%, mentre que la mitjana estatal és del 5%.

Per Sampol, ara ja és hora que la resta de l'Estat sigui solidari amb les Balears, no a l'inrevés. "Ara ja som pobres", va afirmar, i va afegir que la renda per càpita de les Illes havia passat en nou anys d'estar un 17,5% per sobre de la mitjana estatal a quedar, el 2008, un 2,5% per davall.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sí al tren, fa mes de 12 anys

aquests, o aquesta, que estan en contra del tren de llevant per interessos urbanístics particulars seus, fan molta pena. Ja cansen una mica...

Valoració:-3menosmas
Per tiuo, fa mes de 12 anys

El PSM ha malbaratat 238 milions d'euros en un tren inviable. Són incapaços de gestionar

Valoració:9menosmas
Per uniat de cures intensives, fa mes de 12 anys

Ni ERc ni psm (i les altres inicials que siguin)... submisos al psoE...

Necessitam un gup de centre centrat aquí. Després, vendrà rodada la resta.

Valoració:6menosmas
Per Filiprim, fa mes de 12 anys

És un somni meu o és vera que els puritans ultraortodoxos del nacionalisme, Esquerra, governaven amb el Partit Socialista a Catalunya?

Valoració:15menosmas
Per miquel, fa mes de 12 anys

Joan: idò serà un vot a la paperera. Votar ERC=Majoria absoluta del PP.

Valoració:-1menosmas
Per Joan, fa mes de 12 anys

Ben cert: PP i PSOE són submisos a Madrid i la vostra coalicó és submisa al PSOE ergo voltros sou submisos a Madrid. És ben senzill.
A Madrid només n'hi ha uns que hi plantin cara i a més varen sortir del Govern per no governar amb lladres ni a qulasevol preu: el proper dia 22 els independentistes d'Esquerra Republicana tindran el meu vot!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente