algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

15 centres intentaran evitar el fracàs escolar amb un pla pilot

Els contractes programa es posaran en marxa el curs vinent i estaran acompanyats d'una dotació econòmica que rebran durant tres cursos

52366
Cada centre definirà la seva estratègia per millorar els resultats. | Arxiu

Els primers quinze centres educatius de Primària i Secundària de les Illes que han estat escollits per posar en marxa el pla pilot de millora amb els contractes programa centraran els seus esforços a lluitar contra el fracàs escolar. Cada escola disposa d'autonomia per plantejar els seus objectius, si bé n'hi ha tres que la Conselleria d'Educació estableix com a "indefugibles": millorar el rendiment escolar dels alumnes, millorar la cohesió social i afavorir la reducció de la taxa d'abandonament escolar primerenc.

Per poder tirar endavant els contractes programa que s'engegaran el proper curs, la Conselleria destinarà un milió d'euros anual durant tres anys a aquest pla pilot. D'aquests doblers, el Ministeri d'Educació n'aporta el 50 per cent a la Comunitat Autònoma.

Els centres que iniciaran els contractes programa a Mallorca són set: el Col·legi d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Alexandre Rosselló, el CEIP Miquel Duran i Saurina, CEIP Gabriel Vallseca, el Centre Concertat (CC) Sant Bonaventura, el CC Sant Felip Neri, l'institut Ses Estacions i l'IES Es Puig de Sa Font. A Menorca, un centre: el CEIP Àngel Ruiz i Pablo. A Eivissa, en seran dos: el CEIP Sa Graduada i l'institut Santa Maria d'Eivissa. A Formentera, cinc: el CEIP El Pilar, el CEIP Mestre Lluís Andreu, el CEIP Sant Ferran de ses Roques, el CC Verge Miraculosa i l'institut Marc Ferrer.

El conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, explicà que amb aquesta aposta centre per centre "volem donar-los un tractament individualitzat i autonomia". Segons Llinàs, els contractes programa inauguren una nova línia de relació de l'Administració amb els centres que permet tenir en compte les característiques especifíques de cadascun. Actualment, tal com va explicar la directora general d'Administració, Ordenació i Inspecció educatives, Maria Gener, "els centres escollits començaren a treballar el mes de desembre passat i ja han entregat el document base en el qual expressen les seves peticions".

Llinàs nega que s'impugni la convocatòria

El conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, aprofità ahir la roda de premsa de la presentació dels contractes programa per desmentir que el Govern central pugui recórrer la convocatòria de 150 places per a personal docent que la Conselleria ha convocat per a aquest mes de juny. "Les 150 places no superen les que en teoria es poden impugnar per part del Govern central", va aclarir ahir el màxim responsable en matèria educativa a les Illes Balears.

D'aquesta manera, va negar que l'Executiu central pugui recórrer les places públiques de professorat convocades enguany, com ja ha fet a Castella-Lleó, Catalunya i Navarra, perquè considera que excedeixen el límit del 30% de reposició de vacants a què obliguen els pressupostos generals de l'Estat del 2011.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ligeia, fa mes de 12 anys

Ho veig difícil amb les retallades. M'agradaria saber com ho pensen aconseguir això sense una inversió considerable.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente