nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
21°

Salom renova tota la llista al Consell per governar-hi “sols” i “sense hipoteques”

No repeteix cap dels representants actuals. La candidata vol que Mallorca “pugui viure del turisme tot l'any” i Sáenz de Santamaría diu que és una “joia”

51666
Salom, a la imatge amb Sáenz de Santamaría i Bauzá, encapçala l'opció popular que es presenta al Consell de Mallorca. | Ferran Aguiló

L'aspirant del PP al Consell, Maria Salom, presentà ahir la seva llista, en la qual no repeteix cap dels actuals representants del partit a la institució, i la definí com una "candidatura guanyadora", perquè "volem governar tots sols, sense hipotèques".

Davant unes 300 persones congregades al claustre de Sant Domingo d'Inca, la seva ciutat natal, la candidata també presentà el seu programa, que té com a objectiu que "Mallorca pugui viure del turisme els 365 dies de l'any".
Ho va fer en presència de la portaveu del partit al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría; del president del PP balear i aspirant al Govern, José Ramón Bauzá, i dels principals càrrecs i candidats.
La candidatura "guanyadora" de Salom presenta com a novetat principal l'exbatlesa de Palma Catalina Cirer com a número tres i el germà del socialista Joan Mesquida, Antoni Mesquida, com a número quatre. També hi són les fins ara diputades Catalina Soler i Bel Llinàs, batles i Margalida Moner, exconsellera de Matas. Malgrat que cap d'ells no està actualment al Consell, gairebé tots hi han ocupat càrrecs.

"És una candidatura renovada i que representa la fisonomia de Mallorca", declarà Salom. La cap de cartell avançà que prioritzarà els serveis socials, defensà una aposta per l'austeritat i la simplificació administrativa, advertí que calen "poques normes i clares" i es comprometé a recuperar el "prestigi" i "l'estabilitat" de la institució, "perduts" aquests darrers anys. També afirmà que els infants han de conèixer "el nostre mallorquí".

Soraya Sáenz de Santamaría lamentà que perdi un "puntal" a les Corts i, en broma, definí com una "OPA" de Bauzá el fet que Salom abandoni Madrid per presentar-se al Consell. "T'endús una joia", li va dir. Si la candidata reclamà que es compensi la insularitat, la portaveu al Congrés es comprometé a fer-hi feina. També es dirigí a Bauzá per lloar la tasca del PP balear. Li demanà que no perdi "la senzillesa, el sentit comú i la integritat" i sentencià que, després de quatre anys "d'embull", aquesta comunitat "necessita una mà suau però ferma com la teva". Donà per fet que en dos mesos tant ell com Salom seran presidents. Bauzá tancà l'acte defensant que "el progrés és el PP. Altres sumen per progressar amb pactes, però nosaltres som el progrés".

Rodríguez, molest per la inclusió de Cirer a la llista

El president del PP de Palma, José María Rodríguez, està molest per la inclusió de l'exbatlesa de Palma Catalina Cirer com a número tres de la llista dels populars al Consell i perquè no s'ha incorporat en aquesta candidatura -ni tampoc es preveu que entrin en llocs de sortida al Parlament- apersones molt properes a ell, com ara María José Frau. Això aniria en contra d'allò que ell hauria pactat temps enrere amb el president del partit, José Ramón Bauzá. De fet, José María Rodríguez no acudí ahir a la presentació del programa i de la candidatura de Maria Salom al Consell de Mallorca, que va tenir lloc a Inca.

La seva fou l'absència més destacada d'un acte en el qual no faltaren els principals dirigents, càrrecs i candidats del partit, ni tampoc els expresidents del Govern Gabriel Cañellas i Cristòfol Soler. Precisament, algunes fonts del PPatribueixen a Cañellas una gran influència en l'actual direcció del partit, en la configuració de la llista de Maria Salom i en l'entrada de Catalina Cirer com a número tres d'aquesta candidatura. Ahir, a la capital del Raiguer, l'exbatlesa de Palma fou una de les més aplaudides en la presentació, juntament amb l'exconsellera d'Agricultura Margalida Moner.

Però allò que molestaria Rodríguez no seria només l'entrada de Cirer -una persona que s'enfrontà amb ell en el passat i que és de l'òrbita de Cañellas- sinó, sobretot, que gent de la seva confiança no tingui un lloc ni en aquesta candidatura ni en la del Parlament. Per tant, el president dels populars de Palma estaria molest amb el seu president, José Ramón Bauzá, perquè suposadament hauria pactat amb ell una altra cosa a canvi de desistir de ser el candidat municipal a Ciutat.

Llista completa amb la qual es presenta a les pròximes eleccions del 22 de maig que està formada per:

1. Maria Salom Coll (Inca): Formació: economista. Experiència professional i/o política: diputada nacional en el Congrés dels Diputats (portaveu adjunta), diputada autonòmica, consellera del Consell i regidora d'Economia de l'Ajuntament d'Inca.

2. Joan Rotger (Selva): Formació: Llicenciat en Dret i advocat. Experiència professional i/o política: batle de Selva des de 1995. Actual president del PP de Mallorca. Director General d'Interior (2003-07).

3. Catalina Cirer (Palma): Formació: Llicenciada en Economia. Experiència professional i/o política: consellera de Governació (1993-96), delegada del Govern (1997-2003), batlessa de Palma (2003-07).

4. Antoni Mesquida (Manacor): Formació: Llicenciat en Medicina i Cirurgia, especialista en medicina familiar i del treball. Experiència professional i/o política: actual director mèdic de l'Hospital de Muro. Regidor d'Hisenda a l'Ajuntament de Manacor (2003-2007).

5. Catalina Soler Torres (Felanitx): Formació: Estudis en dret. Experiència professional i/o política: batlessa de Felanitx (2003-08) i actual diputada autonòmica.

6. Miquel Vidal Vidal (Santanyí): Formació: Llicenciat en Biologia i diplomat en Magisteri. Experiència professional i/o política: actual batle de Santanyí des de 1999. Director general de Medi Ambient (1991-95).

7. Margalida Roig (Llucmajor): Formació: Llicenciada en dret. Experiència professional i/o política: Regidora d'Hisenda (2003-11). Assessoria jurídica Grup empresarial Roxa

8. Jaume Crespí (Deià): Formació: Estudis de 1er Grau d'Hostaleria. Experiència professional i/o política: Actual batle de Deià des de 2003. Coordinador PP campanya eleccions al Consell de Mallorca. 8 anys de responsable de serveis en Hostaleria.

9. Margalida Duran (Palma): Formació: Llicenciada en història. Experiència professional i/o política:

10. Bernardí Coll (Mancor de la Vall): Formació: Llicenciat en història. Experiència professional i/o política: Batle de Mancor de la Vall.

11. Margalida Moner (Andratx): Formació: Experiència professional i/o política: consellera d'Agricultura (2003-07). Batlessa d'Andratx durant 8 anys. Empresària d'Hostaleria.

12. Antonio Llamas (Palma): Formació: Llicenciat en Arquitectura. Experiència professional i/o política: Director General IBAVI (2003-07) Funcionari de l'Ajuntament de Palma.

13. Magdalena García (Marratxí): Formació: Llicenciada en Ciències de l'Educació, branca Pedagogia Terapèutica. Experiència professional i/o política: Primera tinent de batle de Marratxí (2007-11) responsable de Cultura, Festes, Gent Gran i Comunicació.

14. Josep Oliver (Sineu): Formació: Estudis de Formació Professional. Experiència professional i/o política: Batle de Sineu (2005-11). Actual regidor de Policia, Brigada i Manteniment. Experiència també a l'EMT i SFM.

15. Isabel Llinàs (Son Servera): Formació: Diversos màsters en gestió empresarial i qualitat, en adreça i recursos humans. Experiència professional i/o política: diputada autonòmica (2007-11) i presidenta de'l Institut de la Dona (2003-07).

16. Bernat Roig (Palma): Formació: Estudis de Geografia. Experiència professional i/o política: Prefectura de Costes i Ports de Balears (1965-69), Departament de Cartografia i Topografia d'EMAYA (1973-2007).

17. Margalida Ginard (Campos): Formació: Estudis de BUP i Curs de Gestió Empresarial (CAEB) Experiència professional i/o política: Actual regidora de l'Ajuntament de Campos i regidora d'Hisenda del mateix consistori (2003-07) Funcionària de l'Ajuntament.

18. Antoni Mulet (Maria de la Salut): Formació: Diplomat en Relacions Laborals (Graduat Social). Experiència professional i/o política: Actual batle de Maria de la Salut des de 2003. Director SOIB (2003-04), Cap de Gabinet Conselleria de Treball (2005-06).

19. Coloma Terrassa (Alcúdia): Formació: Diplomada en Professorat d'EGB, especialitzada en Idiomes Moderns. Experiència professional i/o política: Regidora de l'Ajuntament d'Alcúdia des de 1999, actual portaveu del grup. Professora de Llengua Catalana.

20. Jeroni Salom (Binissalem): Formació: Experiència professional i/o política: actual batle de Binissalem (2007-11).

21. Antònia Roca (Palma): Formació: Llicenciada en Bioquímia i en Biologia. Experiència professional i/o política: presidenta del districte rural de Palma.

22. Martí Torres (Santa Margalida): Formació: Formació Professional. Experiència professional i/o política: actual batle de Santa Margalida (2007-11). Administratiu de l'Agència Tributària de les Illes Balears.

23. Isabel María Cerdà (Pollença): Formació: Diplomada en Educació Primària. Experiència professional i/o política: Regidora de Participació Ciutadana i Fires de l'Ajuntament de Pollença. Professora d'Educació Primària.

24. Jordi Llabrés (Palma): Formació: Llicenciat en Filosofia i Lletres. Experiència professional i/o política: Regidor de l'Ajuntament de Palma de 1995 a 2003 ocupant entre altres, les àrees d'Educació.

25. Raquel Sánchez Collados (Calvià): Formació: Llicència en Dret. Experiència professional i/o política: Funcionària CAP en el Departament d'Habitatge de l'Ajuntament de Calvià des de 2006.

26. Juan José Sard (Capdepera): Formació: Estudis de Comptabilitat. Experiència professional i/o política: President Junta Local des de 2010. Experiència laboral com mecànic, policia local i treballador de Correus i en una gestoria.

27. Maria Verger (Montuïri): Formació: Estudis de BUP i Curs de Gestió Empresarial (CAEB) Experiència professional i/o política: Actual regidora de l'Ajuntament de Campos i regidor d'Hisenda del mateix consistori (2003-07) Funcionària de l'Ajuntament.

28. Joan Magre (Sant Joan): Formació: Estudis de BUP i Curs de Gestió Empresarial (CAEB) Experiència professional i/o política: Actual batle de Sant Joan. 33 anys d'experiència en el món del corporatius agraris, 13 com gerent de la Cooperativa del Camp Mallorquí.

29. Maria Antònia Arbona (Sóller): Formació: Llicenciada en Dret. Experiència professional i/o política: despatx propi com advocada.

30. Jaume Ochogavía (Palma): Formació: Enginyer Tècnic Industrial, especialitzat en Mecànica. Experiència professional i/o política: Director Tècnic empresa TIIS Enginyeria (2004-07). Cap de Secció Instal·lacions i Manteniment de la Secretaria General d'Educació i Cultura (2007-10). Actual cap de Servei.

31. Constantina Sánchez Olmedo (Palma): Formació: Graduat Escolar. Experiència professional i/o política: presidenta del districte de Na Burgesa a Palma. Empresa privada. Treballadora Hotel Son Vida.

32. Bartomeu Javier Taberner (Porreres): Formació: Formació Professional. Experiència professional i/o política: Empleat de GESA de 1987-2002. President Junta Local de Porreres 2008-210.

33. Catalina Cabot (Bunyola): Formació: Auxiliar administrativa. Experiència professional i/o política: Actual regidora d'Assumptes Socials, Sanitat i Persones Majors de l'Ajuntament de Bunyola.

Suplents: Antoni Grimalt (Felanitx) Joana Maria Oliver (Palma) Joan Bibiloni (Consell)

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Patriotes Associats, fa mes de 13 anys

Sols? Sols sou la pitjor hipoteca que ens pugui tocar, juntament amb una altra: que governi el psoE.

Ni pp ni psoE. Hem de rompre el bipartidisme que deixa les nostres butaques buides per dur-se'n els beneficis a les espanyes improductives i que destenyeix dia a dia la nostra identitat.

Valoració:4menosmas
Per ?, fa mes de 13 anys

Però hi va en de Santos o no?

Valoració:20menosmas
Per IntelBook, fa mes de 13 anys

@Caubet Si l'Estat és pressionat per fer guerres i les fa, em dones tota la raó que necessitem separar l'Economia de l'Estat (Ayn Rand).

Clar que un mínim, per poc que sigui, d'Estat de Benestar, és socialisme. Des del moment en què tu obligues a qualcú (sense demanar-li permís i deixar que decideixi) a pagar algo que no vol o no necessita o simplement vol seguir un itinerari privat, ja estàs imposant. Imposició = Socialisme.

Com pots dir que un Estat és pressionat a fer guerres i a mantenir Lobbies? L'Estat no és una entitat abstracta, són persones (amb les butxaques àvides de diners) i per això, no poden manejar els diners ni tampoc poden cobrar impostos per mantenir la seva vida i la seva feina.

Raó de Mercat? M'ha fet plorera, el Mercat és la suma de les decisions econòmiques de cada individu. Res més. El Mercat sí és abstracte perquè no hi ha ningú que la pugui representar (al ser la suma de cada individu). Veig que t'has tragat tota la propaganda governamental de Empresa privada = dolenta dolentíssima. Això em confirma que tens uns vincles polítics o universitaris molt forts i aquí jo no puc fer res més que recomenarte AYN RAND i tota l'Escola Austríaca d'Economia. Esper que t'ajuden.

ANARCOCAPITALISME. En una única paraula.

Valoració:0menosmas
Per Moix Vell, fa mes de 13 anys

De què riuen, per ventura els hi fa rialles el que estiguem a l'atur tanta gent o potser en Mesquida el regidor que va ser d'Hisenda a l'Ajuntament de Manacor i conegut per la seva simpatia i per ser home de'n Matas o podria ser que na Catalina Soler no va passar del 1er curs de Dret?

Valoració:8menosmas
Per tanmateix, fa mes de 13 anys

Amb aquests currículums (i els currículums delictius, que no es diuen) anam ben arreglats. On s'ha vist mai "tenir estudis de ..."? Això vol dir que s'ha comprat un llibre, o ha consultat la wikipèdia, i poc més. Amb aquests polítics "tan cultes" (posau-hi la ironia que volgueu) farem més pena de la que ja feim. Esperem, pel nostre bé, que no guanyin!

Valoració:1menosmas
Per caubet, fa mes de 13 anys

@IntelBook, 1984 es el meu llibre preferit.
Crec en la humanitat, però no en totes les persones que la formen. Cert amb el tema del patró or, ho he confós amb Bretton-Woods. De tota forma el link que m'has passat... era un poc fluix (gràcies de tota manera).
Jo també he viscut als EEUU, però òbviament tenim percepcions diferents del que vol dir Socialisme, si un mínim estat de benestar es socialisme...
Totalment en desacord amb el tema Lobby, potser que hi hagi estats implicats, però son bàsicament promocions privades (per pressionar als estats). Les guerres.... la raó d'estat fa temps que s'ha convertit en raó de mercat, per mostre les guerres d'aquest segle, o millor dit les "no guerres". No ens ficam amb segons quins països per motius de mercat.
Amb el terme mitja vull dir que no vull un estat que ho reguli tot, però crec que hi ha coses que ha de regular.

De tota forma els estats sempre han estat en mans del mercat (d'una o altre manera), es a dir de l'empresa privada (ja siguin mercaders, banquers, ho terratinents).

Gracies per l'índex.

Valoració:1menosmas
Per jrbs, fa mes de 13 anys

Els corruptes també han de menester relleu, tot cansa.

Valoració:4menosmas
Per IntelBook, fa mes de 13 anys

Sobre el patró or, documenta't millor: http://www.liberalismo.org/articulo/222/12/patron/oro/

No et traguis tota la propaganda governamental. No has llegit 1984, oi?

Valoració:0menosmas
Per IntelBook, fa mes de 13 anys

@Caubet. Què no és fàcil? Quan no hi ha intervenció Estatal, ningú et pot treure de l'apur, ningú et pot imprimir bitllets (com fa el Banc Central Europeu o el FMI) i tens que fotre't (com ja t'he dit, els accionistes i els amos). Amb el qual tothom aniria em compte i mai es tornarien a produir excessos.

Com deia el meu avi "La gent és molt alegre amb els diners dels altres". Doncs això, "cada uno a lo suyo" "que cada palo aguante su vela".

Si no tens fe en la humanitat, per què vius? Els grans desastres i els delictes són sempre provocats per poques persones que fan molt de renou i taquen les bones accions de tots els altres.

Defineix Lobby i veuràs com l'Estat sempre està implicat. Sempre polítics sobornats, no vius a Mallorca? Cada dia en surten de notícies. Ídem amb les guerres (la raó de estat, cerquem a google).

El patró or es va DES-ESTABLIR després de la gran depressió (1929-33), una d'història. Va sorgir la reserva fraccionada i després (actualment) el diner FIAT.

I he viscut als EEUU precisament, i he conegut molta de la seva idiosincràsia. I sí, són socialistes (amb Obama molt més). Reforma sanitària, Medic-aid, subsidis, escoles públiques... si no és socialisme, què és?

I no, això de "el terme mitjà és lo bo" no va amb jo. Ni qualcú que vulgui ser íntegre i coherent amb la llibertat.

Aquí tens l'índex: http://www.soyjohngalt.com/2011/01/el-indice-de-libertad-economica-2011.html I cerquem a San Google si vols més.

Valoració:2menosmas
Per D, fa mes de 13 anys

Seria millor el sorteig. Els aspirants a diputats se lis dona un número, una vegada verificat que poden esser elegibles. Se fa el sorteig, se treuen 33 números més 3 o 4 de reserva. Se fa un segon sorteig per adjudicar la presidència, consellers i altres càrrecs. Crec que se presentarien més de un miler de aspirants. La ventatge de aquest sistema que no se fan eleccions i per tant el poble no se equivoca i els elegits serien responsables de la seva competència o incompetència.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente