algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 18°
19°

El Govern insisteix que la Fiscalia no ha detectat irregularitats a Son Rossinyol

El conseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera, afirma que la Sindicatura de Comptes només va detectar irregularitats administratives

El conseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera, ha reiterat avui que el lloguer per part del Govern d'un edifici en el polígon de Son Rossinyol de Palma és legal i ha recordat que la Fiscalia ha arxivat aquest expedient, si bé el PP insisteix que existeixen "múltiples irregularitats". Aquest matí han començat les compareixences en el Parlament balear en ocasió de la comissió d'investigació sobre el lloguer d'aquest edifici de 14.000 metres quadrats que acull departaments de diverses conselleries.

El diputat del PP José María Rodríguez ha declarat als periodistes que hi ha un document de la Conselleria d'Educació i Cultura d'abril de 2008 que demanava que es llogàs justament aquest immoble, el que significa que el concurs posterior que hi va haver va ser un "muntatge" per justificar aquesta elecció. El conseller ha recordat que la Sindicatura de Comptes de la Comunitat no ha detectat cap il·legalitat sinó irregularitats de caràcter administratiu, i ha esgrimit que l'immoble referit era l'únic amb la quantitat suficient de metres quadrats per acollir diversos departaments de les consellerias d'Educació, Medi Ambient i Mobilitat, Assumptes Socials i altres organismes públics.

Declaracions

El conseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera, ha avisat de que la Comissió d'Investigació, que ha començat aquest dimarts en el Parlament sobre el contracte de lloguer amb opció a compra de l'edifici de Son Rossinyol "no revelarà res irregular, ni penal, ja que no hi ha hagut cap pagament de comissions, ni decisions espúries per afavorir algun amic, ni altres elements que sí que hem vist en altres casos, com el de Bomsai". Durant una aturada de les jornades parlamentàries del grup socialista, Manera ha recordat que el Govern va remetre l'expedient de l'edifici tant a la Fiscalia Anticorrupció, com a la Sindicatura de Comptes, de manera que el primer organisme "va arxivar el cas, en considerar que no hi havia cap problema greu".

Per la seva part, ha indicat que la Sindicatura de Comptes ha afirmat que l'expedient "s'ajusta a la Llei", si bé ha reconegut que sí que va detectar "algunes irregularitats de caràcter administratiu, igual com detecta en tots els expedients". A més, ha afegit que els informes de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma i els serveis jurídics de la Conselleria "van en la mateixa direcció en el sentit que les coses s'han fet correctament i sense cap tipus de problema". D'aquesta manera, ha criticat que el diputat del PP José María Rodríguez "s'ha muntat una parafernàlia amb aquesta història per a la seva major glòria i propaganda", si bé ha insistit que "es demostrarà que no hi ha cap tipus de dificultats amb aquest expedient, tal com ja han dit la Fiscalia i la Sindicatura de Comptes, les dues entitats a les que s'ha de remetre els expedients en cas que es detectassin irregularitats greus de caràcter penal".

Per això, considera que la Comissió d'Investigació, que se celebra a instàncies del PP, és un tema "més polític i molt particularitzat en una persona", ja que, segons ha censurat, malgrat els informes "demolidors" de la Fiscalia i la Sindicatura, el PP "manté la parafernàlia i l'embolic".

Recerca de 14.000 metres quadrats

D'altra banda, Manera ha negat que la Conselleria de Educación hagi "amagat" que des del 2008 fos interessada a l'edifici de Son Rossinyol, ja que quan va començar l'actual Govern "es van detectar una sèrie de necessitats d'espai per part de les Conselleries, principalment la d'Educació, Medi Ambient i Assumptes Socials". Davant d'aquesta situació, ha explicat que l'Executiu va calcular que es necessitaven 14.000 metres quadrats, si bé al mercat "no hi havia en aquells moments edificis d'aquest valor". Així, ha indicat que l'empresari Bartolomé Cursach va acudir a la Conselleria d'Hisenda per oferir al Govern un edifici a Son Valentí, mentre que, al seu torn, Vicenç Grande també va oferir altres immobles que "no tenien massa sentit per a les nostres necessitats".

Així mateix, Manera ha indicat que també es trobava l'edifici de Son Rossinyol, que comptava amb 20.000 metres quadrats, una cosa que "no era fàcil de trobar i, per això, es va optar per aquest immoble", tenint en compte que Cursach va fer una oferta de 14.000 metres quadrats, repartits en dos edificis, "el que multiplicava la despesa de funcionament". D'aquesta manera, ha recalcat que el Govern va elegir l'oferta "més econòmica", tenint en compte que, a començaments de legislatura, estava pagant 14 euros per metre quadrat en les esmentades Conselleries i ara s'està abonant un lloguer de 6 euros per metre quadrat, amb el "doble" d'espai disponible.

"L'operació és molt positiva per a la Comunitat Autònoma des d'un punt de vista d'utilització dels espais i des del punt de vista econòmic", ha ressaltat, mentre ha recordat que l'Executiu va elegir el lloguer amb opció a compra, ja que "no es podia adquirir l'edifici de Son Rossinyol, a causa que computava com a deute públic" i aquesta, segons ha recordat, estava al límit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.