algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El Cercle Matern, premiat per la difusió dels portanadons

Babywearing International els ha reconegut amb aquest guardó la seva tasca a Mallorca per difondre les activitats que organitzen entorn de l'ús d'aquest sistema de sentir els fills més a prop

El Cercle Matern ha estat premiat per la seva difusió dels portanadons per part de l'associació Babywearing International. Es tracta de l'organisme que agrupa mundialment totes les entitats que defensen la criança dels fills en braços.

La distinció els ha estat atorgada amb motiu dels premis de la Setmana mundial de la criança en braços, duita a terme del 6 al 12 d'octubre, per haver estat l'organització sense ànim de lucre amb una millor divulgació de les seves activitats.

L'associació els ha obsequiat amb tres portanadons que ampliaran el fons que ja tenen en el Cercle. Gràcies al fet de disposar de més models, les mares poden provar quin és el més segur per a elles i per als bebès: fulard, bandolera, pouch, mei tai o motxilles ergonòmiques.

La seva tasca no s'atura i ja tenen a punt per distribuir 2.000 guies, que es faran arribar als centres d'Atenció Primària i als hospitals de Mallorca. Tal com explica la coordinadora del Cercle Matern i encarregada dels tallers, Danieli Boiago, "volem que aquest sistema de portar els fills o el fet d'utilitzar bolquers reutilitzables deixi de ser considerat alternatiu". Boiago argumenta que "això és el més natural que hi ha. Ara bé, allò que passa és que sovint molts pares no saben que existeixen altres opcions a les que els ofereixen les botigues quan van a comprar un cotxet, per exemple".

Els dijous, els pares i les mares del Cercle Matern es reuneixen per tractar cada setmana temes diferents, com el dels bolquers reutilitzables, tal com explica la professora del taller. "Moltes famílies desconeixen que existeixen i amb 160 euros en pots comprar deu que pots reutilitzar tantes vegades com vulguis", precisa. En la classe de bolquers, Boiago ensenya a fer els absorbents, que és el que més es gasta. Això no obstant, "els portanadons no ensenyam a fer-los, perquè és un tema molt delicat". En l'elaboració, hi intervenen molts elements que cal tenir en compte: el pes que suporta el teixit, la forma, les costures... i també una adequada col·locació de l'infant. Cal recordar que el mes de març passat als Estats Units, arran de la denúncia de la mort de tres nadons per asfíxia, es va ordenar la retirada de més d'un milió de portanadons en forma de bossa de l'empresa Infantino. Des del Cercle, amb la guia que començaran a distribuir en breu, volen transmetre els valors positius que suposa per als fills i per als pares la criança en braços. Per això, han editat aquest conjunt de recomanacions i consells que ajuden a fer accessible i més fàcil poder iniciar-se en el món de la criança en braços amb la màxima seguretat per a la criatura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.