algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Reclamen 26 jutges més

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) necessita, com a mínim, 26 jutges més enguany, tal com va explicar ahir el president del TSJIB, Antoni Terrasa. El magistrat va afegir que el jutjat que acumula més feina pendent i que és al capdavant del rànquing de tribunals que necessiten ajuda és el Jutjat Penal d'Executòries de Palma.

De fet, Terrassa no parlava de jutges, sinó "d'unitats judicials". Cada unitat pot estar formada per un o més jutges que comparteixin serveis administratius. Va dir que calien 26 unitats judicials més, o sigui, un mínim de 26 jutges.
Totes aquestes necessitats s'expliquen a l'avenç de la memòria del 2010 de TSJIB. A més, hi consta que 19 de les unitats judicials que calen són per als tribunals de Primera Instància, 17 de les quals són per a Palma i les altres per a Eivissa. Terrasa afegí que el 2010 ha crescut un 7% el nombre de casos judicials. Per tot plegat, el magistrat va avançar que proposarien al Consell General del Poder Judicial que demanàs al Ministeri de Justícia que es mantinguessin els actuals reforços de jutges mentre no n'arribassin de nous.

Segons la memòria, a la Sala Contenciosa Administrativa el nombre de casos sense resoldre ha augmentat un 25,8% respecte de l'any anterior. El percentatge arriba al 66% en el cas del Jutjat Mercantil i al 21% en els jutjats penals. Terrasa va admetre que segurament no hi haurà noves places de jutge i per això insistí que cal mantenir els reforços.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.