algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Diéguez: “Darrere Bauzá no hi ha res, és un líder buit”

El portaveu del PSIB al Parlament desqualifica el candidat del Partit Popular per les seves crítiques a Francesc Antich

El portaveu del PSIB al Parlament, Antoni Diéguez, va declarar ahir que el candidat del PP balear, José Ramón Bauzá, "intel·lectualment, com a mínim des del punt de vista econòmic, és un líder completament buit". Diéguez pretenia respondre les declaracions de despús-ahir de Bauzá, que havia culpat el president Antich de "la major situació de crisi econòmica, social i laboral" que "mai no ha conegut" aquesta comunitat. En una breu roda de premsa d'urgència, convocada tan sols mitja hora abans a la seu del PSIB, el diputat socialista va sortir al pas de les declaracions de José Ramón Bauzá. Va apuntar que la crítica a Francesc Antich "és tan insubstancial que reflecteix una pobresa d'idees absoluta del candidat del PP".

Diéguez va afegir, irònicament, que culpar el president de "la crisi mundial" és "una tesi novedosa en el món de l'economia actual" i li va dir que podia fer totes les crítiques que volgués "però, per favor, que siguin intel·lectualment sostenibles". Diéguez, que no va poder abandonar el somriure mentre feia les declaracions, va assenyalar que "dir que el PP té la solució per la crisi i l'atur arriba a ser risible i és difícil de creure". De fet, el portaveu del PSIB va desafiar Bauzá a explicar la "solució màgica" a Antich, "que li ha telefonat un munt de vegades per parlar amb ell i arribar a acords des del punt de vista econòmic". Amb tot, "si no la vol dir al president", va acceptar, "com a mínim l'hauria de revelar a la senyora Aguirre i al senyor Camps", els presidents populars de la comunitat de Madrid i del País Valencià. I és que Diéguez va recordar que, "segons les darreres estadístiques, tant Madrid com València lideren l'augment de l'atur". "És insolidari amb els seus companys si no els dóna la solució màgica", va apuntar, de nou, carregat d'ironia.

De fet, segons Diéguez, el PP té més a veure amb els problemes econòmics de les Balears. "El Govern del PP donà suport a un creixement desmesurat de la construcció, on avui hi ha un 66% de l'atur d'aquesta comunitat", afirmà el diputat. I encara defensà més la gestió del president: "En canvi, l'Executiu d'Antich ha donat un suport constant al món del turisme, que és la nostra autèntica font de riquesa". Així mateix, recordà la política de pactes amb els sectors econòmics i "la política de diàleg constant" del president.

Per Diéguez, un dels motius que fan que la crisi sigui forta a l'Arxipèlag "és aquesta política equivocada del PP que sobredimensionà la construcció davant el turisme". Amb tot, indicà que ara s'ha "tornat a la normalitat", al "suport al turisme" i que això ha aconseguit que les Illes siguin la segona comunitat on manco ha crescut la desocupació, "mentre que on governa el PP està descontrolada".

Avís als hotelers

Diéguez es va escudar en aquesta política del PP a favor de la construcció per dir als hotelers: "No crec que els convingués un canvi de Govern; tornar a una etapa com l'anterior, pel sector turístic, seria un retrocés gravíssim". A més, remarcà que, quan governava el PP, el Cercle Econòmic recriminava a l'Executiu "que hagués oblidat el turisme com a motor econòmic i es basàs en el creixement de la construcció".

A banda, amb referència a les propostes que la Federació Hotelera de Mallorca farà arribar a tots els partits amb vista a les eleccions, Diéguez assenyalà que allò que han fet ara els hotelers és "apuntar-se a les tesis del Govern i del Partit Socialista". "Hem sostingut durant molt de temps que s'havien de reduir places obsoletes, ara ho ha dit el sector turístic, mentre que el PP maneja una tesi segons la qual s'ha d'augmentar l'oferta i hi ha d'haver més places", va dir Diéguez. A més, insistí que "el sector turístic s'ha sumat a una tesi d'esquerres de controlar el nombre de places" i que "és molt satisfactori veure que estam en la mateixa línia".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 12 anys

En Bauzà és un expert en "sa lléngo baléà"!

Valoració:0menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 12 anys

Darrera en Joserra hi ha tota la tropa de corruptes que ens robaren entre el 2.003 i el 2.007

Valoració:1menosmas
Per Livi, fa mes de 12 anys

El mes trist es que en Dieguez te rao...darrera en Bauza no hi ha res..nomes una persona sinistre que es diu Pita.

Valoració:2menosmas
Per MJ, fa mes de 12 anys

Diu en Diéguez: "Detrás de Bauzá no hay nada, es un líder vacio" No ho sap dir d'altra manera.

Valoració:1menosmas
Per Trefalempa, fa mes de 12 anys

@rafa. Rectific: no em fa pena, però em pens que no el veuràs de president de res. Potser el pp guanyi les eleccions al Parlament, al Consell i als ajuntaments de Palma i de Marratxí, però ja veuràs que ell no presidirà cap d'aquestes institucions. Si he de suportar pp quatre anys no em fa res perquè som molt pacient, ara bé en la sopa no el tindré.

Valoració:6menosmas
Per joan de sa montanya, fa mes de 12 anys

Lo primer que ha de fer aquest Diéguez es aprendre a xerrar mallorquí!

Valoració:1menosmas
Per Ligeia, fa mes de 12 anys

El PP vol crear més places? Aquesta gent ha perdut el cap. Ni tan sols omplim les que hi ha. I si seguim destrossant la costa aviat no haurà cap turista digne d'aquest nom que vulgui venir ( i no parl de hooligans alcohòlics que deixen quatre euros, destrosses i una mala imatge de la nostra illa) . És clar que crear places noves implica especulació i construcció ( = comissions milionàries) En fi, que ells, que se'n riuen de la crisi amb tot el que ja han robat, encara la notaran menys quan puguin reactivar la seva xarxa de corrupció.
Dit això, als del PSIB els hauria de caure la cara de vergonya per anar donant lliçons, després del desastre absolut que ha estat el Govern de ZP.

Valoració:7menosmas
Per rafa, fa mes de 12 anys

Arrinconado y olvidado como presidente del Govern de las Islas Baleares....

No le tengas tanta pena, porque vas a tener joserra hasta en la sopa durante cuatro años, como mínimo.

Valoració:-17menosmas
Per Trefalempa, fa mes de 12 anys

En el fons Bauza em fa pena. Quan ja no l'hagin de menester, després d'haver fet la feina que li han manat, el deixaran arraconat i oblidat.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente