algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El Parlament obre els tràmits per recuperar els doblers del cànon digital

El grup del Bloc ha presentat la iniciativa, igual com ho féu en el seu moment al Consell de Mallorca

La Mesa del Parlament ha aprovat iniciar els tràmits per reclamar els diners que ha pagat la Cambra balear en concepte de cànon digital, després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea dictàs una sentència en la qual es deia que aquesta taxa no hauria de ser pagada per empreses i institucions públiques.

Així, aquest dimecres i a proposta del secretari primer de la Taula i diputat del PSM, Eduard Riudavets, s'ha donat el vistiplau a l'inici dels tràmits per recuperar la quantitat pagada pel Parlament, després que la Cambra ja aprovàs el passat 3 de novembre una Proposició No de Llei (PNL) del Bloc perquè totes les institucions emprenguessin les accions necessàries per exigir que es deixi de pagar aquest cànon i es torni la quantitat desemborsada fins al moment.

Precedent

Segons la coalició liderada per Biel Barceló, aquesta sentència, que va donar la raó a una empresa que va presentar un conflicte amb la SGAE, s'ha convertit en un precedent que afavoreix les propostes que està impulsant. En aquest sentit, també es pot destacar que el seu portaveu en el Consell de Mallorca, Joana Lluïsa Mascaró, ha registrat una moció en aquesta institució perquè es reclamin els diners pagats.

El primer municipi que va presentar una moció d'aquestes característiques va ser el d'Artà. No obstant això, el seu exemple va ser seguit per altres localitats de l'illa com Pollença -ajuntament que va ser el primer de l'Estat en aprovar demanar l'exempció del cànon-, Santa Margalida, Manacor o Capdepera.

El Bloc entén que el cànon digital hauria de ser derogat en considerar que és una mala fórmula per solucionar el problema de la propietat intel·lectual. A més, creuen que suposa un augment indiscriminat del preu dels aparells electrònics ja que pressuposa que seran utilitzats per fer còpies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.