algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Dirigents del PP sospiten que Bauzá ja ha dit “no” a Rodríguez

El diputat afirma que oficialment ningú no li ha dit que no pot ser el candidat a Palma. Ramis ni ho confirma ni ho desmenteix. El suposat vet de la direcció al fins ara únic aspirant a la candidatura podria fer que es visualitzàs un nou conflicte intern a les files populars o que es negociàs amb ell un cap de cartell

43300
José Maria Rodriguez gesticula durant el ple del Parlament d'ahir. | Joan Torres

El futur de José María Rodríguez com a candidat a l'Ajuntament de Palma s'estaria complicant. Dirigents del PP sospiten que la cúpula del partit presidit per José Ramón Bauzá ja hauria deixat clar al diputat que no pot ser el candidat a Ciutat i que, a canvi de renunciar-hi voluntàriament, se li permetria incidir en l'elecció del cap de cartell. Rodríguez, que sap que el seu president no el vol com a candidat, manté públicament que oficialment no li han comunicat res. El número dos de Bauzá, Miquel Ramis, tampoc no volgué ni confirmar ni desmentir que s'hagi comunicat res al president del PP de Palma.

Si l'entorn de Bauzá ja hagués vetat Rodríguez, això podria tornar a provocar enfrontaments interns, després dels que es visqueren per l'elecció de Maria Salom com a aspirant al Consell. Rodríguez, que podria rebre el suport d'altres dirigents de la formació molestos amb Bauzá, tindria dues opcions: oposar-se públicament al seu vet i que es visualitzàs un conflicte intern dins les files populars o negociar amb la cúpula l'elecció dels candidats.
La direcció del PP intentaria guanyar temps per afavorir una sortida negociada que permeti desencallar l'elecció del cap de cartell a Palma i que això passàs, sobretot, sense que es visualitzàs un conflicte intern. Per això, plantejarien que fos elmateix Rodríguez qui escenificàs que renuncia a ser el candidat i que ell triàs la persona que podria ser-ho.

La direcció dels conservadors a les Balears nega que hagi encarregat cap enquesta sobre els candidats a Palma en la qual es demana per noms com Gari Durán, Mateu Isern, Àlvaro Gijón i Julio Martínez. El PP manté l'acte convocat per a demà per donar a conèixer el programa per a Ciutat. Tot i que fa setmanes s'advertí que Rodríguez ho podria aprofitar per presentar-se públicament com a aspirant a candidat, ara aquesta possibilitat es descarta. En tot cas, sí que podria aprofitar la intervenció com a president del PP de Palma per deixar clar el seu posicionament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sangonera, fa mes de 13 anys

U, ui, ui... això es posa molt interessant. Serà divertit veure la reacció de Rodriguez, sobretot si sospita que el NO no és de Bauzá sinó de Madrid.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente