chubasco de ligera intensidad
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
19°

El Consell de la Llengua activa la Llei del cinema sense els populars

L'òrgan assessor del Govern farà arribar als grups parlamentaris el text que estableix que la meitat del cinema a les Illes sigui en català

43124

Audiència del Consell, amb Antich, dimarts al Consolat de la Mar.

M.À.C.

El Consell Social de la Llengua Catalana (CSLC) aprovà ahir per unanimitat traslladar als grups parlamentaris una proposició de llei del cinema que obligaria que la meitat de les còpies de les pel·lícules que es distribueixen a les Balears siguin en llengua catalana. A la sessió ordinària del Consell Social no hi fou present el diputat popular Simón Gornés, qui assegurà que va rebre ahir mateix la convocatòria per assistir-hi. Els populars anunciaren també que redactaran una carta de protesta dirigida a la viceprecidenta tercera del Consell Social, Margalida Tous, amb còpia al Conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs. Per altra banda, Tous explicà que "les sessions del Consell estan fixades a un calendari anual i, a més a més, enviam un recordatori per tres vies: correu electrònic, fax i carta". Tous explicà que "d'aquesta manera ens asseguram que per alguna d'elles és segur que arribi la informació".

Els populars es lamenten que "pot no agradar el que deim, però hem de ser convocats correctament en temps i forma". A la sessió d'ahir, la vintena de membres del CSLC que hi assistiren també aprovaren un manifest que faran arribar als partits polítics. El document dóna suport a la feina feta als centres educatius per promoure el català a les aules i se'n defensa l'ús normal i habitual a tota la societat. També s'insta el Govern que "actuï amb la màxima diligència perquè la catalana sigui com més aviat millor la llengua efectiva i normal de l'ensenyament".
Com va detallar el coordinador de l'Obra Cultural Balear (OCB) i també membre del CSLC, Tomeu Martí, "finalment també s'ha vist necessari incloure un punt on es recorda que la normativa lingüística mereix el mateix respecte, aplicació i compliment que la resta de lleis vigents aprovades pel Parlament". Martí aclarí que "sembla que la normativa lingüística no tingui el rang de les altres". A la sessió també es va aprovar una proposta de canvis de tipus formal i lingüístic de la futura carta de drets socials de la Comunitat Autònoma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Puput., fa mes de 11 anys

A I com si res: A mi, un de Cuenca que viu aquí fa lustres, me va dir que el millor que podiem fer era una murada que separàs els mallorquins a una banda i els forasters a l'altra.

Valoració:3menosmas
Per sangonera, fa mes de 11 anys

Perfecte: el pp ha quedat retratat un cop més. No volen saber res de la nostra llengua i, tot i ser conscients que aquesta proposta no pot ser aprovada abans d'acabar la legislatura, no la volen, ni tan sols per "quedar bé".

Valoració:-2menosmas
Per I com si res, fa mes de 11 anys

Això és com si reclamàssim que només la meitat de Mallorca fos nostra. Quines bestieses que passen!

Valoració:-2menosmas
Per BALEAR, fa mes de 11 anys

a bones hores...., quan ja no es pot aprovar de cap manera

Valoració:2menosmas
Per Europeu, fa mes de 11 anys

A alguns els sobra altra cosa que no és seny...

Valoració:-2menosmas
Per rafa, fa mes de 11 anys

Alguno no se ha enterado que estamos en Mallorca y no en cataluña. Por fortuna, aqui nos sobra "el seny" que les falta a ellos, y una proposicion de ley tan intervencionista y antiprogresista como esta tiene un futuro bastante oscurito.
Estos calientasillas del CSLC andan muy nerviosos ultimamente... ¿se ven venir que se les acaba el chollo?

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente