cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Rodríguez espera Bauzá

El president del PP de Palma manté el silenci sobre el candidat a batle. Espera l'OK del president del partit, però alguns dels seus companys no ho veuen clar

43002
José Maria Rodríguez, a la seu del PP de Palma. | Miquel Àngel Canals - M.À.Cañellas

El president del PP de Palma, José María Rodríguez, manté un silenci prudent sobre si ell serà o no el candidat a Cort. Fa mesos que, més enllà d'algunes insinuacions, calla. Però per fer-ho tan sols espera el vistiplau del president del PP balear, José Ramón Bauzá. Amb tot, tenint en compte que és vera que Rodríguez té el suport d'una part important de la cúpula i de les bases del partit, també hi ha sectors que creuen que els podria perjudicar. I part d'aquesta oposició és dins mateix del grup municipal del PP de Palma. Rodríguez, doncs, no força la situació per no erosionar el president del partit just abans de les eleccions autonòmiques.

El darrer exemple de la prudència del cap del PP a Palma es va poder escoltar ahir a migdia, en una entrevista a la COPE. Ni tan sols jugant a casa, entre tertulians que no aturaven d'afalagar-lo, va respondre si seria el candidat, o si creia que ell mateix seria el millor candidat possible. "El que vull és que el pròxim batle de Palma sigui del PP i m'estic dedicant a això en cos i ànima", es va limitar a dir. Va insistir, com ja fa setmanes que fa, que fins que no s'hagi enllestit el programa, el dia 2 de desembre, no abordaran la qüestió del candidat a batle.

Perseguit

El dirigent popular es va incloure entre els possibles candidats, a l'entrevista d'ahir, però també va dir que no era l'únic que estava preparat. Això sí, no es va estar de penjar-se medalles: Va afirmar que des del 1987, quan va passar a encapçalar el PP de Palma, el PSIB no ha guanyat cap elecció a Ciutat, tot i que "abans les guanyava totes". Això, però, va afegir, "en política es paga" i en el seu cas, segons ell mateix, ho ha pagat essent "el polític més perseguit de la comunitat". També va dir que li havien intervingut més de 900 telefonades però que, com que no havia fet res, "no li havien trobat res".

Sigui com sigui, no tothom, dins del PP, veu amb bons ulls que Rodríguez encapçali la cursa electoral a Cort. I entre els escèptics no hi ha només Bauzá. Dins mateix del grup municipal del PP de Palma hi ha militants amb pes i regidors destacats que s'hi oposen. Això també passa en d'altres nivells del partit. Entre més raons argumenten que una candidatura de Rodríguez activaria el vot de l'esquerra, que pot causar una forta reacció entre votants d'esquerres que s'haurien pogut abstenir. Però de totes maneres aquests mateixos escèptics admeten que per ara no s'ha plantejat cap alternativa viable a José María Rodríguez.

De fet, alguns sectors del PSIB gairebé desitgen que Rodríguez sigui el candidat. Qui és segur que ho vol -i ho ha dit sense embuts al seu blog- és el regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske (EU). A banda, dins mateix del PP es comenta que Rodríguez i Bauzá podrien haver pactat un altre candidat. Segons aquesta versió Bauzá no s'oposaria a la candidatura de Rodríguez, sinó que seria aquest segon qui es retiraria amb elegància a favor d'un altre nom consensuat. D'aquesta manera no hi hauria cap enfrontament entre els dos dirigents populars i cap no en sortiria perjudicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pipida., fa mes de 13 anys

Aquest homenot faria una "mascletà" i tota Palma seria un caos.

Valoració:0menosmas
Per sangonera, fa mes de 13 anys

Potser l'OK acaba en KO.

Valoració:1menosmas
Per Cacahuet., fa mes de 13 anys

Noooo! Maiii! Que se'n vagi a Alacant a amollar traques!

Valoració:1menosmas
Per pepe, fa mes de 13 anys

Sí, sí, per favor, que Rodriguez sigui el candidat del pp per Palma.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente