algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
21°

Més treballadors que pacients en el debut

Arrenca amb normalitat el primer dia d'ús de Son Espases, si bé només s'utilitzaren les consultes externes per a uns 180 pacients

44104

Aquest cap de setmana s'ha aixecat el pont d'accés a l'Hospital de Son Espases.

Ferran Aguiló - P. Pellicer.

Arribat el dia clau, tot transcorregué amb normalitat. Son Espases visqué ahir un dia històric, atès que va obrir les portes per rebre els primers 180 pacients. Tots els usuaris arribaren al complex hospitalari sense complicacions, si bé foren atesos amb un poc de retard sobre l'hora prevista. L'única excepcionalitat de la jornada foren dos pacients que es presentaren a Son Dureta per a una consulta externa, però la cita, realment, era a Son Espases. Tot i així, foren traslladats del centre antic al nou hospital mitjançant el bus llançadera que connecta els dos hospitals.

Luis Carretero, nou director general de Son Espases, confessà que tot el matí havia tingut "els ulls vermells" a causa de l'emoció, ja que ha vist "molts professionals que es deixen la pell perquè el projecte sanitari funcioni".

"La data que calgui"
Luis Carretero també féu referència a la polèmica per les dates del trasllat definitiu (ara per ara, el 6 i 8 de desembre). "Posarem la data que calgui. No ens hem d'agobiar amb això, perquè el trasllat no es farà fins que no estiguem en condicions de fer-ho i els professionals no se sentin còmodes amb el nous aparells". Per una altra banda, el conseller Vicenç Thomàs avançà ahir que es reunirà aquesta setmana amb els sindicats, el comitè de trasllat i la direcció per conèixer les seves opinions sobre la data del trasllat.

Un bus intern enllaça els dos hospitals per a pacients desorientats
Un minibús, noliejat per Salut, enllaça els hospitals de Son Dureta i Son Espases cada mitja hora. A les hores en punt surt des de l'antic centre, mentre que a totes les mitges parteig del nou hospital, deora la Real.

El minibús, que ahir començà a funcionar, serveix per traslladar treballadors dels hospitals que han de fer feina, temporalment, als dos centres, però també desplaça els pacients que s'hagin equivocat amb la programació de la cita. Ahir, per exemple, dos pacients de cirurgia pediàtrica comparegueren per error a Son Dureta; així que foren traslladats fins a la nova destinació amb aquest minibús.

Els accessos estaran acabats d'hora
Els accessos a Son Espases continuen en obres, que avancen a bon ritme. Tot i que els treballadors fan feina a contra rellotge, sembla que estaran llestes pel pont de la Constitució. Tot i així, el director, Luis Carretero, assegurà que les actuacions "avancen a bon ritme" i que estaran més o manco acabades per al trasllat definitiu de Son Espases. No debades, les ambulàncies hauran de fer devers 300 viatges aquells dies. D'altra banda, s'ha posat a disposició dels pacients el telèfon d'informació 971 21 87 87, en horari de dilluns a divendres, de 8.00 a 20.00 hores.

UM proposa convertir Son Dureta en una "ciutat sociosanitària'
UM proposa convertir l'hospital Son Dureta en una "ciutat sociosanitària", amb l'objectiu de poder aprofitar el recinte per a malalts crònics. El portaveu adjunt d'UM, Miquel Munar, acompanyat per Joan Àngel Coll, anuncià que organitzaran unes jornades per debatre el futur de Son Dureta els propers 23 i 24 de novembre. També defensaren la necessitat que el Govern demani a l'Institut Nacional de la Seguretat Social que aquest recurs passi a ser de la Comunitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per PQP, fa mes de 11 anys
Otro rollito político. Han de ocupar el Hospital para podeer presumir de haber hecho al menos una cosa durante la legislatura. Puaffffff.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente