cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.4°

Pilar Costa nomenarà aviat el nou director general d'Interior

La consellera no ha pogut precisar les causes de la dimissió de Sebastià Amengual i ha indicat que cal cautela per evitar alarma social innecessària

La consellera d'Innovació, Interior i Justícia, Pilar Costa, ha informat que en els pròxims dies es nomenarà al nou director general d'Interior, després que Sebastià Amengual -qui ocupava el càrrec fins ara- presentés la seva dimissió divendres passat i aquesta fora acceptada. Costa ha assenyalat als passadissos del Parlament que en cap moment s'ha demanat a Amengual que dimitís i ha indicat que ha estat ell mateix el que va posar el seu càrrec a disposició de la Conselleria, després de la polèmica sorgida al voltant a les investigacions de clubs de persones grans en els quals suposadament es realitzaven bingos il·legals.

La consellera ha explicat que divendres passat Amengual li va comunicar que anava a interposar una denúncia davant de la policia, després d'haver vist un expedient concret en què suposadament es realitzaven aquestes pràctiques. Costa li va demanar que esperés fins al dilluns per poder estudiar personalment l'expedient i veure la denúncia que presentava la Conselleria. Costa ha apuntat que Amengual es va negar a esperar fins a la següent setmana i va posar la denúncia i que dilluns passat el director general li va presentar la seva dimissió.

La consellera no ha pogut precisar les causes que van portar a Amengual a presentar la denúncia, i alhora ha indicat que, segons la seva opinió, aquestes actuacions s'han d'emprendre amb cautela per evitar causar una alarma social innecessària amb la presència de la policia. En aquest sentit, ha demanat que es posin «les coses en la seva justa mesura» perquè les investigacions i actuacions policials que es portin a terme estiguin en «proporció» amb els delictes o infraccions comesos, més quan tan sols van confiscar quantitats baixes en les inspeccions realitzades.

Així, ha subratllat que el seu objectiu sempre ha estat posar «el màxim de sentit comú» en tot aquest assumpte, raó per la qual es va reunir amb les associacions de més grans que ho van sol·licitar per establir «les regles del joc». Així, els va comunicar que es podia «seguir jugant» en aquests locals sempre que les quantitats fossin «simbòliques i no existís ànim de lucre». Costa ha reconegut que «les formes han estat desproporcionades», pel que ha demanat disculpes a les associacions de més grans que pensessin que s'havia creat «més alarma de la necessària».

Alhora, ha matisat que qualsevol investigació en la qual hi hagi indicis d'un delicte penal és competència de la policia i no de la Conselleria d'Interior. La consellera ha agregat que no li consta que hagin més denúncies ara mateix i ha matisat que des de la Conselleria d'Interior no s'ha obert cap instrucció generalitzada cap a centres de majors, sinó en casos concrets.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per aladroc, fa mes de 13 anys
que pensi amb jo , milloraria l´imatge de la sra. consellera en poc temps
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente