algo de nubes
  • Màx: 18.48°
  • Mín: 13.93°
18°

Els tècnics aproven Son Bordoy amb condicions

L'àrea municipal d'Urbanisme dóna llum verda al projecte del Molinar. Demà vespre es votarà l'informe en el ple

128572
Situació actual dels terrenys on el projecte d'urbanització de Son Bordoy preveu fer 750 habitatges. | T. AYUGA

L'àrea d'Urbanisme de Cort enllestí ahir vespre l'informe vinculant sobre el projecte d'urbanització de Son Bordoy. I l'aprovà, encara que també hi demana algunes rectificacions. Demà es debatrà el document en una comissió informativa i dijous horabaixa es durà al ple. Si s'aprova, la tramitació de la Reserva Estratègica de Sòl (RES) de Son Bordoy, podrà continuar. En concret, la proposta d'acord que es votarà en el ple extraordinari de dijous diu que, tenint en compte les deficiències tècniques que s'han trobat en el projecte "i atenent que, o bé no afecten aspectes substancials, o bé resulten esmenables, es proposa que continuï la tramitació". Això sí, la proposta d'acord també explicita que tots aquests problemes que han detectat els tècnics municipals "hauran de quedar resolts de manera expressa en el document d'aprovació definitiva" del projecte de RES de Son Bordoy.

Entre les deficiències que han trobat els tècnics hi ha que "no es garanteix" la connexió de Son Bordoy amb el nou enllaç amb la rotonda de Son Parera i la falta de definició "dels diferents tipus i categoria d'habitatges protegits". També s'hi apunta que manca destinar més sòl a ús educatiu. Cal recordar que Cort ja emeté un informe vinculant que va fer que el Govern paralitzàs el projecte. En aquest nou document, a partir de les exigències de l'Ajuntament, s'ha retallat l'altura dels edificis i s'ha previst una zona verda central.
Dijous caldrà veure si l'equip de govern aconsegueix el suport d'UM, el PP s'hi oposa.

El Col·legi d'Arquitectes dóna el vistiplau al projecte

El Col·legi d'Arquitectes donà ahir el vistiplau al projecte de Son Bordoy. El degà, Lluís Corral, es felicità pel fet que el Govern hagi apostat per l'habitatge de protecció oficial "a preus econòmics". Afegí que "precisament avui dia, amb tan pocs projectes d'HPO, són més necessàries que mai, aquestes iniciatives". Tot això ho va dir al Seminari sobre mobilitat, que es fa dijous i divendres al Col·legi mateix. Corral també va dir que la viabilitat de Son Bordoy depèn del fet que hi arribi el tramvia. Finalment, el degà del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports també advertí de les greus connotacions de l'enfrontament polític i social que el projecte ha generat. "Ho lamentam; caldria més consens", recomanà Garau.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Abaix la classe política, fa mes de 13 anys
Carbonero, Calvo, Grosske, Ramon depredadors
Valoració:-4menosmas
Per ciberian, fa mes de 13 anys
No va ser n'Antich qui va dir al seu discurs d'investidura que no es sacrificaria "ni un pam més de territori"? Poc li ha durat la memòria. Haguent milers d'habitatges buits o sense vendre, quina justificació té la destrossa d'uns dels darrers paisatges rurals de Palma? Vergonya, cavallers, vergonya!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente