algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Taxes aèries com les de les Canàries

Antich confirma que Balears rebrà el gruix de rebaixes de tarifes i compensarà la pujada global del 12% el 2011

44954
Francesc Antich, en un moment de la seva intervenció d'avui en el Parlament. | Ferran Aguiló - M. À. Cañellas.

El president Francesc Antich confirmà ahir que les Balears es beneficiaran del "gruix" de bonificacions i rebaixes de taxes aèries que han aconseguit les Illes Canàries. La mesura permetrà que a l'aeroport de Palma es pagui un 21% menys per la taxa de passatgers, una de les que repercuteixen en el preu del bitllet (se'n paguen també per aterratge o seguretat), i això compensarà l'augment del 12% en el conjunt de taxes previst per a l'any que ve. La taxa per passatger passarà dels 6,12 euros (que s'haguessin pagat el 2011) als 4,8 euros en vols europeus; i dels 9,18 als 7,3 euros en els de fora de la UE.

Segons l'acord assolit entre el Govern balear i el Ministeri de Foment, que s'ha materialitzat en una esmena als pressuposts de l'Estat presentada pels socialistes, l'aeroport de Palma s'equipararà al de Lanzarote en el pagament de taxes aèries per passatger. Concretament, es rebaixarà la B1, que és la que s'abona per prestació de serveis i ús del domini públic aeroportuari.

De fet, aquesta rebaixa és la mateixa que aconseguí fa unes setmanes Coalició Canària, quan s'equiparà el nivell tarifari dels seus aeroports més grans (Gran Canària i Tenerife Sud) al de Lanzarote. D'aquesta manera, Palma, que era en el segon grup d'aeròdroms amb aquesta taxa més cara, passarà a ser al quart grup, amb Lanzarote i els altres aeroports canaris. Al primer grup continuaran Madrid i Barcelona; al segon Màlaga; i al tercer Alacant, tots amb la taxa més cara que Palma. Menorca i Eivissa ja pagaven menys.

L'esmena presentada pel PSOE als pressuposts permetrà també que les companyies aèries rebin més subvencions per incrementar passatgers i freqüències i per obrir noves rutes. Així, les companyies cobraran una subvenció del 100% de les taxes que han de pagar per cada passatger addicional que tinguin respecte de l'any anterior amb origen o destinació a les Balears. Així mateix, rebran una subvenció del 50% de les taxes per incrementar freqüències. Finalment, tindran un ajut d'un 50% de les taxes per increment de rutes a Menora i Eivissa i d'un 30% per obrir noves rutes entre Palma i un seguit de països, entre els quals hi hauria Rússia o la Xina. Finalment, tindran una reducció del 35% en determinades tarifes de càrrega i descàrrega de fins a 0,017062 euros per quilo. Tot i l'anunci, el president de la Cambra de Comerç, Joan Gual de Torrella, ha remès una carta al Govern, a Madrid i a AENA en la qual defensa la necessitat d'ajornar l'increment de les taxes aeroportuàries perquè "resulta gravosa per al sector productiu", el turisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillemet, fa mes de 13 anys
unitat de cures intensives: no t'esforcis, aquest RAFA es el tipic nacionalista foraster, es com una botella tapada: per molt que ho provis no l'ompliras mai.
Valoració:7menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 13 anys
Rafa, un partit nacionalista no espanyol no fa xantatge sinó que representa uns interessos tan legítims com qualssevol altres.

Els partits nacionalistes espanyols representen els interessos espanyols, i aquests massa sovint entren en conflicte amb els interessos de molts territoris de l'estat que necessitarien disposar del que produeix la feina de la gent que hi viu i hi treballa per tirar endavant projectes en el seu propi territori.

Amb l'actual sistema d'autonomies la injustícia està servida, però almenys aquelles comunitats que elegeixen representants per defensar els seus interessos de lmanera preferent poden viure millor, no com els correspon per la feina que fan i el que produeixen, però sí millor que quan, com feim aquí, triam representants polítics que es veuen obligats a acatar el que manen els seus superiors, que són nacionalistes espanyols i vigilen pels interessos de Castella, la Manxa, Extremadura, Cantàbria, Andalusia...

La vergonya és fer feina i no poder beneficiar-se d'aquesta per viure bé i tenir els serveis merescuts i guanyats.
Valoració:6menosmas
Per RAFA, fa mes de 13 anys
LO QUE ES UNA VERGUENZA ES EL ACTUAL SISTEMA DE AUTONOMIAS QUE PERMITE QUE UN PARTIDO NACIONALISTA PUEDA CHANTAJEAR AL GOBIERNO DE LA NACION DE ESA MANERA
Valoració:-16menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 13 anys
Qualsevol cosa que s'aconsegueixi serà obra de Coalició Canària.

Vergonya hem de tenir a Balears del que votam massivament: així mos han de treure les castanyes del foc els nacionalistes i/o regionalistes d'altres comunitats!

Valoració:5menosmas
Per miquel, fa mes de 13 anys
En doz palabraz: "Coalición Canaria"
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente