nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

La negociació dels apotecaris amb Banesto, embarrancada

Antoni Real, degà dels farmacèutics, confirma que hi ha bona voluntat però que no es tradueix en resultats

Continuen les converses entre Banesto i el Col·legi d'Apotecaris amb l'objectiu que el banc concedeixi crèdit a les farmàcies. I és que la Conselleria de Salut ha exhaurit, fins al gener de 2011, el pressupost per abonar les receptes de la Seguretat Social. Però la negociació no acaba de fructificar. De fet, després de l'esperada reunió d'ahir, les posicions continuen tan allunyades com la setmana passada.

El punt de fricció més calent és el termini de retorn del crèdit, a més de divergències a l'hora de fixar-ne l'interès.
Antoni Real, degà del Col·legi d'Apotecaris, volia ahir mostrar-se optimista i constatà la "bona voluntat" per les dues parts negociadores. Això no obstant, aquesta predisposició no s'ha traduït encara en cap avanç concret.
Avui mateix es farà una reunió de la Junta de Govern, mentre que dijous i divendres tindran lloc sengles assemblees amb els col·legiats. L'objectiu és informar-los del decurs de la negociació. Tot i així, s'espera certa contestació interna a la gestió de la junta del Col·legi per part d'un sector.

Des de l'Ib-Salut, tanmateix, recorden que ja oferiren als farmacèutics l''opció bolquers'. Aquesta operació consistia a anul·lar el descompte del 13% que les farmàcies feien al Servei de Salut en la compra de bolquers. Si l'Administració en paga el preu íntegre, augmentaria la liquiditat de les farmàcies. Però la proposta no arribà a bon port.

Per altra banda, el director de l'Ib-Salut, Josep Pomar, avisa que les farmàcies que no serveixin medicaments "estaran trencant unilateralment el conveni". Pomar assegurà que creu molt improbable un desproveïment de fàrmacs a les Illes Balears, fet pel qual cap establiment no hauria de deixar de subministrar les receptes corresponents. I si algú deixàs de fer-ho, el seu comportament seria inacceptable per l'Administració sanitària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.