algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
16°

Carlos Delgado: “El partit pot sobreviure sense Font i Pastor”

La intervenció del batle de Calvià en la tensa reunió del PP fou l'única que no rebé aplaudiments. Quan parlà, el de sa Pobla i el de Manacor no hi eren

El vicepresident del PP balear i batle de Calvià, Carlos Delgado, també intervingué en la reunió de la Junta Insular de divendres. Fou un dels pocs de donà suport obertament a la decisió del seu president, José Ramón Bauzá, de situar com a candidata al Consell la diputada al congrés Maria Salom. Però no quedà aquí. Després que el batle de Manacor, Toni Pastor, criticàs la decisió i abandonàs la reunió, el de Calvià demanà la paraula i assegurà que "el partit pot sobreviure sense Pastor i -Jaume- Font".

La intervenció de Delgado no fou escoltada per Pastor, que se n'havia anat, ni per Font, que no acudí a la reunió. Però els que l'escoltaren no els agradà. Fou l'única que no rebé cap aplaudiment dels assistents i alguns, com José María Rodríguez o Cati Soler, li cridaren l'atenció.

Abans que intervingués Delgado, el president del PP de sa Pobla, Biel Serra, havia defensat Font dels atacs que li propinà el de Calvià en un article d'opinió i recriminà la direcció que ho hagués permés. Pastor també cità Delgado en la seva intervenció per recordar que dugué el seu partit als tribunals i insultà el president, Mariano Rajoy, i ara és vicepresident.

Abans de marxar, Pastor deixà clar que no se sentia còmode amb la manera presidencialista d'actuar del seu president. Va fer una intervenció més crítica.

Delgado, juntament amb Bauzá, el secretari general Miquel Ramis i la diputada Isabel Llinàs foren els únics que defensaren la designació de Salom. En canvi, Pastor, Rodríguez, l'exconseller Joan Flaquer i el senador Joan Huguet demanaren en les seves intervencions que s'ajornàs la designació del candidat. Bauzá s'acabà imposant a Salom, però es posà bona part del partit en contra.

Bona part de la Part Forana, enfadada amb Bauzá

Foren diversos els batles del PP que abandonaren la reunió de divendres abans d'hora (Manacor, Santanyí i Montuïri), però encara són més els enfadats, no només amb la designació de Maria Salom com a candidata (consideren que no els representa), sinó, sobretot, amb el seu president per actuar sense comptar amb els òrgans del partit. El fet que Carlos Delgado s'hagi convertit ara en el màxim defensor de Bauzá tampoc no agrada a la Part Forana, que encarna el sector més regionalista del PP en contraposició a l'espanyolista del de Calvià. Tot i que els descontents a la Part Forana són molts, als comitès de Manacor i sa Pobla és on més problemes pot tenir Bauzá.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per estornell, fa mes de 13 anys
Realment és al revés. El PP no pot viure amb Delgado. Una de les missions del PP és la de contenir l'extremadreta; com que no ho fa, aquesta part del partit se menjarà la resta i desapereixerà el PP tal com el coneixem avui.
Valoració:4menosmas
Per Macià, fa mes de 13 anys
En Carlos Delgado lidera dins el PP una corrent gens menyspreable, la corrent que defensa l´espanyolisme i l´anticatalisme, en front a la tradicional política del PP regionalista, aquella que reconeix el català com a llengua propia i oficial d´aquestes illes. Per tant la seva postura contraria a Font, Pastor o Pere Rotger és del tot coerent amb la postura que defensa.
Tots els ciutadans d´aquestes illes tradicionals votants del PP, haurien de tenir ben clar les noves idees que s´estan imposant en el seu partit, com ho demostren els darrers nomanaments de candidats a les pròximes eleccions, (Bauzà, José Mª. Rodríguz, Maria Salom), tots ells representants de l´ala més dretana i conservadora del partit, i l´exclusió de gent com Pastor o Rotger representants de la part forana , defensors desde sempre del regionalisme i ferms partidaris de la normalització linguïstica.
Valoració:2menosmas
Per Joan Jaume Serra, fa mes de 13 anys
soc un pobler i encara q no soc de´l PP estic totalment d´acord amb en Jaume Font...i crec que els que mandau ara nomes pensau que a l´illa nomes hi cap el que pensa com vosaltres!!!Soc mallorqui de generecions remotes hi veig com a vosaltres pareix que els pagesos mallorquins de la part forana vos torben...per sort q som de poble i no veim una mallorca massificada q es lo que sembla es el que vostes sempre han volgut!!...Una altre cosa, a mi en varen obligar a aprendre en castalla i per desgracia no se escriure massa be el mallorqui.Pero dins la meva ignorancia ,sí q se q el mallorqui prove de´l catala,per molt q els hi costi entendrer ho a vostes els nous "progres" de la politica de´ls cults!!I com a darrera opinio p, dirli´s q a veure si s´aclaren entre vostes sobre aquest tema i no enganin el poble ja q auesta campanya pareix que la fan per captar aquella gent que no vol aprendre ni el catala,ni el mallorqui ni res de res!! i el hi es mes facil q nosaltres els hi hagem de parlar el castalla (i aixi tots contents¿o NO?
Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys
El circulo balear, ja desde la seva fundació, ha demostrat una gran habilitat per manipular, dir veritats a mitges amagant la part que no li interessa, posicionar-se al costat del ciutadà i en contra de l'administració o l'empresari quant es tracta de defensar la llengua castellana i en canvi posicionar-se a favor de l'empresari i en contra del ciutadà quant es tracta de defensar la llengua catalana (per exemple la Llei del Cinema que vol garantir el seguiment de les pel.licules en llengua castellana i llengua catalana), amagar la infinitat de lleis que obliguen a l'ús de la llengua castellana però criticar de males maneres i amb un altaveu a tot volum les poques que es legislen per la catalana, comdemnar les multes als comerços de catalunya que no rotulin al manco en català, però no dir absolutament res, amb la clara intenció d'amagar-ho, quant les multes son per no rotul.lar al manco en castellà. Potser s'haurien de llegir la informació que vé tot seguit, tot i que no ho faran perquè no els hi interessa contar la veritat (tota la veritat, i no només la que els hi interessa contar a ells).

23 / 10 / 2010
La Generalitat també imposa 'multes' lingüístiques pel castellà
L'Agència Catalana de Consum va recaptar el 2009 més de 148.000 euros


L'Agència Catalana de Consum (ACC), depèn de la Generalitat, va imposar l'any passat 94 sancions a comerços per no etiquetar en castellà, d'un total de 205 actes obertes. En el mateix període, l'Administració va obrir expedient sancionador a 152 empreses per vulnerar la política lingüística catalana, amb un import de 148.100 euros, segons les últimes dades oficials, segons informa El País.

"La regulació, en el cas de l'etiquetatge, és favorable al castellà. Hi ha prop de 120 lleis estatals que obliguen a etiquetar en espanyol", aclareix Jordi Anguera, director general de l'ACC. Les normes són clares, llevat d'excepcions, s'obliga a marcar els productes en espanyol, com en la Llei General de Consumidors i Usuaris, actualitzada 2007: "Les indicacions obligatòries de l'etiquetatge (...) han de figurar, almenys, en castellà, llengua espanyola oficial de l'Estat ".

Font extreta de http://societat.e-noticies.cat/la-generalitat-tambe-imposa-multes-linguistiques-pel-castella-46038.html
Valoració:1menosmas
Per Estalviem-nos els governs, fa mes de 13 anys
Si ens governen els mercats, per a què volem governs ?
Valoració:2menosmas
Per Calvianer Turmentat, fa mes de 13 anys
"Pues si se enfadan estos pueblerinos que se vayan, que el PP tiene que ser un partido de una pieza y hablando claro y castellano"
Estic convençut que moltíssima gent del PP no comparteix aquest pensament i que de qualque manera comença a tremolar pel seu estimat regionalisme; si no aclariu les idees, els forasters, de la mà del seu caudillo, Carles Prim, us prendran el poder!
fugiu a un projecte que, de bon de veres, estimi mallorca!
Valoració:5menosmas
Per Txarli Magre, fa mes de 13 anys
Baleares provincia! ESPAÑA NACIÓN!
Valoració:-22menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys
No s'enten que en el seu moment, a dins del PP no hi hagués cap candidat regionalista i amb sentiment balear, i sí que en canvi només hi hagués opció de votar espanyolisme, amb les úniques candidatures de Bauza i Delgado, ja que després s'ha demostrat que hagués estat exactament el mateix votar a un que a l'altre, perquè en Bauza es tant espanyolista i anti-mallorquí i balear com en Delgado, que de fet l'ha anomenat vicepresident, i l'associació falangista circulo balear amb el seu president jorge campos, es qui mou ara mateix els fils del PP Balear. Si son correctes els sondejos de la intenció de vot, ens podem preparar per demanar perdó cada vegada que xerrem en la nostra llengua, es a dir, en llengua catalana (modalitat de Ses Illes Balears).
Valoració:2menosmas
Per Cid, fa mes de 13 anys
Viva un PP limpio de mallorquines!!! Viva Carlos Delgado y haber si os enterais VIVA ESPAÑA de aqui ya no nos saca ni DIOS.
Valoració:-21menosmas
Per DA, fa mes de 13 anys
FER BEN NET JOSE RAMON SI NO O RENOVES TOT TE FOTRAN AQUEST VEARDOS .....QUE RESTEN MESQUE SUMAR AL PARTIN . CERCA GENT JOVE SINO SERA UN GENERACIO PERDUDA
Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente