nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

El Govern confia que el procés contra Munar i Nadal sigui ràpid

El jutge instructor dicta l'obertura de judici oral d'una peça separada del cas Maquillatge i la Fiscalia sol·licita 6 anys per a Maria Antònia Munar i Miquel Nadal

45768

La portaveu del Govern, Joana Barceló, ha manifestat avui el seu desig que el procés judicial contra l'expresidenta del Parlament, Maria Antónia Munar, i l'exconseller de Turisme Miquel Nadal pel "cas Maquillatge" sigui "el més ràpid possible".

A la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Barceló ha expressat el "màxim suport" de l'Executiu a la Justícia després de l'obertura de judici oral contra la també expresidenta del Consell de Mallorca i l'exvicepresident de la institució per diversos presumptes delictes de corrupció política.

"És molt important visualitzar per tots que la Justícia va avançant", ha indicat la portaveu del Govern, per a qui és necessari que la ciutadania vegi "més pròxima" la "resolució de casos judicials oberts".

"Que s'apliqui la justícia és importantíssim, a aquesta Comunitat potser més que en qualsevol altre lloc", ha incidit.

30 anys de presó

El Ministeri Fiscal demana més de 30 anys de presó per als imputats de la peça separada Temps d'esports del cas Maquillatge, en el qual s'investiguen subvencions per un total de 240.000 euros a les productores audiovisuals Vídeo U i Studio Media. El jutge Juan Ignacio Lope Sola dictà ahir l'acte d'obertura d'un judici oral en rebre l'escrit d'acusació dels fiscals. S'hi imputen delictes continuats de malversació, prevaricació, negociacions prohibides i falsedat documentals a Maria Antònia Munar, Miquel Nadal, Margalida Sotomayor, Miquel Sard, Víctor García, Miquel Oliver, Luisa Almiñana, Ramon Rullan, Alfredo Conde i Elisabeth Diéguez. El magistrat requerí els acusats perquè prestin una fiança de 320.000 euros per hom en concepte de responsabilitats pecuniàries, per tal de garantir la devolució dels doblers malversats. A més, Lope Sola declarà òrgan competent l'Audiència Provincial, que podria celebrar el judici als propers mesos. Però l'Audiència haurà de pronunciar-se abans sobre el recurs d'apel·lació presentat per la defensa de Munar.

En l'escrit d'acusació, el fiscal demana 6 anys de presó i 10 d'inhabilitació per a l'expresidenta del Consell Maria Antònia Munar, l'exvicepresident Miquel Nadal i la llavors directora insular de Comunicació, Margalida Sotomayor.
El fiscal hi afirma que els deu acusats, "alguns d'ells funcionaris del Consell, es concertaren per beneficiar de manera arbitrària amb fons públics, per valor de 240.000 euros, societats amb les quals tenien estreta relació de propietat, control o vinculació". I que el pla de beneficiar les empreses es va fer "amb menyspreu total de les normes administratives i legals de contractació pública i de subvencions públiques; evitant la possible concurrència, licitació o intervenció de tercers en la possibilitat d'obtenir subvencions; amb document oficials essencials en la tramitació de contingut absolutament inveraç i presentació documental mercantil enganyosa i simulada, com també certificacions inveraces". També, que "l'ús de factures falses s'utilitzava perquè no es conegués la vertadera destinació dels fons".

El fiscal hi afegí que aquests doblers que s'entregaven "eren per beneficiar mercantils pròximes a membres destacats d'UM". Així mateix, s'hi assenyala que a mitjan 2004 Nadal, després de consultar-ho amb Munar, decidí "conjuntament amb aquesta, adquirir i controlar" la productora Vídeo U. L'escrit hi afegeix que "cercaren el concurs de persones pròximes per disfressar la seva intervenció i poder ocultar, així, que eren ells els qui ostentaven el control econòmic i el poder de decisió a les empreses". En aquest sentit, Nadal "va sol·licitar els serveis del seu gestor i amic Miquel Sard i Munar, els de Víctor García".

Pel que fa a la subvenció per al programa radiofònic Temps d'esports, l'escrit diu que Munar i Nadal, tots dos membres del ple i del Consell Executiu del Consell, "participaren en diversos actes administractius relatius a dues subvencions a favor de Vídeo U i hi intervingueren de manera arbitrària i il·legal" donant fons públics sense justificació. I que, així, el Consell transferí dues subvencions de 120.000 euros cada una a Vídeo U. De la primera, 44.000 anaren a parar al compte d'Alfredo Conde; de la segona, "no es coneix la destinació final dels doblers".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rostoll, fa mes de 13 anys
UM,UM,UM... sis anys són poqueta cosa i acabaran amb no res. Que surt de barat ser polític i tenir les mans brutes.
Valoració:-5menosmas
Per ekkekikario, fa mes de 13 anys
IDÓ QUE EL GOVERN NO CONFII TANT PER QUE NI LES TOCAREN ES PONTARRÓ NI LES FARAN RES . Per cert el Fiscalarro SR. Barceló ¿que no fou condecorat l'altre dia per la Guardia Civil? BÈ NO PASARÀ RES ES DOBERS NO LES TORNARAN PER QUE DIRAN QUE SON SEUS QUE LES HAN GUANYAT FENT FEINA . QUE LO DEL PROGRAMA DE RADIO ES VA EMETRE EL QUE PASSÀ ES QUE NIGÚ EL VA ESCOLTAR I QUE ESTAN NETS DE PECAT I QUE LA GENT ES MOLT ENVEJOSSE I MENTIDERA. Visc a Mallorca
Valoració:-1menosmas
Per tofol, fa mes de 13 anys
Es voste: Culpable, inocent o familiar de Munar?
Valoració:-1menosmas
Per extermini de rates tragineres, fa mes de 13 anys
Directament: cadena perpètua!
Valoració:2menosmas
Per Toni, fa mes de 13 anys
Aquesta justícia espanyola torta i malanada no descansarà fins que aquí només hi quedin els partits forasters PP i PSOE. Jo ja no em crec res del que diguin jutges i fiscals. Visca UM! Coratge, Maria Antònia! No afluixis, Melià!
Valoració:8menosmas
Per tú el duus!!!!, fa mes de 13 anys
Na Munar i en Nadal "eren" del PP?, que jo sapigue i tots el Balears son els que posaren n'ANTICH, n'CALVO i n'ARMENGOL a ses Presidencies oportunes, comprant vots, per cert...
Valoració:-1menosmas
Per xavier, fa mes de 13 anys
Cada vegada que treieu una notícia relacionada amb la corrupció hi surten kilòmetres i kilòmetres de "notícies relacionades". Mal no torni a sotir aquest PP que tant de mal fa a aquest terra!
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente