algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Un imputat del cas Ibatur va usar de testaferro un home amb trastorns psíquics

45800
El presumpte testaferro ha dit al jutge que no sabia res de l'empresa. | P. Bota.

Un imputat en el cas Ibatur va utilitzar presumptament com a testaferro de la seva empresa un home amb trastorns psíquics, segons ha declarat aquest últim avui davant del jutge de la causa. En aquest cas s'investiga la presumpta desviació de fons i cobraments de comissions a través de diverses empreses i entorn de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), un organisme dependent de la Conselleria de Turisme durant la passada legislatura del PP. L'empresari, J.C., va ser apoderat de l'empresa Gestora Balear de Negocis, que va tenir activitat entre els anys 2000 i 2007 i va facturar gairebé 3 milions d'euros en els anys 2006 i 2007 a diverses empreses relacionades amb la trama d'Ibatur.

J.C. estava citat avui a declarar però la compareixença del qual ha estat finalment anul·lada. Tot i això va reconèixer en el seu dia davant de la policia que va lliurar factures falses per import d'1 milió d'euros. Respecte al seu presumpte testaferro, que avui ha declarat davant del jutge Juan Ignacio Lope Sola, ha afirmat que era l'administrador de l'empresa i "exercia com a tal", ja que es dedicava a tota la gestió i administració de l'empresa. Tanmateix, el presumpte testaferro ha dit avui al jutge que no sabia res de l'empresa i s'ha ratificat així en les seves declaracions en la policia, quan ha sostingut no conèixer els comptes de la societat.

L'empresari, segons va reconèixer el presumpte testaferro, el va nomenar administrador únic de la societat una vegada va emmalaltir. De fet, l'home cobra una pensió per incapacitat total, ha estat ingressat en un psiquiàtric i està en tractament des de l'any 2000, segons han informat a Efe fonts jurídiques. Avui també ha declarat davant del jutge A.V., administrador de les empreses Clave, Telaraña Informática i Quid Grafic, així com de La Moderna fins l'any passat.

L'empresari, que va ser detingut al costat dels altres dos homes durant la "operació Passarel·la", ha explicat que ell no sabia res dels comptes d'aquestes empreses, ja que les portava el publicista de l'agència Clave Juan Velasco, en llibertat sota fiança per aquest cas. L'imputat ha dit desconèixer qualsevol tracte de favor de l'Ibatur cap a aquestes empreses i ha insistit en el qual ell era un creatiu i no portava temes de contractació ni comptabilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.